Preparació
Pas 3
- Poseu a hidratar el pebrot de romesco en un got d'aigua. Trossegeu el pollastre i salpebreu-lo. Enfarineu lleugerament els trossos de pollastre i doneu-los petits cops per treure'ls l'excés de farina.
- En una cassola amb tota la base coberta d'oli d'oliva, sofregiu el pollastre fins que la pell estigui una mica daurada. Retireu-lo i reserveu-lo en un plat amb paper absorbent.
- Piqueu molt bé tota la verdura i, en el mateix oli on heu sofregit el pollastre, ofegueu l'all uns segons. Després, afegiu-hi el pebrot vermell i el pebrot verd picats i ofegueu-ho un parell de minuts. Afegiu-hi la ceba picada. Ofegueu-ho tot fins que la ceba estigui escalfada i transparent, i remeneu-ho de tant en tant.
- Afegiu-hi els tomàquets picats i sofregiu-los un parell de minuts fins que comenci a sortir l'aigua. Torneu a posar el pollastre a la cassola perquè es cuini amb el suc del tomàquet. Tot seguit, afegiu-hi una copa de vi i deixeu-ho un minut perquè s'evapori l'alcohol.
- Afegiu-hi brou de pollastre fins que cobreixi tot el pollastre, una quantitat suficient perquè es cogui uns 40 min a foc lent sense tapar-ho, perquè s'evapori. Remeneu-ho de tant en tant perquè no s'enganxi.
- Mentre prepareu la picada ('majao') per espessir la salsa, retireu el pebrot de romesco de l'aigua, traieu-ne el tall i talleu-lo en diferents trossos. Torreu-lo en una paella amb dues cullerades d'oli uns 10 s per cada costat, amb molt de compte per no cremar-lo.
- En el mateix oli, torreu un grapat d'ametlles pelades i, finalment, torreu també una llesca de pa. Piqueu el 'majao' amb un morter (o passeu-ho pel túrmix) tot afegint-hi una cullerada del brou del guisat. Incorporeu-lo a la cassola i remeneu-ho bé. Deixeu que el pollastre es vagi fent a foc lent fins que el brou s'evapori i la salsa quedi espessa.