Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Fregiu els alls pelats i el bitxo en l’oli, a foc lent, i quan els alls agafin un to torrat, mai negre, retireu-los ràpidament.
  2. Poseu el bacallà en una cassola amb la pell cap avall, tapat amb aigua, una fulla de llorer i uns quants grans de pebre. Feu-ho coure 5 min des del moment que comença a bullir.
  3. Traieu el bacallà de l’aigua, retireu-ne la pell i les espines que li quedin i poseu-ho en el vas de la batedora.
  4. Escalfeu la crema de llet i la llet.
  5. A mesura que aneu batent el bacallà, aneu-hi abocant l’oli perfumat i la crema de llet calenta. El resultat ha de tenir textura de crema. Tasteu-ho i rectifiqueu-ho de sal, si cal.
  6. Caramel·litzeu les pipes. Poseu-les amb el sucre en un cassó i coeu-les, a foc molt lent, donant-los voltes fins que el sucre agafi. És important no deixar de donar voltes, perquè si no hi ha el perill que es cremin.
  7. Feu l’oli de nyores. Heu de començar hidratant la nyora en aigua tèbia, durant una bona estona, 1 h com a mínim. Traieu-la de l’aigua, eixugueu-la, raspeu la polpa amb un ganivet i barregeu la polpa amb l’oli i un polsim de sal. Si cal, tritureu-ho. Ja tindreu l’oli de nyores.
  8. Poseu la brandada en el gotet; a sobre, una mica d’oli de nyores, i acabeu-ho amb unes pipes caramel·litzades.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

26 set

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

27 set

Tastos al celler Albet i Noya

Els diumenges d’agost i setembre, el celler ofereix Tastos Varietals on cada dia es tractarà una...

30 set

Tallers gastronòmics de tardor al CC Sagrada Família

La temporada de tardor dels tallers del Centre Cívic Sagrada Família, de Barcelona, arriba carregada...

18 set - 04 oct

11a Mostra de Cuina Menorquina

Fins al 4 d'octubre, una vintena de restaurants de Menorca participen en la Mostra de Cuina Menorquina 2020....

Portada Cuina 242

BOJOS PER LES CROQUETES!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Anna Payet

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto