Troba la teva recepta

Revista CUINA

Portada 227
Cuina núm. 227. Maig 2019

Espàrrecs: 100% primavera

En aquest número
Gastropistes

Per fer boca / Gastropistes

Fer voltes de cargol

Del 31 de maig al 2 de juny té lloc l’Aplec del Caragol a Lleida, però no cal que us espereu a aquells dies per tastar aquest mol·lusc terrestre que tant aixeca passions com provoca ganyotes. Us proposem deu restaurants on degustar-los.

Text: Carme Melià / Il·lustració: Nik Neves

Övnew

Per fer boca / Taula reservada

L’Ovni troba qui el comprengui

L’equip de Spoonik estrena un espectacle gastronòmic a l’hotel Hesperia Tower

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Genis del Foc

Núria Bonet

Ca la Núria

Lluny de l’oferta tòpicament turística que abunda a tants restaurants de la Cerdanya, aquesta xef va apostar per centrar la seva cuina en el millor que pot oferir la comarca on va néixer. Sobre aquesta premissa ha construït una carta que parla d’ella i del seu entorn. En parlem al restaurant del seu poble, Bellver, si bé també té local a Puigcerdà.

Postal

Per fer boca / Postal gastronòmica

El bressol de la cuina cantonesa

A Shunde es troba l’essència de l’estil de la cuina xinesa més popular a casa nostra, la cantonesa. Es basa a preservar els gustos dels aliments amb poques espècies.

Text: Joan Burgues Estrada

Sopa de lletres copia

Per fer boca / Sopa de lletres

La cuina és cultura

Si voleu conèixer millor el pensament, l’elegància, la sensibilitat, els valors, la trajectòria i l’obra de la nostra cuinera més internacional, no us perdeu l’exposició sobre Carme Ruscalleda al Palau Robert.

Text: Toni Massanés

Menu Maig

A la cuina / Menú del mes

El menú de maig

Per al mes de les flors, Francesc Murgadas ha triat quatre ingredients saborosos que protagonitzen el nostre menú mensual: el rave —una crucífera originària del Pròxim Orient—, la polenta —unes farinetes amb accent italià—, el pistatxo o festuc —una fruita seca de procedència oriental-— i el romaní —una herba aromàtica mediterrània.

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

xef a casa

A la cuina / El xef a casa

Un arròs de terra endins

A l’Anna Casals li agrada molt cuinar i aprendre receptes noves i trucs culinaris, per això no va dubtar a deixar-se aconsellar per Pep Nogué i fer un arròs ben saborós a quatre mans amb ell.

Recepta i cuina: Anna Casals / Foto: Mariona Villavieja

esparrecs copia

A la cuina

Espàrrecs

Pura primavera

A la primavera, l’espàrrec treu el cap, fibrós, nutritiu i saludable. Una hortalissa baixa en calories, diürètica i antioxidant que omple els plats de color en qualsevol de les tres varietats: verd o blanc (de conreu) i de marge (silvestre). El Baix Llobregat n’és el gran productor.

Text: Òscar Gómez / Receptes: David Caballero / Foto: Becky Lawton / Cuina: Adrian Geralnik / Retoc fotogràfic: Jorn Badetti / Ajudant de fotografia: Thomas Lefebvre

Risotto Blau

A la cuina / Masterclass

Colorants

Hi ha diversos tipus de colorants que formen part de manera natural d'alguns aliments, com vegetals, plantes, herbes, flors i espècies, entre molts d'altres. Ens han ajudat a donar color a les elaboracions de manera natural tota la vida. Carme Ruscalleda ens explica quins són i com fer-los servir.

Recepta: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Tamales

A la cuina

Tamales

Una preparació molt comuna als països de l'Amèrica Central

Text i recepta (adaptació): Carme Melià / Foto: Ajj Estudi / Cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

Plaers Saludables Sègol

A la cuina / Plaers saludables

El sègol

Un probiòtic desconegut, molt ric en vitamines i minerals, fòsfor, magnesi i ferro

Text: Núria Coll

Arrossos

A la cuina

Arrossos mediterranis

Producte estrella de la gastronomia mediterrània, l’arròs té expressions pròpies ben diferents, gràcies a les diverses varietats de gra. L’ampli receptari arrossaire ens permet jugar amb la combinació de productes per obtenir plats originals i, alhora, sempre, ben tradicionals.

Receptes: Manel Guirado / Foto: Food Photo/Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

postres 227

A la cuina / Les postres de casa

Dolços amb espècies

Aquest mes, Gemma Clofent s’ha decantat per jugar amb les espècies per oferir-nos tres dolços aromàtics i de gustos suggeridors que, alhora, ens fan viatjar per tot el món sense haver de sortir de casa: unes galetes típiques de Bèlgica, un pa alsacià i unes postres de fruita amb un pebre de notes cítriques procedent del Nepal. Un viatge plaent i gustatiu!

Receptes: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton

carinyenes

Al celler

Univers carinyena

La deveu haver vist escrita com a 'samsó' o amb noms més fàcils d’identificar, com 'caranyena' o 'carignan', però és el mateix: la carinyena. El vi elaborat amb aquesta varietat de raïm pren volada després que l’Estat hagi autoritzat que a Catalunya també se’l pugui etiquetar com a 'carinyena'. Fins ara no es permetia, amb el pretext d’evitar confusions amb la denominació d’origen protegida (DOP) aragonesa de Cariñena.

Text: Jordi Bas

remena nena 227

Al celler / Remena, nena

The Bowery, l’esperit novaiorquès

Versions sofisticades de còctels clàssics amb un punt punk i directe que marca estil

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

calendari

Al rebost / Calendari

Maig

Menjar peix és bo tot l’any, però quan comença a fer més calor ens ve més de gust. Amb aquests, podreu preparar plats boníssims!

Text: Ferran Caldés

Decaleg 227

Al rebost / Decàleg

Fruites vermelles

El tresor del bosc

Petites fruites de temporada, saludables i amb un gran poder antioxidant. Aromàtiques i virolades, les fruites vermelles o del bosc omplen d’alegria i salut els plats més primaverals i estiuencs. Redescobriu-les!

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Tant de gust

Al rebost / Tant de Gust

Quan l’alvocat es converteix en oli

Text: Ferran Caldés / Foto: Mariona Villavieja

Botiga 227

Al rebost / L'adreça

Un colmado de tota la vida

Al centre de Reus, el Colmado Giner s’ha convertit en tota una institució, ja que fa més de setanta anys que està obert. El 2012, Núria Queralt i Abel Gil van agafar les regnes del negoci i l’han convertit en un punt de referència per als gurmets reusencs.

Text: Ferran Caldés / Foto: Mariona Villavieja

Tria bé 227

Al rebost / Tria bé

Mozzarella vs. Burrata

Fa temps que la mozzarella forma part de la nostra cultura gastronòmica, però hi ha un altre formatge fresc italià, la burrata, que és més recent i que, moltes vegades, es confon amb la mozzarella. Tots dos s’assemblen, sí, però són totalment diferents i ara us ho expliquem.

Text: Ferran Caldés

Receptes
  • Crema de raves i remolatxa
  • Crema d’espàrrecs amb ou escalfat
  • Risotto blau
  • Sègol amb verdures i pesto rosso
  • Sardines amb verduretes 
  • Conill amb xoriço
  • Arròs amb alls tendres i botifarra negra
  • Truita oberta d’espàrrecs de marge, xiitakes i gambes
  • Pizza d’espàrrecs verds silvestres i formatge de cabra
  • Calamarsons saltats amb espàrrecs i faves
  • 'Tamales' de gambetes
  • 'Tamales' vermells
  • 'Tamales' dolços
  • Arròs a banda amb bacallà, tripa i favetes
  • Arròs de pop amb xoriço i tomàquet escalivat
  • Risotto de múrgoles, papada i vermut
  • Arròs pilaf de congre amb ametlles i espècies
  • Caçó amb romesco
  • Clafoutis de cireres
  • Galetes 'speculoos'
  • Pa d’espècies
  • Pinya caramel·litzada amb pebre de Timut
  • Espaguetis vegetals amb brots i vinagreta de taronja
  • Verdures amb romaní
Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Portada 227

ESPÀRRECS: 100% PRIMAVERA

  • Fer voltes de cargol
  • L’Ovni troba qui el comprengui

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto