Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-TE ARA A CUINA AMB UN PREU ESPECIAL!

Revista CUINA

Portada CUINA 262
Cuina núm. 262. Setembre 2022

Renovem els tàpers

En aquest número

Plats del mes

Idees per a les sobretaules més gurmets

Text: Salvador Garcia-Arbós

Entrevista

Paco Pérez

Miramar

Tot i servir cops d'onada al menú de degustació, aquest cuiner nascut a Rosal de la Frontera (Huelva) surfeja la mar d'amunt a l'Alt Empordà, en un dels moments més dolços de la seva extensa carrera.

Text: Marc Casanovas / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gastropistes

És temps de verema

Tradicionalment, entre el darrer cap de setmana d'agost i l'últim d'octubre, les vinyes del país bullen d'activitat amb la collita del raïm. Per celebrar-ho, podeu participar en algunes de les moltes festes que s'organitzen arreu de Catalunya.

Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

Per fer boca / Taula reservada

Cuina i territori a l'uníson

Can Moragues és la mostra que es pot conservar la natura tot cuinant.

Text: Judith Càlix / Foto: Enrique Marco

Per fer boca

24 hores a Boston

Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Toni Domènech

Per fer boca / Caçasabors

Autèntics del Delta

Arròs de l'illa de Buda

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gastroquiz

Fran Baixas

Follia de Pot

Text: Ferran Caldés

A la cuina

Menú del mes

Setembre

Comença un nou curs i és l'hora d'aprofitar els millors productes de temporada que trobem al mercat. Ingredients i productes mediterranis, com l'orada, els espinacs, les mores i l'hummus, amb què Francesc Murgadas prepara un menú complet que ens ajudarà a carregar les piles i tornar a la rutina amb tota l'energia.

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

A la cuina / Master class

Empanades

Dolces i salades, de carn, de peix o vegetarianes, amb massa tradicional, de pasta de full o de colors... D'empanades, n'hi ha de tota mena i per a tots els gustos, i darrerament s'han convertit en ambaixadores de la gastronomia argentina a casa nostra, on, per cert, també en mengem, de grosses i de petites, des de fa molt de temps.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina

Renovem els tàpers!

Amb l'arribada del setembre s'acaben els dies de vida despreocupada de les vacances d'estiu. Ara és l'hora de reprendre el ritme i potser no podem defugir de plantejar-nos una vegada més l'eterna qüestió: què em faig per al tàper? Una cuina organitzada és essencial per preparar-nos menjars equilibrats i saludables, però no només això, mirar-nos-hi una mica per endur-nos bones carmanyoles ens ajuda a cuidar-nos, i no cal complicar-se la vida per aconseguir-ho.

Text: Jordi Bes Lozano / Foto: Pep Montoya / Recepta: David Caballero / Cuina i estilisme: Beatriz de Marcos

A la cuina / La convidada

Un plat 'de pobre' digne d'una taula de senyor

Viatjo fins a la Fatarella, a la Terra Alta, per tastar una truita amb suc que ha cuinat Josep Gironès, que m'explica que aquesta recepta representa el tarannà auster de la gent del poble.

Text: Cristina Serret / Recepta i cuina: Josep Gironès / Foto: Enrique Marco

A la cuina

Què podem cuinar amb un sol pollastre

Només us caldrà un pollastre per cuinar les receptes que us proposem en aquestes pàgines

Text, cuina i foto: Ana Casanova

A la cuina / Plaers saludables

Les intoleràncies són per sempre?

Segurament coneixeu algú que té intoleràncies alimentàries o vosaltres mateixos en patiu alguna. Però sabíeu que no han de ser necessàriament per a tota la vida?

Text i recepta: Glenn Cots

A la cuina

El gran moment de les figues

Tot l'estiu hem pogut gaudir de fruites dolces, sucoses i variades, però la cirereta del pastís la posen les figues, que arriben des de l'agost i tot el setembre omplen els mercats.

Recepta: David Caballero / Foto: Getty Images

A la cuina / Les postres de casa

Al pot petit...

Hi ha alguna manera de menjar fruita i hortalisses quan no n'és temporada? I tant! Només cal fer-ne melmelada, una conserva que permet combinacions tan variades i sorprenents com les que ens proposa Gemma Clofent aquest mes. Quan les tingueu a punt, només haureu de pensar amb què les degustareu. Nosaltres us en proposem algunes idees.

Recepta i cuina: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton

Al celler / Tria de tres

Vins de Cabrera d'Anoia

Degustem dos escumosos i un vi negre nascuts a cavall de l'Anoia i el Penedès, en un entorn singular

Text: Joan Lluís Gómez

Al celler

Viatge al passat del vi

Fa milers d'anys que va començar l'idil·li entre Catalunya i els vins. Us proposem un viatge fascinant per descobrir-ne els orígens a través d'experiències i tastos.

Text: Ruth Troyano

Al celler / Pel broc gros

Còctels i aperitius italians en una barra amagada

RED(sito) és una cocteleria 'secreta' al fons del restaurant Barcilo, amb copes i platets per a abans de sortir de festa.

Text: Òscar Broc / Foto: Enrique Marco

Al rebost / Calendari

Setembre

El raïm és una de les fruites que simbolitzen més bé la nostra cultura mediterrània. En fem vi, ens el mengem per postres i és un símbol de bona sort.

Al rebost / Decàleg

Pinyons

Collir pinyons al bosc és una activitat que els més petits de casa gaudeixen d'allò més. Del que potser no són conscients, quan ho fan, és de les possibilitats gastronòmiques que ofereix la llavor del pi pinyer, tan preuada a casa nostra.

Text i recepta: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Al rebost / Tant de gust

Embotits del Penedès amb un component social

Embotits Mallart

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Al rebost / Tria bé

Calamar vs. sípia

Poden ser gasteròpodes, cefalòpodes o bivalves, però tots els mol·luscs tenen una cosa en comú: a la cuina, són una delícia i els podem preparar de moltes maneres. Aquest mes, ens centrem en el calamar i la sípia, dos dels més versàtils i saborosos.

Text: Ferran Caldés

Al rebost / L'adreça

Un mar de lactis a Mataró

En ple nucli antic de la capital del Maresme, Roser Vives i Xavi Guillén regenten l'única botiga especialitzada exclusivament en formatges que hi ha a tota la comarca, on aposten especialment pels petits productors d'arreu del món.

Text: Carme Gasull / Foto: Enrique Marco

Al rebost / Mediateca

Lectures amb molt de gust

Tots els secrets de la nutrició, entrepans, flors comestibles, cuina coreana, plats vegetarians, receptes palestines i, fins i tot, una mirada al futur. El setembre arriba ple de bones lectures!

Text: Ferran Caldés

Fora de carta / Quadern dels bojos

Bojos per l'allioli

Amb tres ingredients n'hi ha prou per preparar aquesta salsa que s'ha convertit en la companya inseparable de la carn a la brasa i d'algunes receptes de peix, com el bacallà gratinat amb allioli. A nosaltres ens torna bojos!

Fora de carta / Fes-me feliç

Jordi Gil

Cinc regals gastronòmics per seduir el polifacètic presentador tarragoní

Text: Joan Callarissa

Fora de carta / Sopa de lletres

Què podem fer quan tot puja de preu?

Tot el que hem viscut i ens ha passat els últims anys, des de la covid fins a la guerra d'Ucraïna, s'ha convertit en una tempesta perfecta que ha fet pujar la inflació molt més del que seria lògic i desitjable, i posa a prova els consumidors i els professionals.

Text: Toni Massanés / Il·lustració: Mar Guixé

Receptes
  • Panets d’hummus i feta 
  • Tallarines amb brots d’espinacs
  • Pot d’amanida de llenties, pollastre, poma i formatge
  • Truita amb suc
  • Brou de pollastre
  • Quiche de figues i carbassa
  • Carpaccio de meló amb pernil i pinyons
  • Orada amb dàtils
  • Empanada de llagostins
  • Pollastre al curri groc amb arròs i bròquil
  • Salmó en escabetx cítric amb carbassa i blat tendre 
  • Terrina de pollastre i pebrot escalivat
  • Cuixes farcides amb cuscussó
  • Platet de colls i punys
  • Pa de plàtan i avellanes 
  • ‘Crumble’ de mores i poma 
  • ‘Galette’ de figues
  • Pesto verd
  • Pesto vermell
  • Hamburguesa de soja verda i bolets
  • Fals hummus de carbassó 
  • Amanida de figues amb nectarina i ruca
  • Melmelada de mango i vainilla
  • Melmelada de llimona
  • Melmelada de tomàquet i gingebre
  • Pinyons caramel·litzats
  • Pinyons picants
  • Coca de pinyons ràpida
Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 263

TEMPTACIONS MÉS SALUDABLES

  • Idees per a les sobretaules dels més gurmets
  • Tamae Imachi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto