Troba la teva recepta

Revista CUINA

Portada 230 Neta
Cuina núm. 230. Agost 2019

Buona Sicilia! El menú més mediterrani de l'estiu

En aquest número
Gastropistes

Per fer boca / Gastropistes

Els sabors de Palma

Ens n’anem a la capital de Mallorca, aprofitant que és estiu, per gaudir dels atractius turístics de la ciutat i, sobretot, de la seva gastronomia, tant en restaurants com a les botigues que venen els millors productes.

Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

Restaurant 6Q

Per fer boca / Taula reservada

Un menjador senyorial obert a tothom

El 6Q, a Canet de Mar, ofereix bona cuina clàssica en un entorn modernista únic

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Jaume Font

Per fer boca / Genis del foc

Jaume Font

Sa Punta

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Postal gastronòmica

Per fer boca / Postal gastronòmica

Orient, tot en un

Taipei és una enciclopèdia de les cuines xineses amb una influència japonesa sense complexos fruit de mig segle de dominació colonial. La ciutat més gormanda d’Àsia!

Text: Enric Donate, periodista / Foto: Yun Ping-Pao i Paxabay / Il·lustració: thinkstockphotos

Sopa de lletres

Per fer boca / Sopa de lletres

Comencem a ser com Austràlia

Fins fa no res, la preocupació per la sostenibilitat pràcticament ni existia, malgrat l’escandalosa dimensió del problema, i ara se’n parla tant que correm el risc de quedar anestesiats i no ser capaços d’actuar a temps.

Text: Toni Massanés, director de la Fundació Alícia / Il·lustració: Mar Guixé

Menú agost

A la cuina / Menú del mes

Menú d'agost

Amb uns bunyols vegetals i una sopa freda, comencem el menú més estiuenc de l’any, que arrodonim amb uns calamars guisadets i unes postres fruiteres (albercocs) amb un toc de mel. Gaudiu del bon temps i d’una cuina més lleugera i saludable, que el temps passa volant i, ben aviat, ens tocarà tornar als plats de xup-xup. Bones vacances!

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

El xef a casa

A la cuina / El xef a casa

Un arròs amb sofregit de ceba

Quim Matas, de la Bisbal d’Empordà, és carnisser i creador d’un sofregit de ceba elaborat amb cebes de Figueres i oli d’oliva cuits més de 12 hores, sense tomàquet ni conservants.

Recepta i cuina: Quim Matas / Foto: Enrique Marco

Buona Sicilia

A la cuina

Buona Sicilia

La tradició és tan important en la cuina siciliana com ho són els ingredients que fan servir. Les hortalisses i els peixos són els protagonistes principals d'una gastronomia on els dolços i els vins locals són l'acompanyament perfecte dels plats principals, que concentren l'essència de la Mediterrània.

Text: Marco Bozzer / Receptes: Peppe Palo / Foto: AJJ Estudi / Cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

Masterclass

A la cuina / Masterclass

Gelats

Una manera fantàstica de refrescar-nos és menjant un gelat, i tot i que fer-ne a casa no és tan fàcil com podria semblar a simple vista, Carme Ruscalleda ens explica la ciència que hi ha darrere aquesta preparació i ens dóna bons trucs per fer-ne de casolans i assegurar-nos l'èxit.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Farcim les hortalisses de l'estiu!

A la cuina

Farcim les hortalisses de l'estiu!

Pebrots, albergínies, carbassons... A l'estiu, trobem al mercat hortalisses fresques i boníssimes que podem preparar de moltes maneres, ja sigui com a plat principal o com a acompanyament, però de vegades ens oblidem que les hortalisses es poden convertir en recipients fantàstics per a tota mena de farciments de carn o de peix. Si necessiteu idees per treure'n tot el profit, us proposem tres receptes per farcir pebrots, albergínies i carbassons que faran que us enamoreu de les hortalisses d'estiu!

Text: Ferran Caldés / Recepta: David Caballero / Cuina: Marian Montoro / Foto: Food Photo - Cristina Rivarola

Plaers saludables Dukkah

A la cuina / Plaers saludables

Dukkah

Es tracta d'una barreja de fruita seca, llavors i espècies típica de la gastronomia egípcia, es consumeix tradicionalment amb oli d'oliva i pa de pita.

Text: Núria Coll

Les postres de casa sense forn

A la cuina / Les postres de casa

Sense forn

Aquest mes, Gemma Clofent no vol passar més calor de la necessària i ha optat per deixar de banda l’escalfor del forn per preparar unes postres ben estiuenques. Un flam d’orxata, un granissat i un suc fresquet que combinen fruites i hortalisses. Deixeu-vos temptar per unes propostes lleugeres i fàcils de preparar, sense encendre el foc!

Foto: Becky Lawton

Tria de tres

Al celler / Tria de tres

Vins innovadors per fer passar la calor

A poc a poc i sense fer soroll, els cellers obren nous camins per elaborar els vins

Text: Àngel Garcia Petit

Calendari Agost

Al rebost / Calendari

Calendari Agost

Aquest mes ens sentim glamurosos i hem decidit fer una tria de còctels sense alcohol, perquè en gaudiu quan us vingui més de gust!

El decàleg

Al rebost / El decàleg

Meló

Un gran refresc

Hidratant, depuratiu, diürètic, antioxidant… Aquesta fruita estiuenca, de la família de les cucurbitàcies i amb múltiples varietats, és un refresc dolç per apaivagar la set i, alhora, nodrir l’organisme de manera natural.

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Tant de gust

Al rebost / Tant de gust

Carn del Vallès al Maresme

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

L'adreça

Al rebost / L'adreça

Una cerimònia de combinacions

Tot el coneixement de Jordi Arias sobre el món del te es reflecteix a la seva botiga del barri barceloní de Sant Antoni. Plena d’aromes que embriaguen i productes que s’insinuen i tempten el paladar, l’establiment promet una hora del te perfecta per a cada client.

Text: Brenda Giacconi / Foto: Mariona Villavieja

Mediateca

Al rebost / Mediateca

Cristina Jolonch

Coordina la secció gastronòmica del web de 'La Vanguardia' i acaba de publicar un llibre que recull les entrevistes sobre gastronomia que ha fet a diversos xefs i sommeliers.

Text: Ferran Caldés / Foto: Xavier Cervera - La Vanguardia

Receptes
  • Bastons vegetals amb salsa d’avellana
  • Sopa freda de cogombre i salmó
  • Arròs caldós de senglar
  • Amanida de tomàquets de temporada, figaflors, sardines curades i vinagreta de festucs
  • Espaguetis amb gambetes vermelles i bitxo
  • Fideuada de calamar i costella
  • Entrepà
  • Calamars guisats
  • 'Arancina' d’espinacs i pecorino trufat amb salsa de tomàquet
  • Pebrots farcits de stroganoff de pollastre
  • Albergínia farcida de confit d’ànec i maionesa de xipotle
  • Carbassó farcit de txangurro de bacallà i bou de mar
  • Truita del Pirineu amb dukkah
  • Muhammara, pastís de porros i crema vegetal
  • Gaspatxo de préssec i llagostins
  • Albercocs amb mel
  • Tiramisú de festucs i llimona
  • Bescuit glacé
  • Plum-cake d’ametlla i macedònia de fruites
  • Síndria amb granissat de porto
  • Flam d’orxata amb coulis de mango
  • Gaspatxo de taronja, gingebre, pastanaga i iogurt grec
  • Semigranissat de tomàquet
  • Amanida de quinoa i tzatziki
Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto