Preparació
Preparació
- Peleu els espàrrecs, trenqueu-ne la base i talleu-los menuts. Coeu-los al microones, en un recipient tapat, 2 min. Heu d’anar amb molta cura en treure’ls, perquè cremaran molt. Reserveu-los.
- Demaneu ajuda a un adult per posar els ous al foc, en una cassoleta, coberts d’aigua. A partir del moment en què arrenqui el bull, compteu 10 min. Coleu-los i espereu que es refredin. Quan siguin freds, peleu-los i separeu els rovells de les clares.
- Piqueu les clares i reserveu-les.
- Emboliqueu els festucs en un drap. Passeu-hi un corró per sobre, que ajudarà a separar-ne la pela. Un cop pelats, piqueu-los petits.
- Poseu-los en un recipient amb els rovells dels ous, els festucs, el blat de moro, les panses i un raig d’oli d’oliva. Barregeu-ho bé.
- Aplaneu bé els bistecs. Si són molt grossos, talleu-los per la meitat. Salpebreu-los.
- Poseu per sobre dels bistecs una capa de farcit i una capa d’espàrrecs verds tallats. Enrotlleu la carn i tanqueu-la amb uns escuradents.
- En una paella, amb un raig d’oli, a foc mitjà, coeu els rotlles fins a enrossir-los. El centre del rotlle quedarà una mica cru, si el voleu totalment cuit, acabeu-lo de rostir al forn, uns 5 min.
- Quan serviu els rotlles, coroneu-los amb la clara d’ou picada.
El consell
- Podeu complementar la clara d’ou amb tàperes i daus de tomàquet fresc picats a dauets. Conserveu aquesta barreja coberta d’oli i poseu-la per sobre del rotlle.