Preparació
- Obriu el foie amb les mans i, amb l’ajuda d’un ganivet fi, elimineu-ne totes les venes.
- Col·loqueu els trossos de foie en un bol amb aigua, gel i sal grossa, uns 15-25 min.
- Retireu el foie de l’aigua, escorreu-lo i assequeu-lo una mica. Salpebreu-lo i ruixeu-lo amb l’armanyac i el porto. Poseu-ho tot en una bossa (si és de buit, millor), tanqueu-la bé, eliminant-ne el màxim d’aire possible, i macereu-ho unes 12 h a la nevera.
- Confiteu el foie dins de la bossa a 65 ºC, 10 min. Es pot fer en un forn de vapor, o també es pot introduir la bossa en un bany d’aigua a 63-65 ºC, girant-la de tant en tant, perquè la cocció sigui homogènia.
- Introduïu el foie envasat dins d’un bany d’aigua gelada, per aturar la cocció. Retireu el foie de la bossa i emboliqueu-lo amb paper film, fent un rotlle d’uns 4-6 cm de diàmetre. Tanqueu molt bé el rotlle de film pels extrems, perquè quedi compacte. Reserveu-lo a la nevera 24 h.
- Renteu les figues, talleu-les a quarts i talleu-les a rodelles. Serviu el foie amb les figues i unes torrades de pa.