Preparació
- Retireu les fulles de les pinyes i renteu-les molt bé, refregant- ne tots els racons.
- Peleu les pinyes procurant que quedi part de la fruita enganxada a la pela. Reserveu la polpa per consumir-la per postres o per a altres elaboracions.
- En un bol gros i alt, poseu la pela de les pinyes amb tots els altres ingredients i mescleu-ho molt bé.
- Tapeu-ho amb una tela neta i deixeu-ho a temperatura ambient en un lloc fresc i sec. Conforme vagin passant els dies, s’hi anirà fent una petita escuma blanca a la superfície, a causa de la fermentació. Remeneu-ho un cop al dia i deixeu que fermenti 4-5 dies.
- El resultat és un sabor de fermentació subtil i agradable, amb una sensació d’agulla i una petita picor a la llengua. Si ens passem massa dies fermentant-ho, es farà molt àcid i no serà òptim per consumir-ho.
- Serviu-ho molt fred amb una mica de gel. (A Mèxic és una beguda que s’ofereix a la canalla).