Preparació
- Poseu a coure les espatlles al forn (170 ºC durant 4 h) fins que la carn quedi ben melosa. Després, desosseu-les i reserveu-ne els ossos.
- Per a la gelatina de llet d’ovella: escalfeu la llet d’ovella amb la farigola. A continuació, afegiu-hi l’agar-agar i porteu-ho a ebullició. Coleu-ho i refredeu-ho en un motlle d’alumini de 20 x 30 cm.
- Per a la salsa: rostiu al forn els ossos de l’espatlla, els braons, la ceba tallada a la juliana i la pastanaga a rodelles amb un raig d’oli d’oliva a 190 ºC durant 1 h. Tot seguit, poseu-ho a bullir amb 1 l d’aigua. Reduïu-ho. A continuació, coleu-ho i rectifiqueu-ho de sal.
- Muntatge: disposeu un tall de xai cruixent; al costat, un rectangle de 2 x 6 cm de gelatina de llet d’ovella, i salseu-ho amb la salsa de xai.