
Bojos per les croquetes!
Tendències
Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
Genis del foc
Anna Payet
Casa Cacao
Girona va camí de ser la capital dolça de Catalunya. I més des que la família Roca hi va obrir aquest hotel, amb obrador i tot, dedicat a la xocolata.
Per fer boca / Gastropistes
Volem xurros amb xocolata!
Són granges, però sense animals. Uns establiments nostrats de la capital catalana on milers de petits (i no tan petits) ens hem delectat amb esmorzars i berenars amb xocolata desfeta, suïssos, xurros, melindros... Un paradís llaminer que no volem perdre!
Per fer boca / Taula reservada
Sabors d'arreu, plats suculents
El xef Ferran Cerro, a Reus, s'inspira en mil referents, però ens fa sentir com a casa
Per fer boca / 24 hores a...
Sant Sebastià
Per fer boca / Caçasabors
The Goover Cream Ale
Una nova cervesa artesana nascuda a Sabadell. Es tracta d'una cream ale especial, un estil històric que va estar a punt de desaparèixer durant la llei seca americana. Per gaudir-ne amb tots els matisos.
Per fer boca / Gastroquiz
Jordi Vidal
A la trajectòria del xef del restaurant L'Espuran, de Lleida, no hi falten premis com el de millor cuiner jove del concurs Àngel Moncusí, el 2013, i haver passat per les cuines de Ferran Adrià i els germans Roca, entre d'altres.
A la cuina
Menú de setembre
Encetem el curs amb quatre receptes saludables que tenen com a protagonistes un lacti balear –el popular formatge de Maó–, un condiment aromàtic –l'estragó–, un peix mediterrani –l'escórpora– i una fruita dolça sucosa i carnosa –la pera–. Torneu a la cuina, després dels dies de més calor, per preparar plats sorprenents.
A la cuina / Master class
Sense foc!
La cuina raw és una forma d'alimentació i un estil de vida basat a consumir aliments crus; també s'anomena cuina sense foc. Amb aquest mètode, es busca crear una forma de vida responsable, conscient i en harmonia amb la natura, sense patiment animal.
A la cuina
Existeix la croqueta perfecta?
Clàssiques com les de rostit o originals com les d'arròs amb llet. La varietat de farciments de les croquetes és tanta que difícilment podríem posar-hi límits, però si, a més, juguem amb el tipus d'arrebossat i amb la forma, la llista ja és inacabable. Per això, és impossible establir quina és la croqueta perfecta. Depèn del gust de cadascú. I, per si encara no heu triat la vostra guanyadora, us proposem quatre receptes, amb farciments i arrebossats diferents, perquè aneu practicant (i menjant!) a casa. Però sigueu valents, deixeu volar la imaginació i atreviu-vos a crear la vostra croqueta ideal. Encara que, assumim-ho, les de l'àvia sempre seran insuperables...
A la cuina / El xef a casa
Un gaspatxo molt suau i amb una dolçor sorprenent
Laura Casanova és d'Artés, però des de fa deu anys viu a la masia Escrigas de Santa Maria de Merlès amb els seus dos fills. És pagesa i a Instagram la trobareu com a Candyliving. Amb Pep Nogué es van trobar al juny i van optar per un producte d'aquell moment, les cireres, per preparar-ne una sopa refrescant amb remolatxa i formatge.
A la cuina
De vermell
Intensitat, calor, entusiasme... El vermell és un color estimulant i, ara que deixem enrere l'estiu i tornem a la rutina, hem volgut vestir els nostres plats amb ingredients d'aquesta tonalitat perquè ens transmetin la força necessària. Us proposem quatre receptes que provocaran emocions fortes al paladar. Deixeu pas a la passió i enamoreu-vos de la cuina més cridanera, però alhora saludable i energètica.
A la cuina / Plaers saludables
Pak choi
A la cuina
Amb el cap als peus
Els tentacles i la tinta són els trets més característics dels cefalòpodes, nom que, en grec, significa 'peu-cap'. Tot i que hi ha més de 800 espècies d'aquests mol·luscs, ens hem centrat en el calamar, la sípia i el pop per preparar-hi tres receptes de les que no deixen ningú indiferent. Combinats amb xoriço, farcits d'albergínia i gambes o, simplement, cuits a la planxa amb una vinagreta cítrica són tan temptadors que hem quedat atrapats en els seus tentacles.
A la cuina / Les postres de casa
Gelats!
Els de pal ens retornen a la infantesa i, trencant el tòpic que els gelats són per a l'estiu, Gemma Clofent ens proposa tornar a les classes assaborint-ne tres de molt refrescants. La fruita és la base d'uns polos que no només ens faran passar la calor, sinó que també ens faran reviure les hores felices de les vacances.
Al celler / Tria de tres
Bombolles roses, part imprescindible de la festa
Tot i ser aptes per acompanyar el plat més suculent, encara se'ls mira amb respecte
Al celler
El cap de Creus, país de vi
Al celler / Remena, nena
Piules: còctels amb poca intensitat i moltíssim plaer
Que les temperatures siguin altes no vol dir que les graduacions alcohòliques també ho hagin de ser; al contrari
Al rebost
Calendari
Setembre
Teníem ganes que arribés el setembre, perquè això vol dir que ja podem trobar les millors figues al mercat!
Al rebost / El decàleg
Civada
La civada és un cereal sense gluten energètic, nutritiu i molt fàcil de digerir. Es fa servir en gra, en flocs, en forma de farina i en forma de beguda vegetal. Els països nòrdics en són grans consumidors.
Al rebost
Els 10 essencials del rebost italià
Anem a comprar els productes imprescindibles per cuinar com la 'mamma'
El rebost italià s'assembla bastant al nostre i, com ens passa a nosaltres, no és exactament el mateix al nord que al sud del país. Hem acompanyat Antonella Speranza, una napolitana que viu a Barcelona i que és l'autora del blog La pasta per als catalans (www.lapastaperalscatalans.cat), a comprar els productes essencials del seu rebost i de la seva cuina, que és hereva de la que feia la seva àvia.
Al rebost / Tant de gust
Herbes ecològiques de muntanya
Al rebost / L'adreça
El dolç japonès amb forma de peix
Taiyaki Born és una botiga especialitzada del barri del Born de Barcelona que elabora aquesta mena de gofres nipons de manera artesana, amb farciments salats i dolços, i amb gelat. També ofereixen la versió vegana de la massa per fer el besuc rostit.
Al rebost / Tria bé!
Llom ibèric vs. pernil ibèric
En la gastronomia mediterrània, els embotits tenen un protagonisme destacat i, dins d'aquest grup, a la Península, destaquen els que s'elaboren amb la carn de porcs de raça ibèrica. El llom i el pernil són els més coneguts, i us n'expliquem les característiques principals.
Al rebost / Mediateca
Lectures per agafar el ritme
Hem passat un estiu diferent i comença una tardor que, com els últims mesos, es presenta estranya. La millor manera de passar-la i recuperar el ritme habitual és amb lectures com aquestes.
Fora de carta / Quadern dels bojos
Bojos pel... formatge blau
De vaca, d'ovella o de cabra, els formatges als quals s'afegeixen fongs de la família 'penicillium' aixequen autèntiques passions. A nosaltres ens embogeixen, ho confessem!
Fora de carta / Fes-me feliç
Marc Giró
Regals culinaris per impactar el comunicador barceloní
Fora de carta / Sopa de lletres
La proximitat és garantia de futur
Després d'anys de deslocalització de la producció agroalimentària, van començar a sorgir veus que advertien de la necessitat de prioritzar el que es produïa a l'entorn. Però també cal recordar que, per a això, necessitem pagesos i pastors que hi treballin.
- Torrades amb gorgonzola, figues i raïm
- Entrant amb formatge
- Canelons de bolets
- Sopeta de cireres i remolatxa amb formatge de cabra
- Pesto vermell de remolatxa amb crackers de mill i tomàquet marinat
- Escórpora a la balear
- Croquetes d'arròs negre gratinades amb allioli
- Croquetes de pernil ibèric
- Croquetes d'ànec a l'estil xinès
- Croquetes d'escalivada
- Pop amb patates i xoriço
- Calamars farcits d'albergínia
- Broquetes de sípia a la vinagreta de llimona
- Peres amb nous
- Màgnum d'avellanes
- Textures vegetals
- Pebrots a la siciliana
- Amanida de xicoia i quinoa
- Macedònia de fruita vermella amb sorbet de síndria i gerd
- Uramaki vegan roll
- Polos de fruita
- Polos de pinya colada