Preparació
Preparació
- Per a la massa: poseu la farina en un recipient gros i afegiu-hi la mantega freda, tallada a daus. Areneu-ho, és a dir, fregueu la farina amb la mantega fins que desaparegui i la massa quedi amb el color i la textura de la sorra. Afegiu-hi la sal i l’ou batut. Barregeu-ho bé i pasteu-ho fins a aconseguir una massa homogènia.
- Poseu la massa entre dos papers de forn i estireu-la amb un corró. En estirar-la, vigileu que quedi amb forma rodona.
- Emboliqueu la massa sobre el corró lleugerament enfarinat, per poder-la transportar. Si no teniu clar com fer-ho, millor que demaneu ajuda a un adult.
- Poseu el corró sobre la vora del motlle, d’uns 20 cm de diàmetre, engreixat i enfarinat. Desenrotlleu la massa amb molta cura. Premeu les vores perquè quedi amb forma de quiche i punxeu-la amb una forquilla, perquè no pugi. Retalleu la massa sobrera.
- Per al farcit: demaneu ajuda a un adult perquè ens ajudi a bullir els espinacs, només 5 min. Elscorreu-los bé i premeu-los amb les mans, perquè perdin tota l’aigua.
- En una paella amb un raig generós d’oli, fregiu el gra d’all picat. Quan es comenci a enrossir, aboqueu-hi els espinacs i remeneu-ho bé, perquè quedin saborosos.
- En un bol, bateu els ous i barregeu-los amb la nata líquida. Saleu-ho.
- Talleu les salsitxes de Frankfurt petites i poseu-les sobre la massa. També distribuïu-hi els espinacs.
- Cobriu-ho amb formatge brie tallat i aboqueu-hi la barreja de nata i ous.
- Amb l’ajuda d’un adult, enforneu la quiche, a 180 ºC, 30 min. Traieu-la del forn amb molta cura, desemmotlleu-la i ja us la podeu menjar.
El consell
- La quiche és molt pràctica, perquè la podeu farcir amb tot tipus d’ingredients i sempre queda boníssima. Si voleu, podeu canviar les salsitxes de Frankfurt per salsitxes, pernil salat tallat a trossets o, fins i tot, una mica de xoriço. Sigueu original i deixeu volar la imaginació!
- Si voleu anar per feina, podeu comprar la massa feta!