Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la pasta sablé: barregeu la mantega a punt de pomada amb la sal, el sucre i l’ametlla en pols, incorporant-hi els ingredients d’un en un fins aconseguir una textura homogènia. Afegiu-hi la meitat de la farina i l’ou, i treballeu-ho fins a homogeneïtzar-ho. Acabeu d’afegir-hi la farina fins que absorbeixi la humitat i es pugui treballar sense que s’enganxi; deixeu reposar la bola de pasta tapada a la nevera 2 h.
  2. Traieu-la, deixeu-la temperar i estireu-la amb el corró fins que faci un gruix d’1/2 cm. Retalleu-la amb un motlle rodó de 12 cm i enforneu-la en una safata pintada amb mantega i amb sucre de llustre a 160 ºC 6 min.
  3. Per a la crema: bulliu la llet i la nata amb safrà assecat (embolicat en paper d’alumini, i enfornat 1 min). Mescleu rovells, sucres i Maizena dissolta en llet freda. Afegiu-hi la llet i la nata bullents i coeu-ho a foc suau fins que agafi textura, sense bullir. Refredeu-ho i reserveu-ho.
  4. Peleu i talleu la pinya a daus. En una paella sense greix i calenta, salteu-la 2 o 3 min fins que es comenci a caramel·litzar. Afegiu-hi el sucre i un polsim de les espècies, la mantega i salteu-ho 30 s més.
  5. Poseu la crema sobre la base de sablé cuita i cobriu-la amb pinya saltada. Acabeu-ho amb una bola de sorbet de préssec.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: