Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Fregiu els alls pelats i el bitxo en l’oli, a foc lent, i quan els alls agafin un to torrat, mai negre, retireu-los ràpidament.
  2. Poseu el bacallà en una cassola amb la pell cap avall, tapat amb aigua, una fulla de llorer i uns quants grans de pebre. Feu-ho coure 5 min des del moment que comença a bullir.
  3. Traieu el bacallà de l’aigua, retireu-ne la pell i les espines que li quedin i poseu-ho en el vas de la batedora.
  4. Escalfeu la crema de llet i la llet.
  5. A mesura que aneu batent el bacallà, aneu-hi abocant l’oli perfumat i la crema de llet calenta. El resultat ha de tenir textura de crema. Tasteu-ho i rectifiqueu-ho de sal, si cal.
  6. Caramel·litzeu les pipes. Poseu-les amb el sucre en un cassó i coeu-les, a foc molt lent, donant-los voltes fins que el sucre agafi. És important no deixar de donar voltes, perquè si no hi ha el perill que es cremin.
  7. Feu l’oli de nyores. Heu de començar hidratant la nyora en aigua tèbia, durant una bona estona, 1 h com a mínim. Traieu-la de l’aigua, eixugueu-la, raspeu la polpa amb un ganivet i barregeu la polpa amb l’oli i un polsim de sal. Si cal, tritureu-ho. Ja tindreu l’oli de nyores.
  8. Poseu la brandada en el gotet; a sobre, una mica d’oli de nyores, i acabeu-ho amb unes pipes caramel·litzades.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: