Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 240
Cuina núm. 240. Juny 2020

Tornem a la Terra: el rebost al costat de casa

En aquest número

Tendències

Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò

Genis del foc

Xefs a la xarxa

En confinament, les xarxes socials han estat el mitjà ideal perquè els cuiners fessin arribar les seves receptes al gran públic.

Text: Xavier Sust / Foto: Erique Marco (Nandu Jubany i Maria Nicolau)

Per fer boca / Gastropistes

Tot per fer el vermut a casa

Amb el confinament, el vermut als balcons ha estat tot un èxit. Per això, hem volgut fer un recorregut de punta a punta del país per adquirir els productes imprescindibles per fer un aperitiu casolà i saborós. No ens hi ha faltat cap detall: des de les olives fins al sifó!

Text: Carme Melià / Il·lustració: Nik Neves

Per fer boca / Caçasabors

Paté de Campanya

El cèlebre porc de Cal Rovira, de Sagàs (Berguedà), ja es pot tastar en un nou format que n'eleva les parts més humils fina a la categoria de delicadesa gastronòmica

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gastroquiz

Eva G. Hausmann

Aquesta xef i divulgadora gastronòmica assessora i impulsa projectes arreu del país i no va dubtar ni un segon a posar el seu talent i el d'altres xefs a disposició dels més desafavorits arran de la crisi de la covid-19.

Text: Ferran Caldés

A la Cuina

Menú del mes

Una hortalissa originària de l’Amèrica del Sud, el pebrot, i una vinguda de l’Orient Mitjà, la ceba, protagonitzen els dos primers plats del nostre menú estiuenc, que continua amb un peix amb tàperes, a l’estil de Menorca, i unes postres de fruita amb mel. Quatre receptes lleugeres i fresques per gaudir dels àpats més calorosos de l’any.

Recepta: Francesc Murgadas / Cuina i foto: Becky Lawton

A la Cuina

Tornem a la terra

Alguns ja ho tenien clar, però, ara, són molts més els que han descobert el luxe de tenir un rebost de producte fresc a tocar de casa. Parlem amb quatre pagesos de la funció que fan durant el confinament. 

Text: Carme Melià / Receptes: David Caballero / Cuina: Jani Paasikoski / Foto: AJJ Estudi / Estilisme: Natalia Mazzarella

A la Cuina / El xef a casa

Fem una fideuada confinada a cal Pep, a la Garrotxa

En aquesta secció, el nostre xef particular visita les cases dels lectors per cuinar amb ells, però la covid-19 i el confinament sanitari l’han obligat a quedar-se a casa i preparar-nos algun dels seus plats preferits, com aquesta fideuada elaborada al foc de llenya. Pep Nogué també ens explica els seus petits trucs perquè quedi rodona!

Recepta i cuina: Pep Nogué / Foto: Enrique Marco

A la cuina / Master Class

Gàrum

Una salsa d'olor i gust potents que s'elabora amb una marinada de vísceres i trossos de peix en salmorra. Antigament era molt apreciada (a l'antiga Roma només en menjaven les classes benestants) i els últims anys està a resorgint, fent-la servir de manera similar als asiàtics amb la salsa de soja.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina

És temps de cireres!

Durant els mesos de fred, alguns les esperem amb delit i ens imaginem al costat d’un cistell ben curull de cireres, picotejant una rere l’altra, gairebé sense parar. Dolces, carnoses, sucoses i, fins i tot, divertides —qui no se n’ha penjat mai un parell d’arracades?—, són nutritives i antioxidants. Però, posats a somiar, nosaltres ens les hem imaginat en plats saborosos i sorprenents!

Edició: Carme Melià / Foto: Anna Garcia Frigola

A la cuina

Peix blau

Seitons, tonyina i sardines. Una tríada blava i màgica per a una cuina marinera i saludable, gràcies a l'aportació d'àcids omega-3. Tot i que se'n consumeix tot l'any, l'estiu, amb l'augment de la temperatura del mar, és el moment ideal per menjar-ne. Us proposem dos plats molt refrescants i una recepta de pasta d'aires sicilians, tot de temporada!

Edició: Carme Melià / Recepta: David Caballero / Foto: Getty Images

A la cuina / Les postres de casa

Operació biquini

Estiu i operació biquini sembla que siguin la parella de ball perfecta, però mantenir-nos en un bon pes no ens ha de privar de degustar postres llamineres. Això sí, cal que estiguin elaborades, sobretot, amb fruita i altres productes saludables. Gemma Clofent ens ajuda a mantenir la línia amb tres propostes més que bones, boníssimes.

Al celler / Tria de tres

Tres propostes de vins de bombolles fines

Tres ancestrals del 2018, uns escumosos d'una sola fermentació i amb més gust de fruita

Text: Joan Lluís Gómez

Al celler / Remena, nena

Alegria en el caos: el regne de les bombolles

A l'estiu, els escumosos triomfen: són refrescants i donen un punt d'efervescència i glamur a còctels fàcils de fer a casa

Text: Mar Calpena / Foto: Gettyimages

Al rebost / Calendari

Juny

Comença la temporada del meló! Aquesta fruita estiuenca, refrescant i dolça, ens manté hidratats de manera natural

Al rebost / Decàleg

Camamilla

Una de les herbes remeieres que més es consumeixen en infusió, però que també ens pot ser útil a la cuina. Amb una aroma dolcenca i floral, té un gust una mica amarg. Compreu-la fresca o seca i feu-la servir per aromatitzar plats bullits!

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Al rebost

Estimats botiguers

En temps de confinament, els seus 'colmados' han estat un refugi

Text: Ferran Caldés, Carme Melià i Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Al rebost / Tria bé!

Pebrot vermell vs. Pebrot verd

Els pebrots són una font inesgotable de nutrients. N’hi ha varietats per a tots els gustos i, a la cuina, els podeu fregir, escalivar o fer-ne una salsa. Tant si són verds com vermells, afegiu-los a les receptes sempre que vulgueu. Us en llepareu els dits!

Text: Manel Rodríguez / foto: Getty Images

Al rebost / Tant de Gust

La selvatana: lactis ecològics gironins

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Al rebost / L'adreça

Molt més que formatge vegà

La petita empresa familiar Veggie Karma forma part d’una nova generació de projectes que no tan sols s’enfoquen en el producte, sinó en la manera de fer-lo. Perquè, ara més que mai, el negoci reivindica la importància de la responsabilitat mediambiental i social.

Text: Manel Rodríguez / Foto: Veggie Karma

Fora de carta / Quadern dels bojos

Bojos per les... ostres!

Envoltats d'una aura de glamur, aquests bivalves són una delícia gastronòmica. No us podem prometre que hi trobeu una perla, però us expliquem el que necessitareu per gaudir-ne com cal.

Fora de carta / Sopa de lletres

Les noves formes de la gastronomia

Alguns experts defensen que les crisis, més que provocar canvis, poden accelerar tendències o consolidar-les. Ho il·lustren amb exemples com el de les teleconferències, una tecnologia fins ara infrautilitzada que ens fa més eficients i menys contaminants.

Text: Toni Massanés / Il·lustració: Mar Guixé

Receptes
  • Truita del bon temps
  • Musclos, cloïsses, vegetals i gàrum
  • Amanida Waldorf de raves, poma i iogurt
  • Minipizza d’albergínia, tomàquet i espinacs
  • Saltat de mongetes, patates amb pela rostides, bacó i pesto d’herbes
  • Fideus de confinament
  • Amanida de patata, cogombre i seitons amb vinagreta d’herbes
  • Amanida d’alvocat, tonyina i ruca
  • Espaguetis a la puttanesca amb sardines
  • Broqueta moruna de sípia
  • Molls menorquins
  • Llaminera amb cireres
  • Pomes amb mel
  • Pa de pessic de cireres i albercocs
  • Minicassoletes de crema de xocolata i cirera
  • Pinya a la planxa amb granissat d’hibisc
  • Gelat de iogurt amb fruites vermelles
  • El nostre hummus
  • Arròs especiat de pastanaga i api
  • Còctel de cireres
  • Gelat de iogurt de coco amb melmelada de cireres i albercocs tebis
  • Fondue de xocolata amb fruita
Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto