Preparació
- Poseu les mongetes en remull la nit abans. Escorreu-les i coeu-les en una cassola, amb aigua nova, un gra d’all i el llorer, fins que estiguin tendres.
- Poseu les nyores, obertes, en aigua tèbia.
- En una cassola, fregiu, amb una mica d’oli, la cua del llamàntol trossejada. Retireu-la i, en el mateix oli, fregiu a foc lent la ceba, els alls trossejats i la carn de les nyores, 5 min. Afegiu-hi els crancs, les galeres i el cap del llamàntol, trossejat. Flamegeu-ho amb conyac i afegiu-hi la polpa dels tomàquets, ratllada o tallada petita. Deixeu-ho coure fins que la salsa estigui feta. Passeu-ho tot pel colador xinès i premeu-ho bé.
- Coeu les pinces del llamàntol amb aigua i sal, uns minuts. Esclovelleu les pinces i la cua.
- Poseu les mongetes amb la salsa, la cua i les pinces de llamàntol, i coeu-ho uns minuts.