Buona Sicilia! El menú més mediterrani de l'estiu
Per fer boca / Gastropistes
Els sabors de Palma
Ens n’anem a la capital de Mallorca, aprofitant que és estiu, per gaudir dels atractius turístics de la ciutat i, sobretot, de la seva gastronomia, tant en restaurants com a les botigues que venen els millors productes.
Per fer boca / Taula reservada
Un menjador senyorial obert a tothom
El 6Q, a Canet de Mar, ofereix bona cuina clàssica en un entorn modernista únic
Per fer boca / Genis del foc
Jaume Font
Sa Punta
Per fer boca / Postal gastronòmica
Orient, tot en un
Taipei és una enciclopèdia de les cuines xineses amb una influència japonesa sense complexos fruit de mig segle de dominació colonial. La ciutat més gormanda d’Àsia!
Per fer boca / Sopa de lletres
Comencem a ser com Austràlia
Fins fa no res, la preocupació per la sostenibilitat pràcticament ni existia, malgrat l’escandalosa dimensió del problema, i ara se’n parla tant que correm el risc de quedar anestesiats i no ser capaços d’actuar a temps.
A la cuina / Menú del mes
Menú d'agost
Amb uns bunyols vegetals i una sopa freda, comencem el menú més estiuenc de l’any, que arrodonim amb uns calamars guisadets i unes postres fruiteres (albercocs) amb un toc de mel. Gaudiu del bon temps i d’una cuina més lleugera i saludable, que el temps passa volant i, ben aviat, ens tocarà tornar als plats de xup-xup. Bones vacances!
A la cuina / El xef a casa
Un arròs amb sofregit de ceba
Quim Matas, de la Bisbal d’Empordà, és carnisser i creador d’un sofregit de ceba elaborat amb cebes de Figueres i oli d’oliva cuits més de 12 hores, sense tomàquet ni conservants.
A la cuina
Buona Sicilia
La tradició és tan important en la cuina siciliana com ho són els ingredients que fan servir. Les hortalisses i els peixos són els protagonistes principals d'una gastronomia on els dolços i els vins locals són l'acompanyament perfecte dels plats principals, que concentren l'essència de la Mediterrània.
A la cuina / Masterclass
Gelats
Una manera fantàstica de refrescar-nos és menjant un gelat, i tot i que fer-ne a casa no és tan fàcil com podria semblar a simple vista, Carme Ruscalleda ens explica la ciència que hi ha darrere aquesta preparació i ens dóna bons trucs per fer-ne de casolans i assegurar-nos l'èxit.
A la cuina
Farcim les hortalisses de l'estiu!
Pebrots, albergínies, carbassons... A l'estiu, trobem al mercat hortalisses fresques i boníssimes que podem preparar de moltes maneres, ja sigui com a plat principal o com a acompanyament, però de vegades ens oblidem que les hortalisses es poden convertir en recipients fantàstics per a tota mena de farciments de carn o de peix. Si necessiteu idees per treure'n tot el profit, us proposem tres receptes per farcir pebrots, albergínies i carbassons que faran que us enamoreu de les hortalisses d'estiu!
A la cuina / Plaers saludables
Dukkah
Es tracta d'una barreja de fruita seca, llavors i espècies típica de la gastronomia egípcia, es consumeix tradicionalment amb oli d'oliva i pa de pita.
A la cuina / Les postres de casa
Sense forn
Aquest mes, Gemma Clofent no vol passar més calor de la necessària i ha optat per deixar de banda l’escalfor del forn per preparar unes postres ben estiuenques. Un flam d’orxata, un granissat i un suc fresquet que combinen fruites i hortalisses. Deixeu-vos temptar per unes propostes lleugeres i fàcils de preparar, sense encendre el foc!
Al celler / Tria de tres
Vins innovadors per fer passar la calor
A poc a poc i sense fer soroll, els cellers obren nous camins per elaborar els vins
Al rebost / Calendari
Calendari Agost
Aquest mes ens sentim glamurosos i hem decidit fer una tria de còctels sense alcohol, perquè en gaudiu quan us vingui més de gust!
Al rebost / El decàleg
Meló
Un gran refresc
Hidratant, depuratiu, diürètic, antioxidant… Aquesta fruita estiuenca, de la família de les cucurbitàcies i amb múltiples varietats, és un refresc dolç per apaivagar la set i, alhora, nodrir l’organisme de manera natural.
Al rebost / Tant de gust
Carn del Vallès al Maresme
Al rebost / L'adreça
Una cerimònia de combinacions
Tot el coneixement de Jordi Arias sobre el món del te es reflecteix a la seva botiga del barri barceloní de Sant Antoni. Plena d’aromes que embriaguen i productes que s’insinuen i tempten el paladar, l’establiment promet una hora del te perfecta per a cada client.
Al rebost / Mediateca
Cristina Jolonch
Coordina la secció gastronòmica del web de 'La Vanguardia' i acaba de publicar un llibre que recull les entrevistes sobre gastronomia que ha fet a diversos xefs i sommeliers.
- Bastons vegetals amb salsa d’avellana
- Sopa freda de cogombre i salmó
- Arròs caldós de senglar
- Amanida de tomàquets de temporada, figaflors, sardines curades i vinagreta de festucs
- Espaguetis amb gambetes vermelles i bitxo
- Fideuada de calamar i costella
- Entrepà
- Calamars guisats
- 'Arancina' d’espinacs i pecorino trufat amb salsa de tomàquet
- Pebrots farcits de stroganoff de pollastre
- Albergínia farcida de confit d’ànec i maionesa de xipotle
- Carbassó farcit de txangurro de bacallà i bou de mar
- Truita del Pirineu amb dukkah
- Muhammara, pastís de porros i crema vegetal
- Gaspatxo de préssec i llagostins
- Albercocs amb mel
- Tiramisú de festucs i llimona
- Bescuit glacé
- Plum-cake d’ametlla i macedònia de fruites
- Síndria amb granissat de porto
- Flam d’orxata amb coulis de mango
- Gaspatxo de taronja, gingebre, pastanaga i iogurt grec
- Semigranissat de tomàquet
- Amanida de quinoa i tzatziki