
Postres per fer a casa... I triomfar!

Per fer boca / Gastropistes
Anem a collir olives
Les oliveres han format part del paisatge català des de temps immemorials, però els últims anys l’oleoturisme ha potenciat les visites als molins i els oliverars per descobrir tots els secrets de l’or líquid. Us descobrim nou d’aquestes propostes oleiques.

Per fer boca / Taula reservada
Quan tot canvia per conservar l’origen
La tornada de la Família Bujons a Manlleu posa al dia la cuina que els va fer apreciats.

Per fer boca / Genis del foc
Núria Gironès
Ca l'Isidre
“Una fonda de luxe que ofereix cuina tradicional catalana des de fa més de mig segle.” Ja s’ha produït el relleu de pare a filla en aquest clàssic del Raval de Barcelona, però aquella definició segueix sent perfectament vàlida. La filla, la Núria, ha pres les regnes del negoci amb la intenció de conservar l’esperit que el pare, l’Isidre, hi va imprimir.

Per fer boca / Postal gastronòmica
Istanbul: Més enllà dels kebabs
Aquesta ciutat turca és un espectacle per als sentits, un indret ple de vida, d’olors, de formes i colors que ens donen algunes pistes dels gustos que ens hi trobarem.

Per fer boca
Olot insòlit
Espais singulars de la capital garrotxina

Per fer boca
2x1: Us portem a 5 grans restaurants
Fer un àpat en un restaurant sempre és una bona idea. A Catalunya, n’hi ha per triar i remenar, i aquí en trobareu cinc que us ofereixen la possibilitat de gaudir d’un bon menú acompanyats i amb la millor notícia possible: només pagareu la meitat de l’àpat!

Per fer boca / Gurmet vs. Foodie
Existeix la cuina de l'àvia?

A la cuina / Menú del mes
Menú de novembre
Una triple proposta verda i el toc blanc del formatge donen peu a un menú saludable i plenament d’hivern. Les verdures (com la col i els espinacs) ens permeten oferir primers plats saborosos i lleugers, que arrodonim amb un guisat de carn amb ceba i mozzarella. Les postres són el moment perfecte per gaudir d’alguna de les diferents varietats de poma.

A la cuina / El xef a casa
Una evocació de la infantesa
Oriol Rudol exerceix de xef privat i no va resistir la temptació de cuinar amb Pep Nogué. Va triar un plat que li porta bons records familiars, ja que, de petit, l’hi cuinava la seva mare.

A la cuina
10 idees per fer postres a casa... I triomfar!
Ser precisos i curosos i, alhora, seguir els passos de la recepta al peu de la lletra. Són els tres principis bàsics que us expliquem en aquest reportatge per triomfar amb uns pastissos casolans bons i efectius com mai us havíeu imaginat.

A la cuina / Masterclass
Espessidors
Agar-agar, kuzu, goma guar, goma xantana… Actualment existeix una gran varietat d’espessidors, a la cuina, i el millor serà el que s'adapti a les necessitats de la recepta. Depèn del tipus de cuina i del que es vulgui aconseguir, es fa servir un espessidor o un altre. Carme Ruscalleda ens dóna algunes pistes bàsiques per fer-ne servir en l'àmbit domèstic.

A la cuina
Rebost morat
El color influeix en l’estat d’ànim i el morat ens transmet dolçor i calidesa. El nom prové de la móra de l’esbarzer, però no és l’únic aliment d’aquest color. Us proposem quatre plats amb productes morats que, a més, diuen els experts, combaten l’envelliment i relaxen el sistema nerviós.

A la cuina / Plaers saludables
'Ecològic' vol dir 'sa'?
L’alimentació ecològica és més sana. L’afirmació és certa, però no en tots els casos.

A la cuina
Peix fumat
Allargar la conservació del producte i alhora aromatitzar-lo. Aquestes són les dues funcions bàsiques de la tècnica culinària del fumat. Però, i el secret? El fum de la crema de fustes amb poca resina. Tot i que es pot aplicar a molts aliments, quan parlem de fumats, el primer que ens ve al cap són peixos. El salmó, la truita, l’arengada, el verat, el bacallà i tants d’altres que, gràcies al fumat, se’ns presenten a taula amb una gamma aromàtica complexa, gràcies a aquest art culinari que aporta una nova versió al gust de cada aliment sotmès al procés de fumat.

A la cuina / Les postres de casa
Territori galeter
Per als més llaminers, obrir una capsa de galetes és un moment ple d’il·lusió tot esperant descobrir els dolços que s’hi amaguen. Gemma Clofent, sabedora que Catalunya és un gran territori galeter, ens vol fer feliços amb tres propostes tradicionals que segur que ens faran salivar. Gaudiu amb ametllats, carquinyolis i pets de monja!

Al celler / Tria de tres
Vins dolços per a Tots Sants i altres festes
La tardor és temps de panellets, castanyes i moniatos, i el vi dolç ens ajuda a menjar-nos-els.

Al celler
El Penedès marida amb els bolets
Maridar la subtilesa dels bolets amb vins interessants no és un repte fàcil. Però una denominació tan diversa com la DO Penedès ens sorprèn amb harmonies inesperades. Us proposem sis maridatges —fàcils, informals, divertits i que resulten!— que ho demostren. De ben segur que enriquiran els sabors de la tardor.

Al celler / Remena, nena
Coctelarium / P41: El meu ‘abuelo’ no va anar a Cuba
No és casualitat que els bars d’hotel copin les primeres posicions de la llista dels ‘50 best bars’.

Al rebost / Calendari
Novembre
Aquest més us proposem diverses maneres de gaudir d’un dels productes més preuats per als amants del dolç: la xocolata!

Al rebost / Decàleg
Oli d'oliva: la nostra dieta
Les rengleres d’oliveres formen part del paisatge de Catalunya, que, amb cinc denominacions d’origen protegides, té un ric patrimoni oleic. Un producte que marca la cultura gastronòmica del país i de la dieta mediterrània en general.

Al rebost / Tant de gust
Festucs de Maials
Foment Agrícola de les Garrigues va plantar els primers pistatxers a les terres de ponent als anys vuitanta.

Al rebost / L'adreça
Tantdebo.cat, ecològic i local
Des de fa dos anys, Jordi Moreno ofereix, a la parada que té al Mercat de la Concepció, a Barcelona, tot un seguit de productes artesans de petits productors, ecològics i de proximitat. Els lactis, tant els iogurts com els formatges i la llet, en són l’especialitat.

Al rebost / Dia Cuina
Una jornada festiva amb els lectors
El VII Dia Cuina va reunir els lectors i els bloguers coincidint amb la celebració de la Fira Gastronòmica Porc i Cervesa, amb activitats exclusives i bon menjar