Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada 183
Cuina núm. 183. Gener 2016

Menú de festa. Per menjar com uns reis!

En aquest número

Mercat / Al cistell

Xató

Amaniment d'hivern

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Xirimoia

Entre el dolç i l'àcid

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Amb herbes

El formatge més aromàtic

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Patates

De muntanya

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Salpa

Un peix poc consumit

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Lioneses

Oh là là!

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Vi de Tokaji

L'hongarès més dolç

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Xips

Les patates de xurreria

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

La fusió definitiva de vi i formatge

Xerigots, a Sant Cugat del Vallès, ofereix productes artesans de petits productors d'arreu del món

Lara Sánchez (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Cítrics

Del País Valencià

Ferran Caldés (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Glop a Glop

Amb el caràcter del cap de Creus

Els vins d'espelt identifiquen un paisatge únic

Josep Sucarrats (text), Xevi F. Güell (fotografia)

Fogons / bo i sa

Menú de gener

Han passat els dies de Nadal, però la festa pot continuar. Feu cas a Carme Ruscalleda: la cuina creativa també pot ser saludable!

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Menú de Reis

L'origen de Melcior, Gaspar i Baltasar ens porta a imaginar tres possibles plats per a un àpat per a la festa més màgica de l'any. El resultat és un dinar d'aromes i sabors una mica exòtics que arrodonim amb un punt final nostrat: el tortell de tota la vida.

Josep Sucarrats - César Barba - Sergi Ramis (text) David Caballero (receptes), Becky Lawton (fotografia), Adrian Geralnik (cuina)

Fogons

Llaunes a la cuina

Deixeu de banda els tòpics i demaneu, sense vergonya 'foodie', que us donin la llauna. Perquè les conserves estan de moda, sí, però també perquè són tresors de delicadeses gormandes per assaborir i per facilitar la feina a la cuina. Obrim-les!

Jordi Luque (text), Ada Parellada (receptes), AJJ Estudi (fotografia), Jani Paasikoski (Cuina) Natalia Mazzarella (Estilisme)

Fogons / I per postres

No hi ha ous!

Tres propostes per acabar els àpats que són aptes per a vegans. Dolços per satisfer paladars exigents.

Toni Rodríguez (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del Foc

Monika Linton

La Bellvitja

Admetem que trobar bona cuina catalana a la Rambla de Barcelona fa dècades que és el mateix que trobar una agulla en un paller. Ara fa uns mesos, però, a tocar del passeig més concorregut de la ciutat, ha obert un restaurant que pren el receptari tradicional com a punt de partida. El projecte l'encapçala una anglesa enamorada del nostre menjar. A Londres, n'és tota una ambaixadora.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

Nens i nenes als fogons

Els més petits de la casa es posen el davantal i el barret de xef per elaborar plats suculents amb què delectar tota la família. No havien estat mai tan protagonistes com ara, a la cuina i a la tele!

Paloma Arenós (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

2254

Compartir la cuina (i la vida) en una taula llarga

Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Espai dels lectors

Trucs per als calçots

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons.

Pep Nogué

Opinió / Petits fours

Empatx de gastronomia

La cuina, més enllà de la innovació elitista

Salvador Garcia-Arbós

Receptes

Fideus d'arròs, medusa asiàtica, cansalada i curri

Carme Ruscalleda

Carxofes i llagostins

Carme Ruscalleda

Patates amb botifarra negra i almadroc

Josep Carbonell

Amanida de gambes i cítrics

Xavier Matarrodona

Amanida de taronja amb salsa de torró

Maria Elena Oliver i Perpiñà

Blinis variats

David Caballero

Sopa de marisc de Cambodja

David Caballero

Arròs negre a la llauna

Ada Parellada

Carxofes saltades amb pernil i bolets

Ada Parellada

Espaguetis 'con le vongole'

Ada Parellada

Llata de vedella guisada amb vi embolcallada amb dim sum de mató i salsa trufada

Carme Ruscalleda

'Arancini'

Food Photos Cristina Rivarola

Curri de peix

Museu Marítim de Barcelona

Pollastre amb cacauets

David Caballero

Pop amb patates i allioli de bolets

Ada Parellada

Raviolis de te i llet torrada, taronja i vegetals

Carme Ruscalleda

'Muffins' de xocolata i plàtans

Toni Rodríguez

Plum-cake de nabius

Toni Rodríguez

'Flapjacks' amb vainilla

Toni Rodríguez

Tortell de Reis

David Caballero

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto