Troba la teva recepta

Revista CUINA

Portada Cuina 119
Cuina núm. 119. Juny 2011

Tapes marineres

En aquest número

Mercat / Al cistell

Pruna negra

La 'Damascena'

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Llagosta

La reina espinosa del mar

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Celiandre

Aroma de guacamole

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Bacó

L'esmorzar anglosaxó

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Caçó

El tauró més fresc

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Porto

El vi de l'Alt Duero

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Llentia roja

Acolorida, pelada i de mida grossa

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Avellana

Fruita seca de músics i picades

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Carbassó

Una hortalissa ben estiuenca

Carme Melià (text), Jordi Serarols (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

El Setrill, l'oli verge de qualitat de l'Anoia

La botiga d'alimentació de la cooperativa Agro Igualada fa una aposta pel menjar sa i català.

Ànnia Monreal (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Mercat / Tant de gust

El musclo del Delta

Un diamant en brut

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Quan cal fer-se esperar...

Cinc propostes que necessiten un temps per arrodonir-se

Josep Sucarrats (text)

Mercat / Glop a glop

Nova saba holandesa per a ceps pirinencs

Un neerlandès recupera la vinya al Pallars Jussà

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons / Bo i sa

Menú de juny

El mes més cirerer de l'any, arriba a la nostra taula en el menú que la xef de Sant Pol de Mar ens ha proposat aquí.

Laia Beltran (text), M. Camins - M. Rosàs i M. Hernández - A. Bach - M. Fernández (receptes), Cristina Riverola (fotografia), Cuca Rosés i Roser Domingo (cuina)

Fogons

Km 0

Amanides de terrer

Quatre xefs compromesos amb el territori que posen en valor els productes que s'hi produeixen. Quatre restaurants seleccionats amb el distintiu Km 0. Quatre amanides d'estiu amb un segell de proximitat.

Jordi Castañeda (text), Pep Nogué (receptes), Becky Lawton (fotografia), Adrian Geralnik (cuina)

Fogons

Tapes marineres

En el ranxo dels mariners hi trobem les arrels d'un àpat compartit, una essència que es manté en les tapes, com a petits tastos col·lectius que són, i que obre el camí a propostes de cuina tradicionals i sorprenents alhora.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons / I per postres...

Maduixes

Tenim un desig, volem maduixes. I Jordi Roca satisfà el nostre caprici servint-nos-les en infusió, amb nata i estofades. Irresistibles!

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Diego Campos

Rincón de Diego

És un dels asos del pòquer d'aquesta capital gastronòmica que és Cambrils, i no amaga que se'n sent orgullós. La seva és una cuina elaborada amb un producte de qualitat, essencialment fruit de la Mediterrània que té a tocar. Ens explica, satisfet, que ara pot dur a terme el seu receptari com sempre havia volgut fer. Amb tocs d'innovació, però sense perdre el rumb.

Ànnia Monreal (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

Cupcakes

Un univers ple d'imaginació dolça

Carrie Bradshaw va canviar de xicot poc després de queixalar un cupcake asseguda al banc exterior de la pastisseria Magnolia, al bohemi barri del West Village novaiorquès. I a Elisa Calcagno i a Sonia Albuín descobrir aquests dolços, a mig camí entre la magdalena i el pastís, els va capgirar les vides respectives.

Ànnia Monreal (text), Enrique Marco (fotografia)

Reportatge

Setè concurs de joves cuiners i cambrers

Una seixantena d'alumnes de quinze escoles oficials d'hostaleria van participar en el certamen organitzat pel Departament d'Ensenyament i CUINA. L'alt nivell de la competició augura un futur prometedor per a la gastronomia de Catalunya.

Francesc Castro (text)

Sortim / Restaurants

Molí de l'Escala

Un itinerari gustatiu per l'Empordà

Sortim / Espai dels lectors

Anxoves, al rebost

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons.

Salvador Garcia-Arbós (text)

Opinió / Petits fours

El pa amb tomata

L'art de sucar-lo: les dues cares o una de sola?

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Receptes

Joc de faves, els fruits, les pells, els 'xiulets'

Carme Ruscalleda

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Portada Cuina 232

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto