Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 26
Cuina núm. 26. Juny 2003

Enciam: Amb els plats més refrescants

En aquest número

Mercat

Mongeta Perona

D'arrel Populistes

 

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Espàrrec de Bosc

Escassa Exquisidesa

 

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Guatlla

L'au menys calòrica

 

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Nectarina

Polpa dolça i deliciosa

 

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Genis del foc

Ramon Freixa

Passió per la cuina

De la ma del seu pare va entrar el món de la cuina. Ara amb 31 anys, Ramon Freixa ha convertit el seu restaurant en un dels exponents de la cuina d'autor de la ciutat de Barcelona.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Enciam

El verd més natural

Res millor que unes fulles d'enciam per refrescar els teus plats d'estiu. Rica en vitamines i baixa en calories, aquesta verdura permet atractives preparacions, més enllà de les sempre delicioses amanides.

Juanjo Cáceres (text), David Lienas (receptes), Jordi Garcia (fotografia)

Proposta del mes

Llibres (de cuina) Essencials.

Un repàs pels receptaris que han marcat la gastronomia catalana.

Igual com és impossible entendre la llngua catalana sense aportacions de ramon llull, tampoc no s'explica la nosta cuina sense un seguit de receptaris que han actuat d'autètiques autoritats. Des de l'edat mitjana, les recpetes i els consells d'aquests llibres han enriquit el nostre patrimoni culinari tradicional.

Toni Massanés (text), Cristina Rivarola (fotografia)

Món Sucre

Aperitius Dolços

Un pica-pica diferent

Estem habituats que als còctels s'hi serveixin delícies salades, però hi ha molt bpnes opcions dolces que poden ser ben temptadores en els vostres bufets. Seguidament us en donem algunes idees.

Jordi Butrón (text), Jordi Butrón (receptes), Becky Lawton (fotografia)

Celler

Bons, Barats i Refrescants

Els experts ens recomanen vins interessants per sis euros

Amb l'arribada del bon temps, se'ns desperten les ganes de bere vins fresquets. Hem demanat a diversos experts que ens recomanin vins de qualitat a bon preu. El resultat és una interessant llista de vins amb una estreta relació qualitat i preu. A més, en la secció Gran Reserva us proposem una tria de grappes italianes.

Cristina Serret (text), AJJ Estudi (fotografia)

Gran Reserva

Grappes italianes

Destil.lats de raïm d'elevada graduació.

 

José Luís Maruela (text)

Destinacions amb gust

Vinaròs

Els sabors del mar

Aquesta ciutat castellonenca és, per sobre de tot, una vila oberta al mar. La nostra col.laboradora Tana Collados ens explica una jornada a Vinaròs, amb el músic Carles Santos d'ambaixador, per veure com es pesquen els preuats llagostins del Baix Maestrat. (Text: Tana Collados. Fotografies: Rosina ramírez i Pere Pascual. Miguel Ángel Gómez).

Tana Collados (text), Rosina Ramírez (fotografia), Pere Pascual (fotografia), Miguel Ángel Gómez (fotografia)

Receptes

Tempura de Mongetes Tendres

David Lienas

Filet de Bou a la Graella amb Salsa d'Anxoves i Amanida

David Lienas

Sobre una Torrada

Ramon Freixa

Amanida Verda amb Germinats i Fruites

David Lienas

Amanida Tèbia d'Enciams i Verdures

David Lienas

Quenelles Tèbies de Peix amb Salsa de Taronja i Reducció de Marisc

David Lienas

Mig-Raust amb Llet d'Ametlles

Potatge de Porrada

Robert Nola

Bocadillos de Ciurons

Albergínies amb Salsa

Rap a la Catalana

Ignasi Domenech

Farcellets i Palets de manxego amb Romaní

Jordi Butrón

Broquetes de Verdures i Fruites amb Crema de Philadelphia

Jordi Butrón

Cullereta amb Móres, Cereals, curri Dolç i Mascarpone

Jordi Butrón

Amanida de Llamántol

David Lienas

Broqueta Emmascarada de llobarro amb Llagostins

David Lienas

Cuixa de Xai Confitada amb Amanida de patates Violetes

David Lienas

Bombons Gelats al Cafè

David Lienas

Bacalhau à Brás

Javier Turon

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: