
Tapes: Alta gastronomia en miniatura
Mercat
Tall que es pela
Sabors de la memòria
Mercat
Julivert
L'aroma de l'hort
Mercat
La Galera
El marisc més humil
Mercat
Préssec
Fruita Vellutada
Mercat
Llet d'Ovella Ripollesa
Sabor làctic natural en petites quantitats
Genis del foc
Xavier Lores Gelpí
Aires de Tossa i de mar a La Cuina de Sant Simon
Tan tossencs com la Vila Vella o el parlar salat i tan mariners com el cimitomba o els suquets, aquest xef és al capdavant dels fogons d'un dels restaurants de referència de la costa catalana. Ben amatent als canvis de la gastronomia actual, també ha sabut mantenir la saviesa culinària heretada de la seva família pescadora que fa 50 anys va canviar la barca per la cassola.
De cru a cuit
Coco
La veritable fruita del paradís
El primer fruit exòtic que va aterrar a les nostres latituds va caure de molt amunt. Amb un embolcall esfèric i hermètic, el temps l'ha acabt imposant com la delícia més temtadora de l'Edèn somiat. La polpa compacta, refrescant, aromàtica i d'un blanc elegant ha captivat l'enginy dels molts cuiners que l'han incorporat als seus receptaris. Us obrim un producte rodó, per la forma, les característiques i les utilitats.
Proposta del mes
Tapes de Disseny
Alta gastronomia en miniatura
Platets, montaditos, mitges racions, pintxos. El sa costum de picar abans de dinar -o entre hores- s'estén per tota la Península Ibèrica. Bascos, andalusos, gallecs, madrilenys… coincidèixen a l'hora de degustar aquesta cuina de tastets, pero a cada lloc els noms i les maneres canvien. Mentre que en d'altres indrets es tendeix a un mos ràpid i d'empeus en molts establiments, a Catalunya som més donats a fer el vermutet, amb racions en plat petit, asseguts i sense canviar de local. Pe`ro les tradicions també es reconverteixen i ara és l'hora del dissny i la cuina d'avantguarda en el pica-pica. Us proposem una ruta per tres dels millors establiments de tapes sofisticades que avui triomfen a Barcelona.
Celler
Viñedos de Ithaca
El cavall de Troia del Priorat
A Gratallops trobem un celler de nom mitològic, Viñedos de Ithaca, que ha revolucionat el Priorat amb alguns dels seus vins.
El sommelier a casa
El Llenguatge Vinícola
L'ús de metàfores, comparacions i hipèrboles en el vocabulari del vi.
Taula de tast
Somnis d'una Nit d'Estiu
Selecció de blancs i rosats lleugers per al paladar i la butxaca.
Valmiñor 2006 (Adegas Valmiñor), Portell Rosat 2006 (Cooperativa Vinícola de Sarral), Mar de Frades 2006 (Mar de Frades), Portell Blanc de Blancs 2006 (Cooperativa Vinícola de Sarral).
A fons
IV Concurs de Joves Cuiners i Cambrers
Prop d'una seixantena d'alumnes de les escoles de formació professional d'hostaleria del país van participar a el 17 de maig passat en el certamen dedicat a joves cuiners i cambrers que Descobrir Cuina i la Genralitat de Catalunya organitzen, ja fa quatre anys, amb l'objectiu de prestigiar i promoure aquesta professió i divulgar alhora la cuina tradicional catalana.