Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Feu uns talls a la carn de les galtes, perquè es coguin més bé, i salpebreu-les. Poseu-les en una safata de forn i unteu-les amb llard de porc. Com sempre que feu servir els fogons, demaneu ajuda a un adult per enfornar les galtes, a 220 ºC, 20 min.
  2. Peleu les cebes i talleu-les a llunes. Talleu els tomàquets i partiu els alls per la meitat.
  3. Passats els 20 min, traieu les galtes del forn. Afegiu a la safata les cebes tallades, els tomàquets, els alls i el brou. Abaixeu el forn a 180 ºC i coeu-ho 2 h.
  4. Cada 15 min, mulleu les galtes amb el seu suc. Si veieu que queden molt seques, afegiu-hi una mica de brou o d’aigua. Al final de la cocció, han de quedar una mica seques, però no resseques.
  5. Deixeu refredar una mica les galtes i desosseu-les. Talleu-les menudes i conserveu-ne el suc. Reserveu-ho.
  6. Per al puré de patates: peleu les patates i talleu-les. Bulliu-les en un cassó, cobertes d’aigua, uns 20 min. Coleu-les i tritureu-les amb la llet calenta i la mantega tova. Salpebreu-ho.
  7. En una paella gran, amb un bon raig d’oli, salteu els bolets a foc mitjà, fins que perdin l’aigua. Afegiu-hi una mica de sal.
  8. Serviu les galtes sobre una base de puré de patata, amb els bolets saltats i una mica de suc del rostit per sobre.

El consell

  • Ja sabeu que del porc s’aprofita absolutament tot. La carn de les galtes no n’és una excepció. Cal coure-la molta estona fent xup-xup, però, un cop cuita, queda boníssima i molt melosa. Això sí, heu de servir-la acabada de coure, perquè en refredar-se s’endureix una mica.
  • Si ho preferiu, en comptes d’acompanyar les galtes amb puré de patates, podeu aprofitar per fer les patates al forn. Només haureu de tallar-les a daus i posar-les a la safata amb les galtes quan faltin uns 20 min perquè s’acabi la cocció.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

19 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

16-26 jul

València Cuina Oberta

Visit València, reprèn la 22 edició de València Cuina Oberta, suspesa durant la crisi sanitària,...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto