Troba la teva recepta

Revista CUINA

Portada Cuina 171
Cuina núm. 171. Març 2015

Bacallà. Receptes amb el peix més popular

En aquest número

Mercat / Al cistell

Carxofa

La flor de la noble Caterina

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Girella

El xai embotit del Pallars

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pèsol sec

El xinès original

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pagell

El vermell més mariner

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Farina de blat integral

La pols amb més fibra

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Kiwi groc

Una fruita de fusió

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Moixaines

Carícies dolces

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Tupí

Un formatge pirinenc

Mercat / Adreces gormandes

Tres en un saborós, a Vallfogona de Ripollès

L'Agrobotiga El Forn ven embotits artesans de la zona, elabora pa de pagès i també s'hi pot menjar

Carme Melià (text), Xevi F. Güell (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Olis aromàtics

A Esparreguera

Ferran Caldés (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Glop a Glop

Vins per a xitxarel·los, cabronets i bandarres

La línia Mister vol apropar-se al consumidor jove

Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)

Fogons / bo i sa

Menú de març

Ingredients de primavera i inspiracions viatgeres: la proposta de Carme Ruscalleda per saludar el canvi d'estació

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Bacallà

Receptes amb el peix més popular

Un peix que ens confirma com a país d’acollida. Pescat a la mar del Nord, la Cantàbrica, la Bàltica i a Terranova. És un clàssic del receptari, que va crear un ofici exclusiu a Catalunya: el dels bacallaners. La religió hi ha ajudat. És Quaresma, gaudim-lo!

Jordi Luque (text), La Ruta del Bacallà - Gremi de Bacallaners de Catalunya (receptes), Becky Lawton (fotografia), Adrián Geralnik (cuina)

Fogons

Patates

La trinca ja ho deia: "És evident que l'home ve de la patata". Bé, potser no cal passar-se, però aquest tubercle andí sí que és un dels aliments bàsics de la humanitat. Desenterrem-lo, doncs, i gaudim d'aquest fruit de terra endins.

Francesc Murgadas (text), Manel Guirado (receptes), Food Photos i Cristina Rivarola (fotografia), Mariam Montoro (cuina i estilisme)

Fogons / I per postres

Amb crema

Tres propostes diferents, de Miquel Guarro, per celebrar la diada de Sant Josep amb la típica crema

Miquel Guarro i Col·lectiu 21º Brix (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons / El petit xef

Sopa de pa amb tomàquet

Aquesta versió del salmorejo agradarà molt als més petits i els omplirà de vitamines i minerals

Núria May (recepta), Food Photos Cristina Rivarola (fotografia)

Sortim / Genis del Foc

Jordi Llobet

Restaurant L'Ó

El gastronòmic de Món Sant Benet. Jordi Llobet es va fer càrrec de l'espai el maig de 2013 en substitució de Jordi Cruz, i ha creat una carta pròpia que fusiona la voluntat de crear amb el producte de proximitat -els horts de monestir en són l'exemple paradigmàtic- i les arrels. En definitiva, una cuina atrevida i innovadora perquè els comensals gaudeixin amb tots els sentits.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

Maresme

Tastem els sabors del mar, l'horta i la vinya

Terra i mar, muntanya i vinya. Aquesta comarca supera la pressió urbanística i de les infraestructures per mantenir l'esperit i l'essència. Fem una ruta gastronòmica per reconèixer els sabors i les aromes d'un territori que es resisteix a deixar de ser.

Francesc Castro (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

El racó de la calma

Un secret inesperat a l'Alt Penedès

Francesc Castro (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Espai dels lectors

Trucs dels calçots!

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Pep Nogué

Opinió / Petits fours

L'hora del vermut

De l'aperitiu senzill a la tapa barroca

Salvador Garcia-Arbós

Receptes

Tonyina, wasabi, arròs, nori

Carme Ruscalleda

Coca de foie

Carme Ruscalleda

Sopa de pa amb tomàquet

Núria May

Calçot a la brasa amb romesco

Jordi Llobet

Bunyols de bacallà amb all negre

Taverna del Suculent

Tàrtar de bacallà

Restaurant Bilbao

Amanida de patata, pop i allioli d'all negre

Manel Guirado

Laminat de patata del bufet, gorgonzola i espinacs

Manel Guirado

Vieires, llimona i favetes

Carme Ruscalleda

Tonyina amb escabetx de verdures

Xavier Matarrodona

Mongetes vermelles amb peus de porc i cansalada

Jordi Beumala

Tagín d'orada

Pep Nogué

Bacallà a la barcelonina

Suquet de l'Almirall

Arròs de bacallà amb carxofa del Prat i oli de pebre vermell de la Vera

L'Oliana

Tataki de tonyina amb puré de patata violeta

Manel Guirado

Guatlles lacades amb mel de romaní i galeta de rösti

Manel Guirado

Idiazabal, patxaran i torró dur

Carme Ruscalleda

Sant Josep tropical

Miquel Guarro

Crema emplatada

Miquel Guarro

Sablé, crema i fruita

Miquel Guarro

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Portada 228 Neta

UNIVERS PINTXO. TOT EL QUE CAP EN UNA BROQUETA!

  • Viatge al sud-est asiàtic
  • El bon temps s'instal·la a les taules del jardí

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto