Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Demaneu ajuda a un adult per fer bullir el brou o l’aigua en una cassola. Quan arrenqui el bull, poseu-hi el búrgul i coeu-lo a foc lent fins que hagi absorbit tot el brou. No trigarà més de 10 min.
  2. Estiure-lo en una safata perquè es refredi. De tota manera, mireu el paquet, perquè a vegades és búrgul precuit i llavors només s’ha d’hidratar amb aigua bullent.
  3. Renteu el tomàquet i talleu-lo menut. Si el cogombre és tendre, no caldrà que el peleu. Si és molt gros, peleu-lo, retireu-ne les llavors i talleu-lo menut.
  4. Barregeu el búrgul amb el tomàquet, el cogombre i les panses.
  5. Ratlleu la pela de la llimona, ben fina i sense gens de part blanca. Feu suc amb la meitat de la llimona i barregeu-lo amb el triple d’oli d’oliva i sal.
  6. Talleu el julivert i afegiu-lo a la vinagreta.
  7. Amaniu el búrgul amb aquesta barreja i guardeu-lo a la nevera fins al moment de servir-lo.

El consell

  • El búrgul és el gra de blat tendre trencat, molt habitual als països àrabs. Si no en trobeu, per fer aquesta recepta, el podeu substituir per cuscús. I, per descomptat, podeu amanir-lo amb tot allò que ens vingui de gust! Queda boníssim si hi afegiu una miqueta de menta o de coriandre ben picadets.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: