Sopes!
Tendències
Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
Genis del foc
Albert Boronat Miró
L'Ambassade
Amb una marcada influència francesa, el xef aposta per la cuina transfronterera i de producte en un enclavament singular entre països.
Per fer boca / Gastropistes
Compres de primera mà!
A Catalunya hi ha desenes de pagesos i productors artesans que, a més d’oferir-nos els productes en mercats i botigues, fan venda directa, de manera que podem anar-hi per conèixer com treballen i comprar productes acabats de fer o de collir.
Per fer boca / Taula reservada
Quan la inspiració es troba al costat
La cuina del xef Julià Bernet al Vilagut, de Vilafranca del Penedès, es basa en referents locals
Per fer boca / 24 hores a...
Perpinyà
La bella catalana dels Pirineus orientals
Per fer boca / Caçasabors
Paté de gall penedesenc
Innovador i tradicional a la vegada, Embotits Mallart acaba de treure un producte que permet tastar aquesta au d'una altra manera, però conservant els sabors de la recepta del rostit de sempre.
Per fer boca / Gastroquiz
Xabi Goikoetxea
Aquest xef de Bilbao va començar a cuinar al costat de Martín Berasateguit i no se n'ha separat. Ara és el cap de cuina de l'Oria, del Monument Hotel de Barcelona.
A la cuina / Menú del mes
Menú de febrer
Un peix de forma romboïdal, el turbot, és el protagonista del plat principal d’un menú marcat encara per la fredor de la temporada. Uns vegetals petits de fulla verda, les cols de Brussel·les, i un enciam compacte, els cabdells, aporten color a unes receptes fàcils d’elaborar, però efectives, que es complementen amb unes postres de fruita exòtica.
A la cuina / Master class
Glutamat, el cinquè sabor
És la sal sòdica de l'àcid glutàmic, que es fa servir com a additiu alimentari per potenciar el sabor. També és un aminoàcid no essencial present en diversos aliments de manera natural. Carme Ruscalleda ens detalla els pro i contres de fer servir glutamat en les elaboracions culinàries.
A la cuina
Sopes
Versàtils i reconfortants. Així són les sopes. Humils i orgulloses, perquè n'hi ha de ben senzilles i de ben carregades. Hem volgut escalfar l'esperit gèlid d'aquestes setmanes hivernals amb quatre receptes que ens faran reviscolar no tan sols per l'escalfor, sinó també per les aromes i els sabors de cada cullerada.
A la cuina / El xef a casa
Un plat gurmet de tradició francesa per als grans àpats
Sílvia Clos és empordanesa i viu a Ordis, on va néixer. Ve de família de grans cuineres i, en la seva infantesa, va gaudir de les grans tradicions de pagès, com la sega, la matança del porc, els brunyols, dinars a la ribera…, totes lligades a omplir la taula dels millors riures i aliments. És comptable i s’ho passa bé cuinant per fer feliços els seus.
A la cuina
Porchetta
Tendre per dins, cruixent per fora, el rotlle porcí més saborós del país de la bota us seduirà amb aquell encant italià tan irresistible. Perquè la ‘porchetta’, una carn desossada, aromatitzada i feta al forn amb el punt just de greix, enamora tothom qui la tasta. Us proposem quatre plats perquè us deixeu atrapar per aquest ‘dongiovanni’ carnívor.
A la cuina / Plaers saludables
Rodons i bons
Vegans, de matxa i moniato, de ‘carrot cake’, de tiramisú... Cada dia surten noves varietats d’un dolç rodó que ens retorna a la infància. Però són saludables i bons com diuen?
A la cuina
Cors de carxofa
No cal arribar al final per saber que és una de les verdures més gustoses i apreciades a casa nostra. Però, ai!, si ens trobem directament els cors de carxofa al plat, la sageta de cupido ens traspassa i quedem atrapats, sense remei, en el sabor d'aquesta flor curiosa que ens pot conquerir amb una recepta tan simple com laminar els cors i servir-los amanits. Nosaltres, però, us n'hem volgut oferir tres propostes un pèl més treballades perquè deixeu enamorats al moment els vostres comensals.
A la cuina / Les postres de casa
Postres calentes
Els xurros amb xocolata, que ens retornen a una infantesa plena de cares tacades i somriures feliços, han estat una temptació des que vam veure les fotos… Però, ai, tot seguit, el pastís Tatin i l’strudel ens han robat el cor i ja no sabem per quina decidir-nos. Per si de cas us passa igual, us recomanem que les feu totes i us escalfeu dolçament.
Al celler / Tria de tres
Ull de llebre
Tres vins monovarietals del mateix raïm que es diferencien per la terra i el clima
Al celler / Remena, nena
Anem al gra: el whisky, el bourbon i el rye
Els destil·lats de blat, de blat de moro i de sègol configuren un ampli i deliciós univers de còctels
Al rebost / Calendari
Febrer
Els cefalòpodes, mol.luscs tentaculars i extremadament intel.ligents són els protagonistes d’autèntiques delícies a taula
Al rebost / Decàleg
Vieira
És un mol·lusc bivalve emparentat amb les ostres i les cloïsses, ric en nutrients i proteïnes. Molt apreciades a la cuina, podeu maridar les vieires amb un vi blanc o amb cava. A l’hivern estan en el punt òptim de consum.
Al rebost / Tant de gust
Una enamorada de la pasta a la Garrotxa
Eccopastagansa
Al rebost
Bojos pel pollastre a l'ast
Les rostisseries tornen a regnar en els àpats dels diumenges. I més enllà!
Al rebost / L'adreça
Cal Garriga: Tot de l'Alt Camp
Vins, caves, olis, pa i, fins i tot, una línia de cosmètica natural. A Cal Garriga trobareu de tot, de qualitat i sempre de la terra. Una casa pairal restaurada que s’ha obert pas, a la comarca, gràcies al servei personalitzat i el tracte exquisit que tenen amb els clients.
Al rebost / Tria bé!
Bledes vs Espinacs
La natura és tan sàvia que després dels excessos nadalencs omple el rebost amb verdures i hortalisses, que, ben bé fins al març, es converteixen en les protagonistes indiscutibles de la nostra dieta. Les bledes i els espinacs en són dos dels representants més importants.
Fora de carta / Quadern dels Bojos
Bojos pels calçots
Entre el novembre i l’abril, les reunions familiars i d’amics (amb permís de virus i pandèmies) tenen un denominador comú: els calçots. Aquestes són les eines que necessiteu per gaudir-ne!
Fora de carta / Fes-me feliç
Vanesa Lorenzo
Cinc regals per seduir la model i dissenyadora barcelonina.
Fora de Carta / Sopa de lletres
La importància d'escollir
Cada cop gastem més planeta i ens en queda menys. Aquesta conducta irresponsable perjudica no només la biodiversitat, també compromet directament el benestar dels nostres veïns i el dels nostres fills.
- Cabdells amb pernil
- Cassola de musclos amb cols de Brussel·les
- Sopa molt saborosa
- Sopa de castanyes i col amb vedella
- Sopa de bolets, verduretes i pernil
- Sopa de pollastre i blat tendre
- Crema de mongetes i llagostins
- Cors de carxofa confitats amb calamars
- Arròs de cors de carxofa alla arrabbiata
- Coca de cors de carxofa amb foie i ceba caramel·litzada
- Lluç fumat amb patata a l’aroma de cítrics
- Turbot a la llimona
- Magret d’ànec amb pomes i escalunyes
- Porchetta amb amanida de brots de temporada i pa carasau torrat
- Daus de porchetta amb puré de patates a la llimona i salsa de vi Marsala
- Focaccia amb porchetta, maionesa d’anet i mandarina i cogombrets
- Amanida de porchetta amb fondue de parmesà
- Postres de litxi
- Dònuts de pastanaga i gingebre
- Xurros amb xocolata desfeta
- Strudel de poma
- Tatin de peres