Consells de cuina La Vanguardia

Preparació

Preparació

  1. En un bol, poseu la farina, la sal, el sucre, el llevat, l’ou i la llet. Barregeu-ho bé amb les mans 10 min, amb força.
  2. Incorporeu-hi la mantega freda, a daus. Continueu-ho pastant fins a tenir una massa llisa. La massa s’enganxa molt, però després d’una bona estona es va fent més dòcil. No us heu de desesperar. És la manera que us quedi un tortell molt tendre i suau.
  3. Deixeu-lo reposar uns 15 min.
  4. Emboliqueu una figura d’un Rei d’Orient i una fava amb plàstic film.
  5. Emboliqueu una tassa ampla o un motlle rodó amb paper de forn, i unteu el paper amb oli d’oliva.
  6. Estireu la massa fent un rul·lo. Poseu-hi la figura i la fava i feu la forma del tortell.
  7. Poseu el tortell, amb la tassa o el motlle al centre, sobre una safata de forn protegida amb paper sulfurat.
  8. Deixeu-lo fermentar 1 h, a 30 ºC. És ideal que fermenti tapat amb un drap, però heu de procurar que el drap no toqui la massa, perquè s’hi enganxaria.
  9. Acabada la fermentació, amb molta cura, pinteu el tortell amb ou batut i poseu-hi pinyons crus per sobre (que haureu deixat en remull 1 h).
  10. Coeu el tortell 15 min a 200 ºC, i ja el tindreu a punt. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

22 jun

VII Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava als mercats de Barcelona

El Mercat de Sant Antoni donarà el tret de sortida, el dia 22 de juny, a la setena edició de Revetlles...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto