Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per a la crema: reserveu una mica de llet. En un cassó al foc, poseu la resta de la llet amb la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull, traieu-ho del foc, tapeu-ho i deixeu-ho infusionar. 
  2. A part, barregeu el sucre i la Maizena. Afegiu-hi la llet reservada i els rovells i barregeu-ho. Aboqueu-hi la llet infusionada amb la canyella i la llimona, barregeu-ho i coleu-ho.
  3. Torneu a posar la crema al foc, remenant-la sense parar. Quan arrenqui a bullir, traieu-la del foc i aboqueu-la sobre una safata ampla ben escampada.
  4. Empolsar tota la superfície amb sucre blanc. Cremeu-la amb una pala de cremar.
  5. Per a la mousse: feu una merenga italiana amb les clares i el sucre. Poseu el sucre en un cassó al foc amb un rajolí d’aigua. Quan arribi a una temperatura de 111 ºC, comenceu a muntar les clares amb unes varetes elèctriques. Quan l’almívar estigui a 118 ºC, aboqueu-lo a rajolí fi sobre les clares. Seguiu-ho batent fins que les clares quedin muntades. 
  6. Hidrateu la gelatina en aigua freda. Escalfeu una petita part de la nata i foneu-hi la gelatina escorreguda.
  7. Barregeu la crema catalana cremada amb la gelatina. Incorporeu-hi la merenga italiana.
  8. Finalment, incorporeu-hi la nata semimuntada.
  9. Aboqueu la mousse dins un cèrcol folrat amb acetat. A sobre, col·loqueu-hi un disc de pa de pessic, d’un diàmetre inferior al del cèrcol. Enfonseu-lo dins la mousse fins que quedi una superfície ben plana. Reserveu-ho al congelador.
  10. Un cop congelada, desemmotlleu la mousse i gireu-la del dret. Col·loqueu-la sobre una reixeta i banyeu-la amb gelatina neutra tenyida amb colorant groc i canyella en pols. Col·loqueu-la sobre la blonda i decoreu-la al gust.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

23 feb

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

23 feb

Festa de la Caldera 2020

El repartiment de la caldera, una mena d’escudella, és una tradició que a Montmaneu es conserva...

22-23 feb

Fira de la Mel 2020

A l’edat mitjana, Crespià era un dels productors de mel principals del país i ja s’hi celebrava...

21-23 feb

Jornades de Peix i de Sa Perdiu 2020

Menorca celebra, al febrer, dues jornades gastronòmiques que són l’excusa ideal per acostar-vos...

Portada Cuina 236

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto