Preparació
- Escalfeu l’oli de gira-sol a 80 ºC amb els brins de safrà i deixeu-ho macerar un mínim de 24 h.
- Al got de la trituradora, poseu-hi un ou, una punta de sal i el suc de mitja llimona; sense parar de muntar-ho, afegiu-hi l’oli de safrà a poc a poc, fins a formar una maionesa.
- Traieu les vieires de la closca i poseu-les en un bol amb aigua freda, glaçons i un punt de sal, i deixeu-les reposar 30 min.
- Espremeu el suc de la llimona i de la llima i barregeu-lo amb el vinagre d’arròs. Afegiu-hi un punt de sal i pebre negre acabat de moldre.
- Afegiu-hi les vieires netes i deixeu-ho macerar 30 min. Traieu-ho i escorreu-ho.
- Talleu el pa de sègol a dauets.
- Munteu els mossos de vieira en les petxines o en unes culleres. Poseu una base de maionesa a la cullera, a sobre primer les vieires i després, els ous de salmó, i acabeu-ho repartint-hi els daus de pa de sègol i els brots verds.
- Serviu-ho de seguida.