Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

gambes 229
Cuina núm. 229. Juliol 2019

Super Gambes. Les estrelles del marisc estiuenc

En aquest número
Gastropistes

Per fer boca / Gastropistes

Horitzó terrasses

Som molt de terrasses, nosaltres. A tota hora, en qualsevol moment, aprofitem el més mínim raig de sol per beure i menjar a l'aire lliure. I no ho podem negar, quan arriba l'estiu, no en voldríem sortir mai, de la terrassa o del terrat!

Text: Carme Melià / Il·lustració: Nik Neves

Restaurant Panot

Per fer boca / Taula reservada

La cuina catalana que es reivindica

A Barcelona, cada cop és més difícil trobar-la, però el xef Marc Ribas la venera al Panot

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Albert Guzmán

Per fer boca / Genis del foc

Albert Guzmán

Albert Guzmán Restaurant

El 'merendero' de platja del besavi Isidre és l'inici de la nissaga de cuiners que Albert Guzmán ha posat al dia. Amb un gran domini de la tècnica i de les coccions, la seva cuina manté intacte el producte de proximitat (de les verdures als ostrons) i el sabor mediterrani de les receptes tradicionals combinades amb el mestissatge.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Postal Gastronòmica

Per fer boca / Postal gastronòmica

Els pioners de l''street food'

Marràqueix és la més esbojarrada i dinàmica de les ciutats imperials marroquines, una vila aparentment desordenada on el menjar al carrer és una necessitat vital.

Text i foto: Sergi Ramis, periodista / Il·lustració: Thinkstockphotos

Sopa de lletres

Per fer boca / Sopa de lletres

L'estil Ottolenghi

El terrat de la Pedrera és el marc incomparable d'una breu trobada, però amb un bon intercanvi d'opinions, amb el xef dels best-sellers culinaris del moment, Yotam Ottolenghi.

Text: Toni Massanés / Il·lustració: Mar Guixé

Menú Juliol

A la cuina / Menú del mes

Menú de juliol

Els mesos d'estiu, fugim de plats pesats i d'elaboració llarga, per això ens decantem per plats suaus i més lleugers, en què predominen les verdures i les hortalisses, i també el peix i la fruita. Us proposem un entrant a base de bolets, dues receptes marineres amb lluç i llenguado i, per acabar l'àpat, unes postres que versionen l'arròs amb llet clàssic.

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

El xef a casa

A la cuina / El xef a casa

La sopa vegetal que sorprèn

Carles Benítez, de Girona, ha apostat per elaborar amb Pep Nogué una crema d'ortigues amb formatge. Tot i que alguns la consideren una mala herba, l'ortiga és nutritiva i depurativa.

Recepta i cuina: Carles Benítez / Foto: Enrique Marco

Gambes

A la cuina

Super Gambes!

La joia del mediterrani

La gamba vermella és un plaer gastronòmic indubtable. Però, fa unes poques dècades, per a molts eren només uns 'bitxos raros'. Trenquem mites i xuclem el gust intens d'aquest crustaci saborós i saludable.

Text: Marijo Jordan / Receptes: Pep Nogué / Foto: AJJ Estudi / Cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

Masterclass

A la cuina / Masterclass

Microones

El microones és un instrument molt útil perquè és eficient, pràctic i fàcil de netejar, com qualsevol aparell de cuina, però, la seva utilització està relacionada amb el resultat final que cadascú busca. I cal tenir en compte que un microones no és un forn convencional.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Cuina marroquina

A la cuina

Cuina marroquina

La gastronomia marroquina, plena d'influències d'altres cuines del Magrib, és senzilla, casolana i especiada. Més enllà del cuscús, el kebab i els tagins, les receptes del Marroc inclouen una gran varietat de salses i dolços. Us en proposem una aproximació amb receptes de 'La Cuina Marroquina' (El Cullerot), de Georgina Caimel, un receptari dels plats essencials i dels més populars i suculents d'aquell país.

Receptes: Georgina Caimel / Foto: Food Photo - Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

Gaspatxo

A la cuina

Gaspatxo Power

Mediterrani, saludable, refrescant, estiuenc... Gairebé s'ens podrien acabar els adjectius per definir la sopa freda per excel·lència de la temporada. Elaborat amb ingredients crus, el gaspatxo més conegut és l'andalús, amb tomàquet, cogombre, pebrot, etc. però, cada cop més, la recepta es versiona amb altres hortalisses o fruites com a base principal del sabor i que, com diu la cançó, donen a la sopa "un color especial". Nosaltres hem optat per la síndria, el cogombre i la pastanaga per proposar-vos tres barreges saboroses, plenes de nutrients, ideals per als dies de calor d'aquest estiu.

Text: Carme Melià / Foto: Becky Lawton / Cuina i receptes: Adriana Ortemberg / Retoc fotogràfic: Bjorn Badetti / Ajudant de fotografia: Thomas Lefebvre

Plaers saludables Les bones conserves

A la cuina / Plaers saludables

Les bones conserves

Ara que està tan de moda la paraula 'ultraprocessat', és el moment perfecte per explicar que hi ha pots que són processats saludables.

Text: Núria Coll

Les postres de casa Amb fruita

A la cuina / Les postres de casa

Amb fruita

Aquest mes, Gemma Clofent juga amb tres fruites antioxidants (les móres, els nabius i les maduixes) i una de madura amb molt poques calories (l'albercoc) per proposar-nos postres estiuenques i sorprenents. Deixeu-vos seduir per la barreja de sabors i aromes i gaudiu dels finals d'àpat llargs i deliciosos de les vacances.

Foto: Becky Lawton

Regina

Al celler / Tria de tres

Vins per degustar els mesos d'estiu

Us recomanem uns vins gastronòmics per als moments de calor que ens esperen

Text: Àngel Garcia Petit

Calendari juliol

Al rebost / Calendari

Calendari juliol

Menjar peix és molt recomanable, nutricionalment parlant, i si és blau, molt millor. Aquests són alguns dels que trobareu al mercat!

Decàleg escopinyes

Al rebost / El decàleg

Escopinyes

La reina del vermut

El primer que ens ve al cap quan parlem d'escopinyes és una llauna d'aperitiu amb una mica de llimona o una salsa picant, però també són molt bones fresques i cuites al vapor, amb vi, a la marinera, a la brasa...

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Tant de gust

Al rebost / Tant de gust

Hortalisses de proximitat

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

L'adreça

Al rebost / L'adreça

Benvinguda al sabor alemany

BillKommen, una botiga al barri barceloní de Sants, acaba d'obrir les portes per donar a conèixer l'alimentació alemanya, des dels embotits i les espècies fins a plats poc coneguts com el 'Thüringer Mett'. Us atreviu a descobrir els secrets germànics?

Text: Brenda Giacconi / Foto: Enrique Marco

Mediateca

Al rebost / Mediateca

En xarxa!

Des de la televisió, l'ordinador, la tauleta o el mòbil, Internet permet gaudir de la gastronomia d'una altra manera i a tot arreu. Aquestes són les propostes més interessants de la xarxa.

Receptes
  • Crema d'ortigues amb formatge
  • Raviolis de verdures i gambes
  • Sopa freda d'ametlles i oli d'oliva amb gambes de Palamós
  • Niu de mongetes amb gambes de Palamós i melmelada de pebrot escalivat
  • 'Zaalouk' d'albergínia
  • Gaspatxo verd
  • Amanida de l'hort
  • Mandonguilles de lluç
  • Rotlles de llenguado
  • Arròs de salsitxes i gambes del Port de la Selva
  • Paella marinera
  • Tagín de kefta, carn picada i ous
  • Bastela de peix i marisc
  • Tàrtar de verat
  • Arròs amb llet d'estiu
  • Banyes de gasela fàcils
  • Maduixes macerades amb cremós de mascarpone
  • Saltat d'albercocs al pebre amb cruixent de cafè
  • Milfulls de pasta brick amb móres i nabius
  • Amanida de remolatxa i raves amb hummus vermell
  • Xampinyons amb curri
  • Carxofes al microones
  • Gaspatxo de síndria
  • Gaspatxo de pastanaga
Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto