No hi ha res millor que fer el vermut, amb els amics o la família, assegut a la terrassa d'un bar. Els darrers mesos, però, hem comprovat que fer-lo al balcó de casa tampoc està gens malament. Si heu decidit alternar els vermuts als bars amb els casolans, no us perdeu aquesta llista. Hi trobareu els ingredients i instruccions per fer un vermut brutal.
La Masrojana
Encetem el vermut a casa amb unes bones olives de proximitat. Aquesta empresa familiar elabora especialitats d'olives regionals del Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, respectant els processos tradicionals.
Ca Rosset
La fruita seca no pot faltar en un bon vermut. Hem triat avellanes torrades del camp de Tarragona, conreades, recol·lectades i torrades al punt per Ca Rosset.
Casa Mariol
L'estrella del nostre aperitiu. Blanc o negre, el vermut de Casa Mariol, originari de Batea (Terra Alta), és una aposta segura. La botiga a Barcelona és a Sagrada Família.
Espinaler
És la salsa imprescindible per amanir la teca del vermut, siguin escopinyes o xips. I la d'aquesta empresa maresmenca, de recepta familiar, és un clàssic indiscutible.
Patates Torres
Les xips formen part de l'imaginari dels aperitius, però cal que la matèria primera sigui de primera qualitat per assegurar-nos l'èxit.
Sanmy
El sifó Geiser és una de les naus capitanes d'aquesta firma vallesana, que n'elabora des de finals del segle XIX amb una recepta centenària. Bombolles que alegren el got de vermut.
Can Rot-Xardà
Les llaunes de conserves del mar també són un element clau de l'aperitiu; hem triat unes escopinyes al natural, però també ens servirien unes cloïsses o uns musclos, és clar.
Casa Sendra
Arrodonim el vermut amb un embotit i ens decantem per una llonganissa semicular, que està amanida únicament amb pebre blanc molt i sal, cosa que li dóna un gust molt suau al paladar.
Anxoves de l'Escala
Què seria del vermut dels diumenges sense les anxoves? Els filets en oli de les Anxoves de l’Escala són tradicionals i de gust gurmet.
Molí de Ger
Apostem per un formatge pirinenc de llet de vaca, conservat amb oli d'oliva verge i herbes aromàtiques, de gust lacti i textura tova. Boníssim!