Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 112
Cuina núm. 112. Novembre 2010

Receptes de tardor. Els sabors genuïns de la terra

En aquest número

Mercat / Al cistell

Nou

El cofre de la fruita seca

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Nouc mam

La salsa de peix vietnamita

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Vacherin

Formatge Francosuís

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Carambola

Estrelles dolces i àcides

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Sal d'all

Un preparat saboritzant

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Canonge

L'herba 'dolceta' de les amanides

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Patata ratte

El puré de robuchon

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Cocotxa

La basca del pil-pil

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Bleda

L'hortalissa menystinguda

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Baldana d'arròs

Embotit de matança

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Una galàxia formatgera a la ciutat de Tarragona

Vins, arrossos, foies, embotits, melmelades, dolços i altres delicadeses s'afegeixen als lactis de Via Vàlia

Carme Melià (text), Rafael López Monné (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Paté Mallart

De porc i de l'Anoia

Carme Gasull (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Per a Tots Sants

Propostes que ens poden fer gaudir de la Castanyada

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / Glop a glop

La nova edat d'or de la ratafia catalana

Russet detecta com n'ha repuntat el consum

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú de novembre

Encetem el mes amb la festa de Tots Sants i Carme Ruscalleda la celebra a la seva manera, amb un menú que l'evoca

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Llonganissa, curada d'espants

Que n'és, de porca, tota ella. La reina -una d'elles!- de la cuina catalana neix i creix penjada, lluint proteïnes, i va morint a poc a poc, guillotinada per revolucionaris gormands addictes al nostre embotit fetitxe.

Marc Serrano (text), Pep Nogué (receptes), AJJ Estudi (fotografia), Dani Muntaner (cuina)

Fogons

Sota terra

Cuina amb arrels

Com si fóssim arqueòlegs del gust, ens hem posat a excavar per deixar al descobert els vestigis d'un receptari antic basat en uns productes naturals que, malgrat el pas del temps, conserva tota la seva plenitud.

Marta Carnicero (text), Jordi Anglí (receptes), Becky Lawton Estudio (fotografia), Iker Erauzkin (cuina)

Fogons / I per postres...

Fruita vermella

Gerds, aranyons i festucs es combinen en unes postres llamineres, que Jordi Roca complementa amb un coulant sorprenent.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Marga Muñoz

Restaurant Florentina

Per molt que a la carta llegiu que hi serveixen oros i bastos o duelos y quebrantos, no us penseu que en aquest restaurant us hi oferiran exotismes: la primera és una recepta d'origen medieval de la cuina barcelonina i la segona és d'arrels tradicionals castellanes. Aquesta xef i el seu marit són dos enamorats de la cuina casolana elaborada amb el producte fresc que compren a la Boqueria.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

Secrets de l'est

L'havíem intuït en pel·lícules d'espies de la guerra freda, però ha estat amb l'arribada d'europeus orientals a casa nostra que l'hem conegut de debò. Tres botigues ens descobreixen la cuina de Rússia, Bulgària i Hongria.

Borja Duñó (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

La Quinta Forca

Cuina de proximitat, sense anar més lluny

Francesc Castro (text)

Sortim / Espai dels lectors

Xucrut o col fermentada

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Opinió / Petits fours

Són una colla de badocs

Prohibir les flors com a aliment és un despropòsit

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Panellets salats, de formatge i pernil, escarola i créixens

Carme Ruscalleda

Patates fregides de colors

Carme Ruscalleda

Tudons en dues coccions amb codonyat i avellanes

Carme Ruscalleda

Bomba de xocolata, castanyes i moscatell

Carme Ruscalleda

Carpaccio d'ous de reig i llonganissa

Pep Nogué

Pa, tomàquet i llonganissa

Pep Nogué

Arròs caldós de llonganissa

Pep Nogué

Coca de sardines amb llonganissa

Pep Nogué

Crema de pastanaga i taronja amb guatlla

Jordi Anglí

Braó de porc amb salsifís

Jordi Anglí

Pit de xai amb naps i regalèssia

Jordi Anglí

Pastisset de moniato amb gelat de vainilla

Jordi Anglí

Pastís de xocolata blanca i gerds

Jordi Roca

Suflé coulant de xocolata

Jordi Roca

Pasta brisa amb crema sabaiona d'aranyons

Jordi Roca

Vieires amb oli de rostit i cebetes del platillo

Marga Muñoz

Pastís de mascarpone i peres

Montse Arévalo

Rotllets d'escopinyes

Montse Tapia

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 266

GUISATS ECONÒMICS!

  • Plats del mes
  • Fran Agudo

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto