Troba la teva recepta

Preparació

  1. Fregiu els alls pelats i el bitxo en l’oli, a foc lent, i quan els alls agafin un to torrat, mai negre, retireu-los ràpidament.
  2. Poseu el bacallà en una cassola amb la pell cap avall, tapat amb aigua, una fulla de llorer i uns quants grans de pebre. Feu-ho coure 5 min des del moment que comença a bullir.
  3. Traieu el bacallà de l’aigua, retireu-ne la pell i les espines que li quedin i poseu-ho en el vas de la batedora.
  4. Escalfeu la crema de llet i la llet.
  5. A mesura que aneu batent el bacallà, aneu-hi abocant l’oli perfumat i la crema de llet calenta. El resultat ha de tenir textura de crema. Tasteu-ho i rectifiqueu-ho de sal, si cal.
  6. Caramel·litzeu les pipes. Poseu-les amb el sucre en un cassó i coeu-les, a foc molt lent, donant-los voltes fins que el sucre agafi. És important no deixar de donar voltes, perquè si no hi ha el perill que es cremin.
  7. Feu l’oli de nyores. Heu de començar hidratant la nyora en aigua tèbia, durant una bona estona, 1 h com a mínim. Traieu-la de l’aigua, eixugueu-la, raspeu la polpa amb un ganivet i barregeu la polpa amb l’oli i un polsim de sal. Si cal, tritureu-ho. Ja tindreu l’oli de nyores.
  8. Poseu la brandada en el gotet; a sobre, una mica d’oli de nyores, i acabeu-ho amb unes pipes caramel·litzades.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

23 feb

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

23 feb

Festa de la Caldera 2020

El repartiment de la caldera, una mena d’escudella, és una tradició que a Montmaneu es conserva...

22-23 feb

Fira de la Mel 2020

A l’edat mitjana, Crespià era un dels productors de mel principals del país i ja s’hi celebrava...

21-23 feb

Jornades de Peix i de Sa Perdiu 2020

Menorca celebra, al febrer, dues jornades gastronòmiques que són l’excusa ideal per acostar-vos...

Portada Cuina 236

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto