Super Gambes. Les estrelles del marisc estiuenc
Per fer boca / Gastropistes
Horitzó terrasses
Som molt de terrasses, nosaltres. A tota hora, en qualsevol moment, aprofitem el més mínim raig de sol per beure i menjar a l'aire lliure. I no ho podem negar, quan arriba l'estiu, no en voldríem sortir mai, de la terrassa o del terrat!
Per fer boca / Taula reservada
La cuina catalana que es reivindica
A Barcelona, cada cop és més difícil trobar-la, però el xef Marc Ribas la venera al Panot
Per fer boca / Genis del foc
Albert Guzmán
Albert Guzmán Restaurant
El 'merendero' de platja del besavi Isidre és l'inici de la nissaga de cuiners que Albert Guzmán ha posat al dia. Amb un gran domini de la tècnica i de les coccions, la seva cuina manté intacte el producte de proximitat (de les verdures als ostrons) i el sabor mediterrani de les receptes tradicionals combinades amb el mestissatge.
Per fer boca / Postal gastronòmica
Els pioners de l''street food'
Marràqueix és la més esbojarrada i dinàmica de les ciutats imperials marroquines, una vila aparentment desordenada on el menjar al carrer és una necessitat vital.
Per fer boca / Sopa de lletres
L'estil Ottolenghi
El terrat de la Pedrera és el marc incomparable d'una breu trobada, però amb un bon intercanvi d'opinions, amb el xef dels best-sellers culinaris del moment, Yotam Ottolenghi.
A la cuina / Menú del mes
Menú de juliol
Els mesos d'estiu, fugim de plats pesats i d'elaboració llarga, per això ens decantem per plats suaus i més lleugers, en què predominen les verdures i les hortalisses, i també el peix i la fruita. Us proposem un entrant a base de bolets, dues receptes marineres amb lluç i llenguado i, per acabar l'àpat, unes postres que versionen l'arròs amb llet clàssic.
A la cuina / El xef a casa
La sopa vegetal que sorprèn
Carles Benítez, de Girona, ha apostat per elaborar amb Pep Nogué una crema d'ortigues amb formatge. Tot i que alguns la consideren una mala herba, l'ortiga és nutritiva i depurativa.
A la cuina
Super Gambes!
La joia del mediterrani
La gamba vermella és un plaer gastronòmic indubtable. Però, fa unes poques dècades, per a molts eren només uns 'bitxos raros'. Trenquem mites i xuclem el gust intens d'aquest crustaci saborós i saludable.
A la cuina / Masterclass
Microones
El microones és un instrument molt útil perquè és eficient, pràctic i fàcil de netejar, com qualsevol aparell de cuina, però, la seva utilització està relacionada amb el resultat final que cadascú busca. I cal tenir en compte que un microones no és un forn convencional.
A la cuina
Cuina marroquina
La gastronomia marroquina, plena d'influències d'altres cuines del Magrib, és senzilla, casolana i especiada. Més enllà del cuscús, el kebab i els tagins, les receptes del Marroc inclouen una gran varietat de salses i dolços. Us en proposem una aproximació amb receptes de 'La Cuina Marroquina' (El Cullerot), de Georgina Caimel, un receptari dels plats essencials i dels més populars i suculents d'aquell país.
A la cuina
Gaspatxo Power
Mediterrani, saludable, refrescant, estiuenc... Gairebé s'ens podrien acabar els adjectius per definir la sopa freda per excel·lència de la temporada. Elaborat amb ingredients crus, el gaspatxo més conegut és l'andalús, amb tomàquet, cogombre, pebrot, etc. però, cada cop més, la recepta es versiona amb altres hortalisses o fruites com a base principal del sabor i que, com diu la cançó, donen a la sopa "un color especial". Nosaltres hem optat per la síndria, el cogombre i la pastanaga per proposar-vos tres barreges saboroses, plenes de nutrients, ideals per als dies de calor d'aquest estiu.
A la cuina / Plaers saludables
Les bones conserves
Ara que està tan de moda la paraula 'ultraprocessat', és el moment perfecte per explicar que hi ha pots que són processats saludables.
A la cuina / Les postres de casa
Amb fruita
Aquest mes, Gemma Clofent juga amb tres fruites antioxidants (les móres, els nabius i les maduixes) i una de madura amb molt poques calories (l'albercoc) per proposar-nos postres estiuenques i sorprenents. Deixeu-vos seduir per la barreja de sabors i aromes i gaudiu dels finals d'àpat llargs i deliciosos de les vacances.
Al celler / Tria de tres
Vins per degustar els mesos d'estiu
Us recomanem uns vins gastronòmics per als moments de calor que ens esperen
Al rebost / Calendari
Calendari juliol
Menjar peix és molt recomanable, nutricionalment parlant, i si és blau, molt millor. Aquests són alguns dels que trobareu al mercat!
Al rebost / El decàleg
Escopinyes
La reina del vermut
El primer que ens ve al cap quan parlem d'escopinyes és una llauna d'aperitiu amb una mica de llimona o una salsa picant, però també són molt bones fresques i cuites al vapor, amb vi, a la marinera, a la brasa...
Al rebost / Tant de gust
Hortalisses de proximitat
Al rebost / L'adreça
Benvinguda al sabor alemany
BillKommen, una botiga al barri barceloní de Sants, acaba d'obrir les portes per donar a conèixer l'alimentació alemanya, des dels embotits i les espècies fins a plats poc coneguts com el 'Thüringer Mett'. Us atreviu a descobrir els secrets germànics?
Al rebost / Mediateca
En xarxa!
Des de la televisió, l'ordinador, la tauleta o el mòbil, Internet permet gaudir de la gastronomia d'una altra manera i a tot arreu. Aquestes són les propostes més interessants de la xarxa.
- Crema d'ortigues amb formatge
- Raviolis de verdures i gambes
- Sopa freda d'ametlles i oli d'oliva amb gambes de Palamós
- Niu de mongetes amb gambes de Palamós i melmelada de pebrot escalivat
- 'Zaalouk' d'albergínia
- Gaspatxo verd
- Amanida de l'hort
- Mandonguilles de lluç
- Rotlles de llenguado
- Arròs de salsitxes i gambes del Port de la Selva
- Paella marinera
- Tagín de kefta, carn picada i ous
- Bastela de peix i marisc
- Tàrtar de verat
- Arròs amb llet d'estiu
- Banyes de gasela fàcils
- Maduixes macerades amb cremós de mascarpone
- Saltat d'albercocs al pebre amb cruixent de cafè
- Milfulls de pasta brick amb móres i nabius
- Amanida de remolatxa i raves amb hummus vermell
- Xampinyons amb curri
- Carxofes al microones
- Gaspatxo de síndria
- Gaspatxo de pastanaga