Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per al streusel d'ametlles: barregeu les ametlles amb la farina i el sucre. Talleu a daus la mantega freda i afegiu-los a la barreja anterior. Remeneu-ho amb una pala fins que agafi textura sorrosa i no gaire homogènia, i reserveu-ho a la nevera 30 min. Passeu per un sedàs gruixut auqesta pasta freda i escampeu-la en una làmina de silicona per coure al forn a 160 ºC, fins que agafi un color torrat. Engruneu-la una mica i reserveu-la.
  2. Per al cremós de xocolata: desfeu i barregeu la Maizena amb una petita part de llet freda. Bulliu la nata i la resta de llet amb el sucre i aboqueu-ho sobre els rovells i la llet diluïda amb la Maizena. Coeu-ho per sobre dels 85 ºC uns instants i barregeu-ho, calent i fora del foc, amb la xocolata trossejada. Emulsioneu la crema i reserveu-la a la nevera.
  3. Per als gerds: tritureu els gerds i passeu-los per un sedàs fi per treure'n les llavors. Barregeu el sucre amb la polpa i escalfeu-ho perquè es dilueixi. Reserveu-ho a la nevera.
  4. Per a la nata amb tonca: ratlleu la quantitat desitjada de fava tonca dins la nata líquida, afegiu-hi el sucre i munteu-ho amb el batedor deixant que la nata muntada quedi una mica fluixa. 
  5. Per a la decoració de xocolata amb llet: feu fondre la xocolata al bany maria i refredeu-la a sobre del taulell fins a 27 ºC. Tot seguit, escalfeu-la una mica fins arribar als 29 ºC. Barregeu-la bé i feu, amb l'ajut d'una mànega, unes llàgrimes llargues sobre un paper sulfurat. Deixeu cristal·litzar la xocolata i reserveu-la per a la decoració final.
  6. Muntatge: poseu el cremós de xocolata al fons del got amb una mànega de pastisseria. Afegiu-hi a sobre dues cullerades de polpa de gerds. Introduïu en els gots, també amb una mànega, la nata muntada, i ratlleu-hi, si cal, una mica més de fava tonca al damunt. Empolseu-ho amb el streusel per sobre i acabeu-ho amb uns gerds tallats en dos i una llàgrima de xocolata amb llet.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 267

BONA VIDA! FEM ESPECIAL EL CAP DE SETMANA

  • Idees per a les sobretaules més gurmets
  • Lluís Dagà

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto