Troba la teva recepta

Revista CUINA

Portada Cuina 111
Cuina núm. 111. Octubre 2010

Rovellons. Les millors receptes amb el rei dels bolets

En aquest número

Mercat / Al cistell

Aranja

Un cítric diferent

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Api

La branca de la sopa

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pebre vermell

Entre el dolç i el picant

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Farina de galeta

El pa sec dels arrebossats

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Cep

El bolet per excel·lència

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Corball

Sabor poc conegut

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Iuca

La patata tropical

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pa de figues

Llaminadura de rebost

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Orujo

Un gallec a taula

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Els fruits secs torrats del Born barceloní

La centenària Casa Gispert ha passat de magatzem de productes colonials a especialistes en torrefacció

Laura Castellà (text), Marcelo Isarrualde (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Xuixo Castelló, de Girona al món

Carme Gasull (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Taula de tast

De tots els colors

Tot i ser cinc vins negres, resulten marcadament diferents

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / glop a glop

Vins, caves i aperitius al cor del Poble-sec

Celler Cal Marino, un local per tastar i comprar

Carme Gasull (text)

Fogons / Bo i sa

Menú d’octubre

Arriben els calamars, els moniatos, els bolets...La xef del Sant Pau saluda la tardor amb plats que aprofiten el millor de l’estació

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Rovellons

Els bolets més carismàtics

Els caçadors micòfils ho tenen clar. Són els reis dels boscos, els més buscats i els més populars. En trobareu sota els pins i altres coníferes. Carnosos i fàcils d’identificar, aquests fongs són un valor segur a la cuina.

Marc Estévez (text), Pep Nogué (receptes), Floro Azqueta (fotografia), Eduard Segurado (cuina)

Fogons

Menuts, humils, però saborosos

Entre l’angúnia i la devoció. Dels àpats d’aprofitament a les menges excelses. Una dualitat que ha donat peu a la grandesa dels menuts. Uns aliments oblidats que comencen a recuperar el seu alt valor gastronòmic.

Francesc Castro (text), Quico Vera (receptes), Xavier Mendiola (fotografia), Amanda Laporte (cuina)

Fogons

11è concurs de receptes

L’onzena edició del concurs de receptes Bonpreu-Esclat, que compta amb el suport del Cuina, enguany va premiar receptes saludables i d’elaboració senzilla, tot i que alhora són ben creatives i aposten per l’equilibri nutritiu.

Ester Garcia (cuina)

Fogons / I per postres...

Creps

La clàssica de xocolata, una tipus blinis i una versió en forma de milfulls. Les creps de Jordi Roca ens delecten i ens sorprenen.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Germans Feliu

Restaurant L’Aliança

Un cafè d’abans i de sempre des d’ on els germans Feliu -en Lluís als fogons i en Josep Maria a la sala- ofereixen una cuina que ells mateixos defineixen de “franca, directa, molt colorista i alhora respectuosa amb el producte”. I, com per remarcar el seu esperit tradicional de bar, el restaurant exhibeix orgullós la col·lecció de vermuts més extensa de la regió.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

Arriba l’hora dels ‘gastrobars’

Barcelona descobreix l’alta gastronomia ‘low cost’

Xavi Rosiñol (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

Buidasacs

Els bons vents gastronòmics de l’Urgell

Francesc Castro (text)

Sortim / Espai dels lectors

El puré de patates

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Pep Nogué (text)

Receptes

Sopa de mongeta tendra i de desgranar amb pasta

Carme Ruscalleda

Laminat de tomàquet i albergínia amb emmental i botifarra

Carme Ruscalleda

Arròs de calamars

Carme Ruscalleda

Confitura de bolets, pastissets de iogurt i moniato

Carme Ruscalleda

Platillo de cordonet, pollastre i rovellons

Pep Nogué

Rovellons confitats amb oli d’oliva verge

Pep Nogué

Sopa de rovellons amb cansalada

Pep Nogué

Rovellons a la llauna amb fetge gras d’ànec

Pep Nogué

Amanida de lletons de vedella

Quico Vera

Rotllets de primavera de frit balear

Quico Vera

Timbal de llengua, patata, ceba i bolets

Quico Vera

Capipota i tripa de vedella amb crema de cigrons

Quico Vera

Magdalenes d’espàrrecs i alls

Rosa Juárez Garcia

Troncs de bleda gratinats

Xavier Teixidor Bigas

Filets de bou amb pasta kataifi

Francesc-Xavier Benavent

Pastís de pa, vi i mousse de xocolata

Isabel Mediante

Canapès amb missatge

Helena Rifà

Ous disfressats

Carla Rovira Estrada

Creps de pastanaga

Jordi Roca

Milfulls de creps

Jordi Roca

Crep de cacau, xocolata i plàtan

Jordi Roca

Hummus

Montse Tapia (recepta), Cristina Rivarola (fotografia)

Calamars a la romana, perucchi, taronja i llima

Lluís Feliu

Tulipes de bacallà

Marta Morató

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto