Preparació
- Talleu la ceba a mitges llunes i piqueu el gingebre i l’all a daus molt petits.
- En un bol barregeu la ceba juntament amb el gingebre, l’all, la salsa de soja, les fulles de llorer partides per la meitat, un rajolí d’oli d’oliva i un pessic de pebre negre. Afegiu-hi el llom de porc i deixeu-ho macerar durant un mínim d’una hora, donant-li la volta un parell de vegades.
- Traieu el llom de la maceració.
- En una cassola poseu un raig d’oli d’oliva i marqueu el llom a foc viu, per tots els cantons.
- Abaixeu el foc i afegiu-hi la barreja de la ceba, tapeu-ho i coeu-ho a foc baix durant uns 15-18 minuts (o fins que la carn estigui al punt). Doneu la volta a la carn un parell de vegades durant la cocció .
- Separeu la carn de la resta d’ingredients, i els tritureu amb l’ajuda d’un braç elèctric per tal que quedi una textura espessa (tipus salsa).
- Tasteu la salsa i la rectifiqueu de salsa de soja si és necessari.
- Talleu el llom a medallons.
- Poseu aigua a bullir amb sal i quan bulli cuineu l’arròs amb quinoa durant 16 minuts. Coleu-ho i reserveu-ho.
- Serviu el plat disposant uns talls de carn, la salsa de ceba per sobre i una guarnició d’arròs amb quinoa al costat. Decoreu el plat amb una mica de sèsam negre, sèsam marró i un toc de julivert sec.