Preparació
- Per a la melmelada de ruibarbre: piqueu el ruibarbre i talleu la ceba a la juliana fina. Barregeu-ho en un bol i deixeu-ho reposar 12 h a la nevera.
- Poseu els ingredients en una olla de fons doble i escalfeu-los fins que el líquid es redueixi un 75%. La textura ha de quedar espessa però més líquida que la de la melmelada, ja que quan es refreda s’espesseix.
- Piqueu el bacó a tires fines i fregiu-lo en oli vegetal a 170 ºC, fins que quedi cruixent. Retireu-lo i reserveu-lo amb paper absorbent.
- Feu les hamburgueses, d’uns 200 g cadascuna, i coeu-les a la planxa a temperatura alta, perquè hi quedi una crosta. Deixeu-les al punt que us agradi.
- Muntatge: Torreu el pa a la planxa. Escalfeu les hamburgueses a la planxa i poseu-hi el brie a sobre, perquè es fongui, uns 5 s.
- A la base del pa, poseu-hi la ruca i, a sobre, l’hamburguesa. Afegiu-hi la melmelada de ruibarbe, les tires de brie i el bacó, tapeu-ho i, opcionalment, serviu-ho amb patates fregides.