Troba la teva recepta

El món de la cuina està de dol. Aquesta recepta és en homenatge a Santi Santamaria, un dels xefs més prestigiosos a nivell mundial i que serà recordat per ser un dels cuiners que va contribuir a revolucionar la cuina de casa nostra sense renunciar a la cuina tradicional i als productes locals.

La cuina d’en Santamaria es caracteritza per ser una cuina tradicional modernitzada. Precisament per això, les postres són poc habituals en els seus receptaris… N’he triat una que va publicar al seu blog el 14 de gener de 2009, una reinvenció del clàssic berenar de quan érem petits: el pa amb vi i sucre.

La recepta elabora dos gelats diferents amb el supòsit de tenir geladora. Com que jo no en tinc, els he fet com ja he explicat altres cops: congelant la crema en una glaçonera i, un cop congelats, triturant els glaçons amb un robot de cuina. Evidentment el resultat no és el mateix, però queda prou bé. 

Preparació

  1. Per al gelat de mel: escalfeu la llet. Barregeu els rovells amb la mel fins que es tornin blancs.
  2. Coeu-ho en la llet sense que aquesta arribi a bullir, a una temperatura màxima de 84 ºC.
  3. Passeu la crema per un colador xinès i geleu-la a la sorbetera.
  4. Per al sorbet de móres: bulliu l’aigua amb el sucre per fer l’almívar i després barregeu-lo amb el suc de móres. Passeu-ho per un colador xinès i geleu-ho en una sorbetera.
  5. Muntatge: talleu els panets en llesques rectangulars i amarades de vi dolç. Acompanyeu-ho d’una bola de gelat de mel i una altra de sorbet de móres i decoreu-ho amb unes móres tallades a trossets.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 jul

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

20 jul

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

20 jul

Aplec del Romesco

Cada tercer dissabte de juliol, la plaça Major d'aquest municipi de la Conca de Barberà s'omple de gom...

20 jul

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto