Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per a la crema: reserveu una mica de llet. En un cassó al foc, poseu la resta de la llet amb la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull, traieu-ho del foc, tapeu-ho i deixeu-ho infusionar. 
  2. A part, barregeu el sucre i la Maizena. Afegiu-hi la llet reservada i els rovells i barregeu-ho. Aboqueu-hi la llet infusionada amb la canyella i la llimona, barregeu-ho i coleu-ho.
  3. Torneu a posar la crema al foc, remenant-la sense parar. Quan arrenqui a bullir, traieu-la del foc i aboqueu-la sobre una safata ampla ben escampada.
  4. Empolsar tota la superfície amb sucre blanc. Cremeu-la amb una pala de cremar.
  5. Per a la mousse: feu una merenga italiana amb les clares i el sucre. Poseu el sucre en un cassó al foc amb un rajolí d’aigua. Quan arribi a una temperatura de 111 ºC, comenceu a muntar les clares amb unes varetes elèctriques. Quan l’almívar estigui a 118 ºC, aboqueu-lo a rajolí fi sobre les clares. Seguiu-ho batent fins que les clares quedin muntades. 
  6. Hidrateu la gelatina en aigua freda. Escalfeu una petita part de la nata i foneu-hi la gelatina escorreguda.
  7. Barregeu la crema catalana cremada amb la gelatina. Incorporeu-hi la merenga italiana.
  8. Finalment, incorporeu-hi la nata semimuntada.
  9. Aboqueu la mousse dins un cèrcol folrat amb acetat. A sobre, col·loqueu-hi un disc de pa de pessic, d’un diàmetre inferior al del cèrcol. Enfonseu-lo dins la mousse fins que quedi una superfície ben plana. Reserveu-ho al congelador.
  10. Un cop congelada, desemmotlleu la mousse i gireu-la del dret. Col·loqueu-la sobre una reixeta i banyeu-la amb gelatina neutra tenyida amb colorant groc i canyella en pols. Col·loqueu-la sobre la blonda i decoreu-la al gust.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 oct

'Viu la verema' al Celler Masroig

La millor època per conèixer el món vitivinícola és, sens dubte, durant la verema. El...

21 oct

Jornades gastronòmiques 'La poma a la cuina'

Pomes farcides de carn, amb botifarra dolça, amb confit de pinya o amanida de formatge fresc, entre d'altres. Tornen...

22 oct

X Monvínic Experience

El dimarts 22 d’octubre, a les 20 h, en el marc del 51è Voll Damm Festival Internacional...

22 oct

Taller especial Dia de los muertos

Aquí, uns dels esdeveniments més festius de la tardor és la castanyada, una tradició antiga...

Portada Cuina 232

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto