Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Reviseu el gratapaller perquè no hi quedi ni una ploma. Passeu-lo per la flama i poliu-lo. Talleu-lo en octaus, salpebreu-los i enfarineu-los.
  2. Poseu una cassola al foc amb un raig d’oli d’oliva i quan sigui calent poseu-hi els talls de gratapaller enfarinats perquè s’enrosseixin per tots els costats. A mesura que es vagin enrossint, retireu-los i reserveu-los.
  3. Poseu una altra cassola al foc amb un raig d’oli d’oliva. Salteu lleugerament els escamarlans. Reserveu-los.
  4. Peleu la ceba i la pastanaga. Ratlleu els tomàquets.
  5. A la mateixa cassola, feu un sofregit amb la ceba i la pastanaga tallada ben finament. A mitja cocció, afegiu-hi el tomàquet. Deixeu-ho concentrar bé fins que quedi ben melós.
  6. Afegiu-hi el vi ranci i el conyac. Deixeu que s’evapori l’alcohol.
  7. Tot seguit, incorporeu els talls de gratapaller a la cassola i cobriu-los amb el brou d’aviram. Deixeu-ho coure fins que la carn estigui ben tendra.
  8. Un quart d’hora abans que s’acabi la cocció, afegiu-hi els peus de porc perquè facin xup-xup amb el gratapaller.
  9. Feu una picada amb la mitja cabeça d'alls, les branques de julivert, els carquinyolis, les avellanes torrades i la presa de xocolata. Desfeu la picada amb el suc de la cocció del gratapaller i tireu-la a la cassola perquè acabi de lligar tot el conjunt.
  10. Comproveu el punt de sal del suc i apagueu el foc. Deixeu-ho reposar una estona abans de servir-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 255

REVOLUCIONEM EL NADAL!

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto