Preparació
- Salpebreu el gall ja tallat a trossos i poseu-lo en una safata ben untada d’oli. Regueu-ho amb la copa de vi cabernet i afegiu-hi les verdures trossejades, la farigola i el llorer. Coeu-ho al forn a 180 °C durant una hora, girant-ho a mitja cocció.
- Retireu el gall. Traieu el llorer i la farigola, i passeu la resta de verdures pel colador xinès.
- Poseu el gall en una safata i regueu-lo amb la salsa. Afegiu-hi les prunes, les orellanes i els festucs per homogeneïtzar el conjunt i coeu-ho 15 min més al forn.
- Per a les patates, peleu les patates i talleu-les en rodanxes. Saleu-les i poseu-les en una paella cobertes d’oli. Deixeu-les al foc fins que l’oli comenci a bullir. Tot seguit, pareu el foc, deixeu que les patates es refredin i escorreu-les. Hauran quedat toves. Poseu-hi per sobre unes fulletes de romaní esmicolat.
- Serviu cada ració amb un quart de gall amb dues prunes, dues orellanes i festucs i una palada de patates al romaní.