Preparació
- Per a la picada: tritureu l'all pelat, les fulles de julivert, la fruita seca, el carquinyoli i la xocolata amb una mica de caldo, fins que obtingueu una picada fina. Reserveu-la.
- Per al fricandó: salpebreu i enfarineu la llata de vedella. En una cassola amb una mica d'oli de gira-sol, fregiu-la ràpidament, fins que es dauri bé.
- Hidrateu els moixernons secs en aigua tèbia durant 20 min.
- En una cassola amb una mica d'oli, coeu a foc molt lent la ceba i l'all picats. Quan la ceba estigui confitada, afegiu-hi la pastanga, a dauets i sofregiu-la. Quan estiguin tous, afegiu-hi els tomàquets ratllats (sense pela, però amb les llavors) i deixeu que es cogui lentament, fins que perdi l'aigua i quedi concentrat.
- Afegiu-hi la carn i mulleu-ho amb moscatell; deixeu-ho reduir del tot. Afegiu-hi els moixernons, aboqueu-hi aigua d'hidratar-los (colada) i deixeu-ho reduir.
- Afegiu-hi la canyella i la farigola i mulleu-ho amb el caldo. Salpebreu-ho i coeu-ho a foc molt lents fins que la carn sigui tendra i la salsa estigui quasi lligada.
- Afegiu-hi una cullerada de la picada i deixeu-ho coure 5 min. Serviu-ho en la mateixa cassola.