Troba la teva recepta

Revista

Portada Cuina 221
Cuina núm. 221. Novembre 2018

Postres per fer a casa... I triomfar!

En aquest número
Gastropistes 221

Per fer boca / Gastropistes

Anem a collir olives

Les oliveres han format part del paisatge català des de temps immemorials, però els últims anys l’oleoturisme ha potenciat les visites als molins i els oliverars per descobrir tots els secrets de l’or líquid. Us descobrim nou d’aquestes propostes oleiques.

Text: Carme Melià / Il·lustració: Nik Neves

Restaurant 221

Per fer boca / Taula reservada

Quan tot canvia per conservar l’origen

La tornada de la Família Bujons a Manlleu posa al dia la cuina que els va fer apreciats.

Text: Josep Sucarrats / Foto: Jordi Bosch

Genis 221

Per fer boca / Genis del foc

Núria Gironès

Ca l'Isidre

“Una fonda de luxe que ofereix cuina tradicional catalana des de fa més de mig segle.”  Ja s’ha produït el relleu de pare a filla en aquest clàssic del Raval de Barcelona, però aquella definició segueix sent perfectament vàlida. La filla, la Núria, ha pres les regnes del negoci amb la intenció de conservar l’esperit que el pare, l’Isidre, hi va imprimir.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Postal 221

Per fer boca / Postal gastronòmica

Istanbul: Més enllà dels kebabs

Aquesta ciutat turca és un espectacle per als sentits, un indret ple de vida, d’olors, de formes i colors que ens donen algunes pistes dels gustos que ens hi trobarem.

Text i Foto: Andreu Rovira

Olot 221

Per fer boca

Olot insòlit

Espais singulars de la capital garrotxina

Text: Ferran Caldés / Foto: Xevi F. Güell i Enrique Marco

2x1

Per fer boca

2x1: Us portem a 5 grans restaurants

Fer un àpat en un restaurant sempre és una bona idea. A Catalunya, n’hi ha per triar i remenar, i aquí en trobareu cinc que us ofereixen la possibilitat de gaudir d’un bon menú acompanyats i amb la millor notícia possible: només pagareu la meitat de l’àpat!

Gurmet vs. Foodie

Per fer boca / Gurmet vs. Foodie

Existeix la cuina de l'àvia?

Text: Jordi Luque i Salvador Garcia-Arbós

Menú de novembre

A la cuina / Menú del mes

Menú de novembre

Una triple proposta verda i el toc blanc del formatge donen peu a un menú saludable i plenament d’hivern. Les verdures (com la col i els espinacs) ens permeten oferir primers plats saborosos i lleugers, que arrodonim amb un guisat de carn amb ceba i mozzarella. Les postres són el moment perfecte per gaudir d’alguna de les diferents varietats de poma.

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

Xef a casa

A la cuina / El xef a casa

Una evocació de la infantesa

Oriol Rudol exerceix de xef privat i no va resistir la temptació de cuinar amb Pep Nogué. Va triar un plat que li porta bons records familiars, ja que, de petit, l’hi cuinava la seva mare.

Recepta i Cuina: Oriol Rudol / Foto: Enrique Marco

postres facils

A la cuina

10 idees per fer postres a casa... I triomfar!

Ser precisos i curosos i, alhora, seguir els passos de la recepta al peu de la lletra. Són els tres principis bàsics que us expliquem en aquest reportatge per triomfar amb uns pastissos casolans bons i efectius com mai us havíeu imaginat.

Text: Clàudia Vigueras / Receptes: Eugeni Muñoz / Foto: Becky Lawton / Cuina: Gemma Clofent

Master Class 221

A la cuina / Masterclass

Espessidors

Agar-agar, kuzu, goma guar, goma xantana… Actualment existeix una gran varietat d’espessidors, a la cuina, i el millor serà el que s'adapti a les necessitats de la recepta. Depèn del tipus de cuina i del que es vulgui aconseguir, es fa servir un espessidor o un altre. Carme Ruscalleda ens dóna algunes pistes bàsiques per fer-ne servir en l'àmbit domèstic.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Plats morats 221

A la cuina

Rebost morat

El color influeix en l’estat d’ànim i el morat ens transmet dolçor i calidesa. El nom prové de la móra de l’esbarzer, però no és l’únic aliment d’aquest color. Us proposem quatre plats amb productes morats que, a més, diuen els experts, combaten l’envelliment i relaxen el sistema nerviós.

Text: Carme Melià / Recepta i cuina: Beatriz de Marcos / Foto: Anna Garcia Frigola

Plaers Saludables 221

A la cuina / Plaers saludables

'Ecològic' vol dir 'sa'?

L’alimentació ecològica és més sana. L’afirmació és certa, però no en tots els casos.

Text: Núria Coll

Fumats 221

A la cuina

Peix fumat

Allargar la conservació del producte i alhora aromatitzar-lo. Aquestes són les dues funcions bàsiques de la tècnica culinària del fumat. Però, i el secret? El fum de la crema de fustes amb poca resina. Tot i que es pot aplicar a molts aliments, quan parlem de fumats, el primer que ens ve al cap són peixos. El salmó, la truita, l’arengada, el verat, el bacallà i tants d’altres que, gràcies al fumat, se’ns presenten a taula amb una gamma aromàtica complexa, gràcies a aquest art culinari que aporta una nova versió al gust de cada aliment sotmès al procés de fumat.

Text: Carme Melià / Recepta i foto: Food Photos/Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

Postres Clofent

A la cuina / Les postres de casa

Territori galeter

Per als més llaminers, obrir una capsa de galetes és un moment ple d’il·lusió tot esperant descobrir els dolços que s’hi amaguen. Gemma Clofent, sabedora que Catalunya és un gran territori galeter, ens vol fer feliços amb tres propostes tradicionals que segur que ens faran salivar. Gaudiu amb ametllats, carquinyolis i pets de monja!

Receptes: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton

Tria de tres

Al celler / Tria de tres

Vins dolços per a Tots Sants i altres festes

La tardor és temps de panellets, castanyes i moniatos, i el vi dolç ens ajuda a menjar-nos-els.

Text: Àngel Garcia Petit

DO Penedes

Al celler

El Penedès marida amb els bolets

Maridar la subtilesa dels bolets amb vins interessants no és un repte fàcil. Però una denominació tan diversa com la DO Penedès ens sorprèn amb harmonies inesperades. Us proposem sis maridatges —fàcils, informals, divertits i que resulten!— que ho demostren. De ben segur que enriquiran els sabors de la tardor.

Text: Àngel Garcia Petit

Remena nena 221

Al celler / Remena, nena

Coctelarium / P41: El meu ‘abuelo’ no va anar a Cuba

No és casualitat que els bars d’hotel copin les primeres posicions de la llista dels ‘50 best bars’.

Text: Mar Calpena / Foto: Mariona Villavieja

Calendari 221

Al rebost / Calendari

Novembre

Aquest més us proposem diverses maneres de gaudir d’un dels productes més preuats per als amants del dolç: la xocolata!

Decaleg 221

Al rebost / Decàleg

Oli d'oliva: la nostra dieta

Les rengleres d’oliveres formen part del paisatge de Catalunya, que, amb cinc denominacions d’origen protegides, té un ric patrimoni oleic. Un producte que marca la cultura gastronòmica del país i de la dieta mediterrània en general.

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Tant de Gust 221

Al rebost / Tant de gust

Festucs de Maials

Foment Agrícola de les Garrigues va plantar els primers pistatxers a les terres de ponent als anys vuitanta.

Text: Ferran Caldés / Foto: Mariona Villavieja

Botiga 221

Al rebost / L'adreça

Tantdebo.cat, ecològic i local

Des de fa dos anys, Jordi Moreno ofereix, a la parada que té al Mercat de la Concepció, a Barcelona, tot un seguit de productes artesans de petits productors, ecològics i de proximitat. Els lactis, tant els iogurts com els formatges i la llet, en són l’especialitat.

Text: Carme Melià / Foto: Mariona Villavieja

Dia Cuina 221

Al rebost / Dia Cuina

Una jornada festiva amb els lectors

El VII Dia Cuina va reunir els lectors i els bloguers coincidint amb la celebració de la Fira Gastronòmica Porc i Cervesa, amb activitats exclusives i bon menjar

Foto: Jordi Bosch

Receptes

Entrant d’espinacs

Coca de col i salmó

Crema de patata violeta amb oli de vainilla i xips de remolatxa

Amanida de xicoira amb formatge de cabra, remolatxa i raïm en vinagre

Minestrone

Minicarbassó, ceps, rossinyols i comagrocs amb crema d'arròs torrat

Canelons de peix amb Tou dels Til·lers

Carn amb ceba

Ous farcits amb beixamel

Parmentier amb arengada fumada, fonoll en vinagre i ou escumat

Guacamole amb anet, salmó fumat i galetes d'arròs cruixents

Coca de recapte amb bolets confitats i bacallà fumat

Pomes farcides

Cassoleta de fruites

Pastís tatin

Vaset de formatge amb gerds i crumble

Pastís de Sacher

Pastís de móres i ametlles amb sorbet

Ametllats

Carquinyolis

Pets de monja

Crema d'espinacs

Jocs de salses

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Portada Cuina 221

POSTRES PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Anem a collir olives
  • Quan tot canvia per conservar l’origen

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto