Troba la teva recepta

El 'bhatsa marku' és un bon exemple de les menges que acompanyen les celebracions tibetanes, que es basen en menjar blanc, com en diuen. Així, el formatge, la mantega, el sucre, els noddles i l'arròs agafen protagonisme en els plats de festa. Una d'aquestes és el Saka Dawa, durant la qual s'honora la concepció, el naixement, la il·luminació i la mort del Buda amb bones accions, caritat i espiritualitat. De fet, el Saka Dawa és el nom que rep el quart mes del calendari lunar tibetà i que sovint coincideix amb els nostres mesos de maig i juny. Es tracta d'un període dedicat a sembrar actituds positives (mèrits), les llavors del bon karma que acabaran per fer-nos millors persones. El dia de la lluna plena (Saka Dawa Duchen), al bell mig del mes, és un dels moments més assenyalats per als budistes tibetans.

Preparació

  1. Barregeu la farina i l’aigua, pastant-ho, fins que obtingueu una pasta ferma. 
  2. Doneu-li forma de xurro allargat i prim. Talleu el xurro a trossets d’1 cm.
  3. Poseu els trossets de massa en un bol i, si veieu que s’enganxen, afegiu-hi una mica de farina i barregeu-ho.
  4. Poseu aigua en un cassó i, quan arrenqui el bull, tireu-hi la pasta. Abaixeu el foc i coeu-ho 5 min, fins que els trossets de pasta flotin.
  5. Escorreu la pasta i torneu-la a posar al cassó. Afegiu-hi la mantega, el sucre i el formatge i escalfeu-ho a foc baix, sense deixar-ho de remenar, perquè s’integrin bé tots els ingredients.   

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 set

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

22 set

La Verema del Cava 2018

Amb l’arribada de la verema, onze cellers del Cava s’han unit sota la coordinació de l’Institut...

23 set

El Masnou, Terra de Mar

Edificis modernistes, una casa d'indians molt singular, llegendes i una munió de vivències configuren...

21-23 set

Fira de l’Ametlla de Vilagrassa 2018

La situació estratègica de Vilagrassa, al peu del camí ral, li va valdre l’any 1185 la concessió...

Portada Cuina 219

HAMBURGUESA: ENS DEIXEM CAURE EN LA TEMPTACIÓ CÀRNIA

  • Un passeig per Formentera
  • Veïns del bo i millor del Parc Agrari

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto