Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. En una safata de forn, que sigui de la mida del llom, poseu-hi una capa de sal grossa.
  2. Cobriu el llom amb les làmines de bacó i poseu-lo sobre la sal.
  3. Barregeu la farina amb la sal i mulleu-la amb l’aigua. Feu una capa ben compacta sobre el llom. Humitegeu-ho amb una mica més d’aigua per sobre, per acabar-ho de compactar.
  4. Demaneu ajuda a un adult per enfornar-ho, a 180 ºC, 1 h. Sabreu que el llom és a punt quanla crosta comença a esquerdar-se.
  5. Feu suc de dues taronges i peleu les altres dues, separant-ne els grills.
  6. En una paella, poseu els grills amb una mica de mantega i un pessic de sucre i ho caramel·litzeu, a foc fort. Afegiu-hi el suc de taronja, un dau més de mantega, i coeu-ho lentament fins que quedi una salsa lligada. Heu de sacsejar la paella ben sovint perquè lligui la salsa.
  7. Retireu el llom del forn i, vigilant de no cremar-vos, trenqueu la crosta de sal i netegeu bé tota la sal que quedi enganxada.
  8. Talleu el llom a llenques regulars i acabeu-lo amb la salsa de taronja.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

22 oct

Tallers gastronòmics de tardor al CC Sagrada Família

La temporada de tardor dels tallers del Centre Cívic Sagrada Família, de Barcelona, arriba carregada...

24 oct

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

01-30 oct

Jornades Gastronòmiques de la Vinyala

Òdena ofereix als  visitants la possibilitat de degustar els plats més típics de la zona amb...

03 oct - 15 nov

Cordevi 2020

Del 3 d'octubre al 15 de novembre, l’ajuntament de Tremp organitza CORDEVI, el festival gastronòmic...

Portada Cuina 243

PANS FÀCILS PER FER A CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Pere Venturós

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto