Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. En un bol, netegeu l'arròs amb aigua. S'hauria de fer 9 vegades, fins que l'aigua ja no sortís blanca, però almenys hauríeu de repetir el procés unes 3 vegades, amb l'ajuda d'un colador.
  2. Poseu l'arròs a bullir uns 15/17 min amb un polsim de sal i l'olla tapada. Posareu la mateixa quantitat d'aigua que d'arròs. Un cop hagi passat el temps, tanqueu el foc i deixeu reposar l'arròs uns 15 min més, sense destapar l'olla.
  3. Escampeu l'arròs en una font o un bol gran i afegiu-hi el vinagre de poma ecològic amb mel de lavanda. Mescleu-lo acuradament amb una cullera de fusta.
  4. Talleu el peix, prèviament congelat i descongelat, a tires allargades. Feu el mateix amb el cogombre.
  5. Bateu l'ou amb un polsim de sal i feu una truita a la francesa en una paella. Talleu-la en tires.
  6. En una estora de bambú, comenceu a muntar els rotlles de sushi. Poseu una làmina de film transparent i col·loqueu-hi les algues nori amb la part brillant de cara a baix, de manera que les vetes de les algues i la direcció dels pals de l'estora sigui la mateixa.
  7. Amb les mans, esteneu l'arròs uniformement sobre les algues. Disposeu un bol amb aigua freda per mullar-vos les mans i que l'arròs no se us enganxi.
  8. Poseu-hi el farcit a sobre i enrosqueu l'alga amb l'ajuda de l'estora. Premeu-la lleugerament i mulleu les vores de l'alga perquè s'enganxi el rotlle.
  9. Amb un ganivet ben afilat talleu el rotlle. Perquè no se us enganxi, cada vegada mulleu el ganivet amb aigua.
  10. Repetiu el procés amb els diferents farcits i només faltarà emplatar.
  11. Acompanyeu-lo amb salsa de soja i gaudiu-ne!

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 286

DONEM COLOR A L'HIVERN!

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Àlex Carrera i Cristina Feliu

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: