Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la crema: reserveu una mica de llet. En un cassó al foc, poseu la resta de la llet amb la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull, traieu-ho del foc, tapeu-ho i deixeu-ho infusionar. 
  2. A part, barregeu el sucre i la Maizena. Afegiu-hi la llet reservada i els rovells i barregeu-ho. Aboqueu-hi la llet infusionada amb la canyella i la llimona, barregeu-ho i coleu-ho.
  3. Torneu a posar la crema al foc, remenant-la sense parar. Quan arrenqui a bullir, traieu-la del foc i aboqueu-la sobre una safata ampla ben escampada.
  4. Empolsar tota la superfície amb sucre blanc. Cremeu-la amb una pala de cremar.
  5. Per a la mousse: feu una merenga italiana amb les clares i el sucre. Poseu el sucre en un cassó al foc amb un rajolí d’aigua. Quan arribi a una temperatura de 111 ºC, comenceu a muntar les clares amb unes varetes elèctriques. Quan l’almívar estigui a 118 ºC, aboqueu-lo a rajolí fi sobre les clares. Seguiu-ho batent fins que les clares quedin muntades. 
  6. Hidrateu la gelatina en aigua freda. Escalfeu una petita part de la nata i foneu-hi la gelatina escorreguda.
  7. Barregeu la crema catalana cremada amb la gelatina. Incorporeu-hi la merenga italiana.
  8. Finalment, incorporeu-hi la nata semimuntada.
  9. Aboqueu la mousse dins un cèrcol folrat amb acetat. A sobre, col·loqueu-hi un disc de pa de pessic, d’un diàmetre inferior al del cèrcol. Enfonseu-lo dins la mousse fins que quedi una superfície ben plana. Reserveu-ho al congelador.
  10. Un cop congelada, desemmotlleu la mousse i gireu-la del dret. Col·loqueu-la sobre una reixeta i banyeu-la amb gelatina neutra tenyida amb colorant groc i canyella en pols. Col·loqueu-la sobre la blonda i decoreu-la al gust.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

01 gen - 01 abr

Campanya cuina de la caça i de la tòfona 2020

Us animeu a tastar els plats relacionats amb la caça i la tòfona del Berguedà? La comarca promociona...

01 mar - 01 abr

Jornades gastronòmiques Vedella Vermella Menorquina 2020

L’illa de Menorca té una oferta gastronòmica de primera categoria, amb productes autòctons...

01 mar - 01 abr

Campanya gastronòmica del bacallà 2020

Tot el març, Sant Feliu de Guíxols celebra una nova edició de la Campanya Gastronòmica del...

04 abr

5a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

Voleu conèixer les possibilitats culinàries que ofereixen aquelles plantes que comunament s'anomenen...

Portada 238

ENROTLLA'T! RECEPTES RECARGOLADES, PERÒ FÀCILS

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Jérôme Quilbeuf i Rie Yasui

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto