Troba la teva recepta

El 'bhatsa marku' és un bon exemple de les menges que acompanyen les celebracions tibetanes, que es basen en menjar blanc, com en diuen. Així, el formatge, la mantega, el sucre, els noddles i l'arròs agafen protagonisme en els plats de festa. Una d'aquestes és el Saka Dawa, durant la qual s'honora la concepció, el naixement, la il·luminació i la mort del Buda amb bones accions, caritat i espiritualitat. De fet, el Saka Dawa és el nom que rep el quart mes del calendari lunar tibetà i que sovint coincideix amb els nostres mesos de maig i juny. Es tracta d'un període dedicat a sembrar actituds positives (mèrits), les llavors del bon karma que acabaran per fer-nos millors persones. El dia de la lluna plena (Saka Dawa Duchen), al bell mig del mes, és un dels moments més assenyalats per als budistes tibetans.

Preparació

  1. Barregeu la farina i l’aigua, pastant-ho, fins que obtingueu una pasta ferma. 
  2. Doneu-li forma de xurro allargat i prim. Talleu el xurro a trossets d’1 cm.
  3. Poseu els trossets de massa en un bol i, si veieu que s’enganxen, afegiu-hi una mica de farina i barregeu-ho.
  4. Poseu aigua en un cassó i, quan arrenqui el bull, tireu-hi la pasta. Abaixeu el foc i coeu-ho 5 min, fins que els trossets de pasta flotin.
  5. Escorreu la pasta i torneu-la a posar al cassó. Afegiu-hi la mantega, el sucre i el formatge i escalfeu-ho a foc baix, sense deixar-ho de remenar, perquè s’integrin bé tots els ingredients.   

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 abr

Taller 'Cuina de mercat amb productes de temporada'

Sou uns cuinetes? Us agrada descobrir nous plats? Taller de cuina de mercat, amb productes de temporada i plats...

24 abr

Taller 'Cuina fàcil de primavera'

Les noves temporades s'han d'aprofitar per cuinar noves receptes o per tornar a plats deliciosos que trobàvem...

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto