Troba la teva recepta

Preparació

  1. Fregiu els alls pelats i el bitxo en l’oli, a foc lent, i quan els alls agafin un to torrat, mai negre, retireu-los ràpidament.
  2. Poseu el bacallà en una cassola amb la pell cap avall, tapat amb aigua, una fulla de llorer i uns quants grans de pebre. Feu-ho coure 5 min des del moment que comença a bullir.
  3. Traieu el bacallà de l’aigua, retireu-ne la pell i les espines que li quedin i poseu-ho en el vas de la batedora.
  4. Escalfeu la crema de llet i la llet.
  5. A mesura que aneu batent el bacallà, aneu-hi abocant l’oli perfumat i la crema de llet calenta. El resultat ha de tenir textura de crema. Tasteu-ho i rectifiqueu-ho de sal, si cal.
  6. Caramel·litzeu les pipes. Poseu-les amb el sucre en un cassó i coeu-les, a foc molt lent, donant-los voltes fins que el sucre agafi. És important no deixar de donar voltes, perquè si no hi ha el perill que es cremin.
  7. Feu l’oli de nyores. Heu de començar hidratant la nyora en aigua tèbia, durant una bona estona, 1 h com a mínim. Traieu-la de l’aigua, eixugueu-la, raspeu la polpa amb un ganivet i barregeu la polpa amb l’oli i un polsim de sal. Si cal, tritureu-ho. Ja tindreu l’oli de nyores.
  8. Poseu la brandada en el gotet; a sobre, una mica d’oli de nyores, i acabeu-ho amb unes pipes caramel·litzades.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20-22 set

El Born Street Food

El Born Street Food, el festival foodie per excel·lència de Barcelona, dóna el tret de sortida a...

22 set

Josep Pla, cuina i paisatge a Tamariu

L'escriptor empordanès Josep Pla va plasmar en moltes de les seves obres el nucli de Tamariu. La Fundació...

22 set

Verema a Albet i Noya

Amb motiu de la verema d'enguany, Albet i Noya obre les seves portes per tal d'oferir a petits i grans una nova...

22 set

Tast de raïms entre vinyes al Celler Masroig

Un any més, el Celler Masroig proposa activitats úniques i centrades en una de les èpoques més...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto