Preparació
- Per fer la massa, barregeu en un bol 300 g de farina, 2 g de llevat fresc, 180 g d'aigua mineral, un raig de l'oli de les anxoves i un polsim de sal.
- Deixeu reposar dins d'aigua mineral els filets d'anxova 15 minuts.
- Sobre una fusta amasseu i funyiu aquesta massa, torneu-la al bol i deixeu-la reposar a la nevera 24 hores, tapada amb un drap.
- Feu la salsa de tomàquet ratllant els tomàquets i, un cop ratllats, poseu-los amb una fulla de llorer en una paella sense res més, ni tan sols oli. Manteniu el foc al mínim fins que es redueixi a la meitat. Un cop ha disminuït el tomàquet, afegiu-hi el pebre i reserveu-ho. Desfulleu l'orenga.
- Estireu la massa fins a donar-hi forma rodona. Pinteu-la amb la salsa de tomàquet. Poseu-hi les fulles d'orenga per sobre.
- Talleu el formatge Urgèlia DOP i poseu-lo repartit de forma homogènia.
- Poseu la pizza en una safata amb paper sulfurat i coeu-ho al forn uns 20 minuts a 220º.
- Desfulleu l'alfàbrega i barregeu-la amb la ruca. Traieu les espines de les anxoves i eixugueu-les.
- Un cop la massa surt del forn, poseu-hi per sobre les fulles de ruca i alfàbrega, el pebre negre i els filets d'anxova.