Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Per a la massa: poseu la farina en un recipient gros i afegiu-hi la mantega freda, tallada a daus. Areneu-ho, és a dir, fregueu la farina amb la mantega fins que desaparegui i la massa quedi amb el color i la textura de la sorra. Afegiu-hi la sal i l’ou batut. Barregeu-ho bé i pasteu-ho fins a aconseguir una massa homogènia.
  2. Poseu la massa entre dos papers de forn i estireu-la amb un corró. En estirar-la, vigileu que quedi amb forma rodona.
  3. Emboliqueu la massa sobre el corró lleugerament enfarinat, per poder-la transportar. Si no teniu clar com fer-ho, millor que demaneu ajuda a un adult.
  4. Poseu el corró sobre la vora del motlle, d’uns 20 cm de diàmetre, engreixat i enfarinat. Desenrotlleu la massa amb molta cura. Premeu les vores perquè quedi amb forma de quiche i punxeu-la amb una forquilla, perquè no pugi. Retalleu la massa sobrera.
  5. Per al farcit: demaneu ajuda a un adult perquè ens ajudi a bullir els espinacs, només 5 min. Elscorreu-los bé i premeu-los amb les mans, perquè perdin tota l’aigua.
  6. En una paella amb un raig generós d’oli, fregiu el gra d’all picat. Quan es comenci a enrossir, aboqueu-hi els espinacs i remeneu-ho bé, perquè quedin saborosos.
  7. En un bol, bateu els ous i barregeu-los amb la nata líquida. Saleu-ho.
  8. Talleu les salsitxes de Frankfurt petites i poseu-les sobre la massa. També distribuïu-hi els espinacs.
  9. Cobriu-ho amb formatge brie tallat i aboqueu-hi la barreja de nata i ous.
  10.  Amb l’ajuda d’un adult, enforneu la quiche, a 180 ºC, 30 min. Traieu-la del forn amb molta cura, desemmotlleu-la i ja us la podeu menjar.

El consell

  • La quiche és molt pràctica, perquè la podeu farcir amb tot tipus d’ingredients i sempre queda boníssima. Si voleu, podeu canviar les salsitxes de Frankfurt per salsitxes, pernil salat tallat a trossets o, fins i tot, una mica de xoriço. Sigueu original i deixeu volar la imaginació!
  • Si voleu anar per feina, podeu comprar la massa feta!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: