Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 72
Cuina núm. 72. Juliol 2007

Tapes: Alta gastronomia en miniatura

En aquest número

Mercat

Tall que es pela

Sabors de la memòria

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Mercat

Julivert

L'aroma de l'hort

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Mercat

La Galera

El marisc més humil

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Mercat

Préssec

Fruita Vellutada

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Mercat

Llet d'Ovella Ripollesa

Sabor làctic natural en petites quantitats

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Genis del foc

Xavier Lores Gelpí

Aires de Tossa i de mar a La Cuina de Sant Simon

Tan tossencs com la Vila Vella o el parlar salat i tan mariners com el cimitomba o els suquets, aquest xef és al capdavant dels fogons d'un dels restaurants de referència de la costa catalana. Ben amatent als canvis de la gastronomia actual, també ha sabut mantenir la saviesa culinària heretada de la seva família pescadora que fa 50 anys va canviar la barca per la cassola.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Coco

La veritable fruita del paradís

El primer fruit exòtic que va aterrar a les nostres latituds va caure de molt amunt. Amb un embolcall esfèric i hermètic, el temps l'ha acabt imposant com la delícia més temtadora de l'Edèn somiat. La polpa compacta, refrescant, aromàtica i d'un blanc elegant ha captivat l'enginy dels molts cuiners que l'han incorporat als seus receptaris. Us obrim un producte rodó, per la forma, les característiques i les utilitats.

Glòria Trullàs (text), Jordi Garcia (fotografia), Jordi Play (fotografia)

Proposta del mes

Tapes de Disseny

Alta gastronomia en miniatura

Platets, montaditos, mitges racions, pintxos. El sa costum de picar abans de dinar -o entre hores- s'estén per tota la Península Ibèrica. Bascos, andalusos, gallecs, madrilenys… coincidèixen a l'hora de degustar aquesta cuina de tastets, pero a cada lloc els noms i les maneres canvien. Mentre que en d'altres indrets es tendeix a un mos ràpid i d'empeus en molts establiments, a Catalunya som més donats a fer el vermutet, amb racions en plat petit, asseguts i sense canviar de local. Pe`ro les tradicions també es reconverteixen i ara és l'hora del dissny i la cuina d'avantguarda en el pica-pica. Us proposem una ruta per tres dels millors establiments de tapes sofisticades que avui triomfen a Barcelona.

Tana Collados (text), Enrique Marco (fotografia)

Celler

Viñedos de Ithaca

El cavall de Troia del Priorat

A Gratallops trobem un celler de nom mitològic, Viñedos de Ithaca, que ha revolucionat el Priorat amb alguns dels seus vins.

Trinitat Gilbert (text), Enrique Marco (fotografia)

El sommelier a casa

El Llenguatge Vinícola

L'ús de metàfores, comparacions i hipèrboles en el vocabulari del vi.

Meritxell Falgueras (text)

Taula de tast

Somnis d'una Nit d'Estiu

Selecció de blancs i rosats lleugers per al paladar i la butxaca.

Valmiñor 2006 (Adegas Valmiñor), Portell Rosat 2006 (Cooperativa Vinícola de Sarral), Mar de Frades 2006 (Mar de Frades), Portell Blanc de Blancs 2006 (Cooperativa Vinícola de Sarral).

Àngel García Petit (text)

A fons

IV Concurs de Joves Cuiners i Cambrers

Prop d'una seixantena d'alumnes de les escoles de formació professional d'hostaleria del país van participar a el 17 de maig passat en el certamen dedicat a joves cuiners i cambrers que Descobrir Cuina i la Genralitat de Catalunya organitzen, ja fa quatre anys, amb l'objectiu de prestigiar i promoure aquesta professió i divulgar alhora la cuina tradicional catalana.

Receptes

Saltadet Variat amb Ou de Guatlla

Joan Isant

Còctel de Gambes

Xavier Lores Gelpí

Amanida Cruixent de Salmó i Llagostins amb Puré de Coco

Montse Estruch, Jordi Llobet

Lluerna amb Curri, Albergínies i Flors

Montse Estruch, Jordi Llobet

Granissat de Coco de la Passió i Maduixa

Montse Estruch, Jordi Llobet

Calamarsó de Platja Saltat amb Rossinyols i Ou Escaldat

Josep Nicolau

Mar i Muntanya amb Salsa Morutxa

Toni Simoes

Les Nostres Patates Braves

Sergi Arola

Nata Especiada, Fruita en Almívar i Flam d'Anís

Jordi Roca

Flamet de Fruita de la Passió amb Nata de Coco

Jordi Roca

Crocant de "Toffee" i Avellana

Jordi Roca

Morralla Fina i Transparent

Carme Ruscalleda

Dèntol amb Sal i Salsa de Maduixots

Carme Ruscalleda

Pollastre amb Gambes

Carme Ruscalleda

Gelatina de Fruits Vermells amb Xocolata Blanca

Carme Ruscalleda

Filet amb Patates Fregides i Ous Ferrats

Pepe Rubianes

Piruletes de formatge

Jaume Saumell

Amanida amb rotllets de verdura i salsa oriental

Paula Casanovas i Flip Planas

Melmelada de tomàquet amb rocafort

Jaume Saumell

Crema d'espàrrecs blancs amb ou i garotes

Paula Casanovas i Flip Planas

Flors de patata amb suc de mar i escamarlans

Paula Casanovas i Flip Planas

Amanida de formatge de cabra

Jaume Saumell

Ceba de l'Anoia farcida amb brandada de bacallà

Jaume Saumell

Aranya cruixent amb verduretes i salsa agredolça de Banyuls

Paula Casanovas i Flip Planas

Pollastre amb llagostins

Paula Casanovas i Flip Planas

Turnedó de cua de bou trufada amb ceps

Jaume Saumell

Fricandó de rap amb cors de llagostins

Jaume Saumell

Rosbif d'ànec, espinacs, soja i citronella

Paula Casanovas i Flip Planas

Panacota amb compota de fruits vermells, maracujà i 'crumble'

Paula Casanovas i Flip Planas

Tiramisú

Jaume Saumell

Flam casolà

Jaume Saumell

Pastís de plàtan, dàtils i avellanes amb crema de formatge

Paula Casanovas i Flip Planas

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: