Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-TE ARA A CUINA AMB UN PREU ESPECIAL!

Preparació

  1. Salpebreu les cuixes d’ànec i daureu-les en una paella amb oli d’oliva, amb la farigola i el romaní. Afegiu-hi el moscatell, deixeu-lo reduir i coeu-ho a foc baix, 40 min. Traieu-les del foc i desosseu-les, reservant els ossos i el suc.
  2. Esmicoleu la carn i reserveu-la.
  3. Per a la salsa d’ànec: daureu els ossos en una cassola i afegiu-hi el moscatell. Quan s’hagi evaporat l’alcohol, mulleu-ho amb el suc de la cocció de les cuixes i l’aigua, i coeu-ho 2 h. Coleu-ho, salpebreu-ho i reserveu-ho.
  4. Per a les peres caramel·litzades: peleu les peres i traieu-ne el cor. Talleu-les a grills d’1 cm de gruix i salteu-les amb la mantega. Afegiu-hi el sucre i caramel·litzeu-les. Reserveu-les.
  5. Per a la chantilly de pera: peleu la pera. Mescleu el vi i la vainilla en una olla i afegiu-hi la pera. Coeu-ho a foc baix, 30 min. Traieu el cor de la pera i tritureu-ne la polpa i el líquid de cocció, fins que us quedi un puré fi (podeu colar-lo perquè no hi hagi cap grumoll). Afegiu-hi l’estabilitzant i mescleu-ho bé. Poseu-ho en un sifó amb dues càrregues de gas i guardeu-ho en fred.
  6. Per al Tatin: poseu les làmines de pera a la base de quatre motlles de silicona de 8 cm. Afegiu-hi l’ànec esmicolat i amaniu-ho amb la salsa. Cobriu-ho amb discos de massa brisa i coeu-ho al forn, 10 min, a 180 ºC, fins que la massa quedi daurada.
  7. Desemmotlleu els Tatin i serviu-los en un plat, amb la chantilly de pera presentada com si fos nata muntada.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
265CUINA portada

AQUEST NADAL, FES LA TEVA MÀGIA!

  • Idees per a les sobretaules més gurmets
  • Maria Nicolau

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto