
Renovem els tàpers
Plats del mes
Idees per a les sobretaules més gurmets
Entrevista
Paco Pérez
Miramar
Tot i servir cops d'onada al menú de degustació, aquest cuiner nascut a Rosal de la Frontera (Huelva) surfeja la mar d'amunt a l'Alt Empordà, en un dels moments més dolços de la seva extensa carrera.
Per fer boca / Gastropistes
És temps de verema
Tradicionalment, entre el darrer cap de setmana d'agost i l'últim d'octubre, les vinyes del país bullen d'activitat amb la collita del raïm. Per celebrar-ho, podeu participar en algunes de les moltes festes que s'organitzen arreu de Catalunya.
Per fer boca / Taula reservada
Cuina i territori a l'uníson
Can Moragues és la mostra que es pot conservar la natura tot cuinant.
Per fer boca
24 hores a Boston
Per fer boca / Caçasabors
Autèntics del Delta
Arròs de l'illa de Buda
Per fer boca / Gastroquiz
Fran Baixas
Follia de Pot
A la cuina
Menú del mes
Setembre
Comença un nou curs i és l'hora d'aprofitar els millors productes de temporada que trobem al mercat. Ingredients i productes mediterranis, com l'orada, els espinacs, les mores i l'hummus, amb què Francesc Murgadas prepara un menú complet que ens ajudarà a carregar les piles i tornar a la rutina amb tota l'energia.
A la cuina / Master class
Empanades
Dolces i salades, de carn, de peix o vegetarianes, amb massa tradicional, de pasta de full o de colors... D'empanades, n'hi ha de tota mena i per a tots els gustos, i darrerament s'han convertit en ambaixadores de la gastronomia argentina a casa nostra, on, per cert, també en mengem, de grosses i de petites, des de fa molt de temps.
A la cuina
Renovem els tàpers!
Amb l'arribada del setembre s'acaben els dies de vida despreocupada de les vacances d'estiu. Ara és l'hora de reprendre el ritme i potser no podem defugir de plantejar-nos una vegada més l'eterna qüestió: què em faig per al tàper? Una cuina organitzada és essencial per preparar-nos menjars equilibrats i saludables, però no només això, mirar-nos-hi una mica per endur-nos bones carmanyoles ens ajuda a cuidar-nos, i no cal complicar-se la vida per aconseguir-ho.
A la cuina / La convidada
Un plat 'de pobre' digne d'una taula de senyor
Viatjo fins a la Fatarella, a la Terra Alta, per tastar una truita amb suc que ha cuinat Josep Gironès, que m'explica que aquesta recepta representa el tarannà auster de la gent del poble.
A la cuina
Què podem cuinar amb un sol pollastre
Només us caldrà un pollastre per cuinar les receptes que us proposem en aquestes pàgines
A la cuina / Plaers saludables
Les intoleràncies són per sempre?
Segurament coneixeu algú que té intoleràncies alimentàries o vosaltres mateixos en patiu alguna. Però sabíeu que no han de ser necessàriament per a tota la vida?
A la cuina
El gran moment de les figues
Tot l'estiu hem pogut gaudir de fruites dolces, sucoses i variades, però la cirereta del pastís la posen les figues, que arriben des de l'agost i tot el setembre omplen els mercats.
A la cuina / Les postres de casa
Al pot petit...
Hi ha alguna manera de menjar fruita i hortalisses quan no n'és temporada? I tant! Només cal fer-ne melmelada, una conserva que permet combinacions tan variades i sorprenents com les que ens proposa Gemma Clofent aquest mes. Quan les tingueu a punt, només haureu de pensar amb què les degustareu. Nosaltres us en proposem algunes idees.
Al celler / Tria de tres
Vins de Cabrera d'Anoia
Degustem dos escumosos i un vi negre nascuts a cavall de l'Anoia i el Penedès, en un entorn singular
Al celler
Viatge al passat del vi
Fa milers d'anys que va començar l'idil·li entre Catalunya i els vins. Us proposem un viatge fascinant per descobrir-ne els orígens a través d'experiències i tastos.
Al celler / Pel broc gros
Còctels i aperitius italians en una barra amagada
RED(sito) és una cocteleria 'secreta' al fons del restaurant Barcilo, amb copes i platets per a abans de sortir de festa.
Al rebost / Calendari
Setembre
El raïm és una de les fruites que simbolitzen més bé la nostra cultura mediterrània. En fem vi, ens el mengem per postres i és un símbol de bona sort.
Al rebost / Decàleg
Pinyons
Collir pinyons al bosc és una activitat que els més petits de casa gaudeixen d'allò més. Del que potser no són conscients, quan ho fan, és de les possibilitats gastronòmiques que ofereix la llavor del pi pinyer, tan preuada a casa nostra.
Al rebost / Tant de gust
Embotits del Penedès amb un component social
Embotits Mallart
Al rebost / Tria bé
Calamar vs. sípia
Poden ser gasteròpodes, cefalòpodes o bivalves, però tots els mol·luscs tenen una cosa en comú: a la cuina, són una delícia i els podem preparar de moltes maneres. Aquest mes, ens centrem en el calamar i la sípia, dos dels més versàtils i saborosos.
Al rebost / L'adreça
Un mar de lactis a Mataró
En ple nucli antic de la capital del Maresme, Roser Vives i Xavi Guillén regenten l'única botiga especialitzada exclusivament en formatges que hi ha a tota la comarca, on aposten especialment pels petits productors d'arreu del món.
Al rebost / Mediateca
Lectures amb molt de gust
Tots els secrets de la nutrició, entrepans, flors comestibles, cuina coreana, plats vegetarians, receptes palestines i, fins i tot, una mirada al futur. El setembre arriba ple de bones lectures!
Fora de carta / Quadern dels bojos
Bojos per l'allioli
Amb tres ingredients n'hi ha prou per preparar aquesta salsa que s'ha convertit en la companya inseparable de la carn a la brasa i d'algunes receptes de peix, com el bacallà gratinat amb allioli. A nosaltres ens torna bojos!
Fora de carta / Fes-me feliç
Jordi Gil
Cinc regals gastronòmics per seduir el polifacètic presentador tarragoní
Fora de carta / Sopa de lletres
Què podem fer quan tot puja de preu?
Tot el que hem viscut i ens ha passat els últims anys, des de la covid fins a la guerra d'Ucraïna, s'ha convertit en una tempesta perfecta que ha fet pujar la inflació molt més del que seria lògic i desitjable, i posa a prova els consumidors i els professionals.
- Panets d’hummus i feta
- Tallarines amb brots d’espinacs
- Pot d’amanida de llenties, pollastre, poma i formatge
- Truita amb suc
- Brou de pollastre
- Quiche de figues i carbassa
- Carpaccio de meló amb pernil i pinyons
- Orada amb dàtils
- Empanada de llagostins
- Pollastre al curri groc amb arròs i bròquil
- Salmó en escabetx cítric amb carbassa i blat tendre
- Terrina de pollastre i pebrot escalivat
- Cuixes farcides amb cuscussó
- Platet de colls i punys
- Pa de plàtan i avellanes
- ‘Crumble’ de mores i poma
- ‘Galette’ de figues
- Pesto verd
- Pesto vermell
- Hamburguesa de soja verda i bolets
- Fals hummus de carbassó
- Amanida de figues amb nectarina i ruca
- Melmelada de mango i vainilla
- Melmelada de llimona
- Melmelada de tomàquet i gingebre
- Pinyons caramel·litzats
- Pinyons picants
- Coca de pinyons ràpida