Preparació
- Netegeu el gall, talleu-lo a quarts i salpebreu-ho.
- Col·loqueu una olla al foc i poseu-hi l'oli, la cabeça d'alls, la ceba, les dues pastanagues, l'api i els dos porros, tot tallat prèviament a trossos grans.
- Afegiu a l'olla la fulla de llorer i deixeu-ho a foc mitjà 15 min.
- Quan la verdura sigui cuita, apagueu el foc i poseu-hi el vinagre, amb compte de no cremar-vos.
- Tot seguit, introduïu-hi el gall tallat i deixeu-ho confitar a foc lent uns 20-30 min. A mitja cocció, afegiu-hi les prunes i les olives negres, i quan ja estigui fred retireu el gall i talleu les verdures a trossos més petits.
- Finalment, poseu el gall; després, les verdures i l'oli de l'escabetx per sobre, i, pel voltant, les olives negres i les prunes.
El Racó de la Calma
Casal, 1.
Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
Tel. 93 819 92 99
www.elracodelacalma.com