Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 266
Cuina núm. 266. Febrer 2023

Guisats econòmics!

En aquest número

Per fer boca

Plats del mes

Idees per a les sobretaules més gurmets

Text: Salvador Garcia-Arbós

Per fer boca

Fran Agudo

Mont Bar

En la singularitat d'una bulliciosa cantonada de l'antiga Esquerra de l'Eixample, hi encaixa com l'anell al dit Fran Agudo, un cuiner serè de poques paraules que porta l'art de l'snack a l'excel·lència.

Text: Marc Casanovas / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gastropistes

Fondes de muntanya

Recorrem el nord del país, de punta a punta, per descobrir establiments –i entaular-nos-hi– que combinen allotjament i restauració en entorns naturals de primera categoria, ideals per a una escapada de cap de setmana.

Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Mar Guixé

Per fer boca / La tria de la directora

La innegable màgia del Kaos

A tocar del port de Palamós, el Kaos és un projecte engrescador a sis mans

Text: Judith Càlix / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Pròxima parada...

Bogotà

La capital de Colòmbia evidencia l'eclosió del país en el context de 'boom' gastronòmic que viu tot l'Amèrica Llatina. Amb cuines tan autòctones com autèntiques, restaurants molt ben posicionats internacionalment i una xef reconeguda a escala mundial.

Text: Belén Parra / Il·lustració: Eugènia Anglès

Per fer boca / Caçasabors

Brous asiàtics

Cal Garriga

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gastroquiz

Lluc Crusellas

El novembre del 2022, aquest pastisser osonenc, de la pastisseria El Carme i el grup Pavic, es va convertir en el millor xocolater del món després de guanyar el World Chocolate Masters, a París.

Text: Ferran Caldés

A la cuina

Menú de febrer

Aquest mes, gaudim dels millors productes de la temporada i en descobrim receptes sorprenents acompanyats per la nova col·laboradora d'aquesta secció, Sandra Pisa, xef del Camagroc Blau, de Terrassa, que en cada número ens proposarà plats amb els millors ingredients i ens n'explicarà tots els detalls.

Text i recepta: Sandra Pisa / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

A la cuina / Master Class

Cuina amb alcohol

Del vi, dels licors i dels destil·lats, no només se'n gaudeix a la copa. També són ingredients excel·lents per cuinar, ja que aporten complexitat i aroma a les receptes. Aquest mes, Carme Ruscalleda ens dona les claus per triomfar cuinant amb alcohol.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina

El negre fa hivern

Amb els dies més freds de l'any, les tòfones negres adquireixen el punt òptim de maduresa. És el moment d'assaborir un producte d'aromes potents i delicades alhora, encara força desconegut a casa nostra. Hem anat fins al pla de Busa, al Solsonès, per gaudir d'una experiència tofonaire inoblidable.

Text: Judith Càlix / Recepta i cuina: Laia Coma i Roger Vilaginés / Foto: Mariona Villavieja

A la cuina / La convidada

La crema de llenties que cuinareu avui

M'acosto fins a Vilablareix, a tocar de la ciutat de Girona, per degustar una crema de llegums calentona i reconfortant elaborada per Eva Olivares, una cuinera que té el do de no estressar-se.

Text: Cristina Serret / Recepta i cuina: Eva Olivares / Foto: Enrique Marco

A la cuina

Guisats econòmics

Per fer un guisat necessiteu dues coses: una bona cassola, de fang o de ferro, i temps. A partir d'aquí, podeu preparar receptes de carn, de peix o de verdures amb el que tingueu a mà i a l'abast de totes les butxaques. Per això, a les pàgines següents, trobareu quatre propostes ideals: fideus amb canana, cigrons amb bledes i costella, conill amb olives i un suquet de verat. Bon profit!

Edició: Ferran Caldés / Recepta, cuina i foto: Anna Casanova

A la cuina / Plaers saludables

Per què no funcionen les dietes?

Ho diuen els estudis científics: les dietes d'aprimament no són efectives amb el temps. Qui més qui menys amb problemes de pes ha pogut experimentar que les dietes, especialment les que estan més de moda, acaben no funcionant.

Text: Magda Carlas / Recepta: David Caballero

A la cuina

Creps saludables

Tanqueu els ulls i penseu en una recepta francesa. Ja? Segurament, les creps han guanyat per golejada, i és que poques receptes del país veí s'han fet tan populars a casa nostra com aquesta massa de llet, ou i farina que es farceix amb tota mena d'ingredients, dolços i salats. Les creps són originàries de Bretanya, on tenen un paper protagonista, especialment al receptari tradicional de la Candelera. En aquestes pàgines us proposem tres creps salades amb ingredients vegetals, així que aneu escalfant la crepera o la paella i comenceu. I no patiu, que si no us surt la massa a la primera, només és qüestió de practicar!

Edició: Ferran Caldés / Recepta: David Caballero / Foto: Getty Images

A la cuina / Les postres de casa

Dolços d'Ucraïna

Fa un any, Ucraïna va posar-se al primer pla de l'actualitat, i durant aquests mesos hem après, per motius gens dolços, noms de pobles i ciutats que ens eren totalment desconeguts. Quan es compleix un any de la invasió, Gemma Clofent ens proposa conèixer la part més dolça del país amb tres postres que formen part del receptari tradicional ucraïnès.

Recepta i cuina: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton

Al celler / Tria de tres

Per carnaval, xató i vi!

Tres vins que acompanyen una amanida tradicional que té un origen molt lligat al vi nou

Text: Joan Lluís Gómez / Recepta: David Caballero

Al celler

Els gurus del vi

Al segle XVII van aparèixer els primers sommeliers als restaurants, com a encarregats dels vins de la casa. Avui, aquests professionals s'han convertit en una peça clau per gaudir de l'àpat, entre d'altres funcions que exerceixen.

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Al celler / Pel broc gros

Combinats amb un 'twist' al bar de barri del futur

Bareto Olímpic reivindica els bars de barri on xumaven els nostres avis i aposta per combinats espanyols populars

Text: Òscar Broc / Foto: Enrique Marco

Al rebost / El decàleg

Llima

D'aquesta fruita n'hi ha més de deu varietats, a tot el món, però els usos gastronòmics s'assemblen força: és un condiment ideal per a tota mena de plats, dolços i salats

Text i recepta: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Al rebost / L'adreça

Quan la unió fa la força

L'antic Sindicat de Palafolls (Maresme) avui és un gran i bonic aparador dels conreus d'una cinquantena de pagesos de la Conca de la Tordera, a cavall de les demarcacions de Girona i Barcelona

Text: Carme Gasull / Foto: Enrique Marco

Al rebost / Tria bé

La botifarra catalana

És un embotit exclusiu del nostre país, elaborat amb carn de porc, sal de cura, cansalada i espècies. Hem demanat a Yolanda Presseguer, tota una experta, que ens expliqui els secrets i les característiques per triar una bona botifarra catalana.

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Al rebost / Mediateca

Llibres per assaborir

Aquest febrer, omplim la biblioteca de bona gastronomia amb llibres dedicats a la cuina italiana i a la peruana i tres volums que tenen les receptes catalanes com a protagonistes destacades

Text: Ferran Caldés

Fora de carta / Fes-me feliç

Maite Casademunt

Cinc regals gastronòmics per a la dissenyadora de moda

Text: Joan Callarissa / Foto: 080 Barcelona Fashion

Fora de carta / Sopa de lletres

Menjar en la salut i en la malaltia

Des de la Fundació Alícia hem desenvolupat receptes dissenyades especialment per a persones que pateixen els efectes secundaris de la quimioteràpia o la radioteràpia, i les hem inclòs en una web amb informació pràctica per a usuaris i professionals de la salut.

Text: Toni Massanés / Il·lustració: Joan Alturo

Receptes
  • ‘Mote de queso’
  • Crema de coliflor amb tòfona i cansalada
  • Ou escumat, trumfos amb papada i tòfona
  • Formatge Cuines del Miracle trufat
  • Arròs de muntanya amb tòfona
  • Fideus amb canana
  • Cigrons amb bledes i costella
  • Creps amb feta, espinacs i tomàquet
  • Xató
  • Amanida d’hivern amb botifarra d’ou
  • Llobarro amb ceba
  • Pollastrons al vermut
  • Conill amb tàperes i olives
  • Suquet de verat
  • Creps de bolets amb beixamel i julivert
  • Coca de sardines i verdures escalivades
  • Cebiche de corball a la llima
  • Magdalenes de pera
  • ‘Babka’
  • Pastís de Kíiv
  • ‘Faworki’
  • ‘Lime curd’
  • Galetes de llima
  • Pastís fàcil de llima
  • Amanida arc de Sant Martí de kale
  • Calçots en escabetx
  • Mandonguilles de fajol amb cremós de bròcoli
  • Crema de llenties vermelles
  • Amanida de carbassa, raïm i feta
  • Creps veganes amb tofu, espinacs, ceba i all
  • Mojito
  • Maionesa de llima
Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto