Preparació
- Per als xips de moniato, peleu-lo i talleu-lo a rodanxes de 2 mm de gruix.
- Escalfeu l’oli i, quan estigui a uns 170 ºC de temperatura, aneu-hi fregint les rodelles de moniato. A mesura que vagin quedant rosses, traieu-les amb compte i poseu-les en un paper absorbent perquè alliberin tot el greix.
- Poseu l’altre moniato al forn en una safata amb un dit de sal gruixuda. Escaliveu-lo a 160 ºC. Traieu-lo del forn i emboliqueu-lo uns minuts perquè quedi tovet. Peleu-lo.
- Escalfeu la llet amb un raig d’oli d’oliva i afegiu-hi la carn de moniato. Deixeu-ho coure 1 min, poseu-ho a punt de sal i tritureu-ho. Deixeu-ho refredar.
- Tempereu la mousse i poseu-la en una mànega de pastisseria. Talleu el codonyat a daus d’1 cm de gruix.
- Introduïu també en un mànega el puré de moniato i munteu l’aperitiu.
- En una copa de còctel individual, poseu-hi un fons de puré de moniato escalivat; al damunt de cada copa repartiu-hi la mousse d'ànec, i, a sobre de la mousse, poseu-hi els daus de codonyat. Per acabar, uns cruixents de moniato fregits.