Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 105
Cuina núm. 105. Abril 2010

Formatges italians. Receptes inèdites. Tria de varietats. On comprar-los

En aquest número

Mercat / Al cistell

Arròs integral

Un cereal ric en vitamines

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Bufat del Vendrell

Una especialitat ben dolça

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Carxofa

L'hortalissa més floral

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Secret d'ibèric

Un tall melós al descobert

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Escamarlà

Un crustaci solitari

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Formatge feta

L'aportació làctia de Polifem

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Julivert

El company sense preu de l'all

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Formatge feta

Un fons de cocció tradicional

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Italians amb 'gràcia' per endur-se a casa

La pasta fresca artesanal i el formate parmesà són els acords més atractius de la La Chitarra

Carme Melià (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Taula de tast

I sapore d'Itàlia

Viatgem per la república a través dels seus vins

Àngel García Petit (text)

Mercat / Glop a glop

Els reivindicadors del bon xarel.lo

Mas Candí aposta per aqueesta varietat penedesenca

Josep Sucarrats (text)

Mercat / Tant de gust

Carn Roia, ramats dels Pirineus

Carme Gasull (text), David Del Val (fotografia)

Fogons / Bo i sa

Menú d'abril

La primavera ha esclatat als fogons del restaurant Sant Pau en plats que evoquen les festes i els paisatges d'aquest mes

Carme Ruscalleda (text), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Formatges italians

Més enllà de la pasta, Itàlia és un territori gastronòmic privilegiat. Us proposem fer una ruta làctia i culinària entre els Alps i l'illa de Sicília per descobrir els més de tres-cents tipus de formatges que s'hi elaboren.

Marco Bozzer (text), Andrea Guolo (text), Alessandro Castro (fotografia)

Fogons

El retorn de la carmanyola

És la companyia inseparable de molts treballadors que se l'emporten per dinar a la feina. Les presses, el poc temps per menjar durant la jornada laboral i la necessitat d'estalviar han fet tornar la cuina tradicional i el menjar fet a casa a la dieta diària.

Mireia Aranda (text), Jordi García (fotografia)

Fogons / I per postres...

Nèctar dolç

La mel és la gran protagonista e les tres propostes de Jordi Roca. Unes postres originals i senzilles, però sobretot dolces.

Jordi Roca (text), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Dolors Abad

Molí dels Fanals

El caliu de la brasa i els plats de cassola d'aquesta cuinera autodidacta omplen d'escalfor una borda típica situada en un entorn privilegiat de les muntanyes andorranes. Autòctons i visitants no deixen passar l'oportunitat de degustar les receptes més casolanes del Molí, com tampoc ningú no pot resistir-se al carret de les postres... L'escapada paga ben bé la pena.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim

La revolució dels estris

Els nous 'gadgets' que els últims anys han canviat la manera de cuinar i han provocat adhesions incondicionals entre els usuaris

Deif Giribet (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

L'Horta

La cuina suggeridora de l'empordanet

Francesc Castro (text)

Sortim / Espai dels lectors

L'almadroc medieval

Pep Nogué, el nostre assessor culinar, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Pep Nogué (text)

Opinió / Petit fours

La pastisseria que torna

Cal seguir l'exemple dels nous flequers artesans

Salvador Garcia-Arbós

Receptes

Croquetes de bolets de Sant Jordi

Carme Ruscalleda

Ous amb pèsols i botifarra negra

Carme Ruscalleda

Garrí exprés amb orellanes d'albercoc

Carme Ruscalleda

La mona: una caseta de lloros

Carme Ruscalleda

Timbal de mozzarella de búfala amb tomàquet i carbassó

Alessandro Castro

Amanida de ruca amb pernil i crema de gorgonzola

Alessandro Castro

Risotto al parmesà i cava

Alessandro Castro

Rotlles de provolone amb melmelada de taronja i cacau

Alessandro Castro

Macarrons amb bolets

Ada Parellada

Amanida de faves, tirabecs i pernil amb salsa de mostassa

Ada Parellada

Croquetes de bacallà amb romesco

Ada Parellada

Lasanya d'albergínia i mozzarella amb salsa de piquillo

Ada Parellada

Aspic de nespres a la mel

Jordi Roca

Pa d'espècies a la mel

Jordi Roca

Granissat de mel de flor de taronger

Jordi Roca

Amanida de pasta fresca

Pep Nogué

Bacallà amb mel

Dolors Abad

Entrepà energètic d'espelta

Adam Martín

Ravioli de paper d'arròs

Xavier Graset

Crema de pèsols

Helena Garcia Melero

Mandonguilles de foie gras i maduixa

Jordi Cortés

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 250

DESCOBRIM ELS 20 XEFS DE LA CUINA CATALANA QUE VE

  • Tendències
  • Carme Ruscalleda i Raül Balam

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto