Tornem a la Terra: el rebost al costat de casa
Tendències
Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
Genis del foc
Xefs a la xarxa
En confinament, les xarxes socials han estat el mitjà ideal perquè els cuiners fessin arribar les seves receptes al gran públic.
Per fer boca / Gastropistes
Tot per fer el vermut a casa
Amb el confinament, el vermut als balcons ha estat tot un èxit. Per això, hem volgut fer un recorregut de punta a punta del país per adquirir els productes imprescindibles per fer un aperitiu casolà i saborós. No ens hi ha faltat cap detall: des de les olives fins al sifó!
Per fer boca / Caçasabors
Paté de Campanya
El cèlebre porc de Cal Rovira, de Sagàs (Berguedà), ja es pot tastar en un nou format que n'eleva les parts més humils fina a la categoria de delicadesa gastronòmica
Per fer boca / Gastroquiz
Eva G. Hausmann
Aquesta xef i divulgadora gastronòmica assessora i impulsa projectes arreu del país i no va dubtar ni un segon a posar el seu talent i el d'altres xefs a disposició dels més desafavorits arran de la crisi de la covid-19.
A la Cuina
Menú del mes
Una hortalissa originària de l’Amèrica del Sud, el pebrot, i una vinguda de l’Orient Mitjà, la ceba, protagonitzen els dos primers plats del nostre menú estiuenc, que continua amb un peix amb tàperes, a l’estil de Menorca, i unes postres de fruita amb mel. Quatre receptes lleugeres i fresques per gaudir dels àpats més calorosos de l’any.
A la Cuina
Tornem a la terra
Alguns ja ho tenien clar, però, ara, són molts més els que han descobert el luxe de tenir un rebost de producte fresc a tocar de casa. Parlem amb quatre pagesos de la funció que fan durant el confinament.
A la Cuina / El xef a casa
Fem una fideuada confinada a cal Pep, a la Garrotxa
En aquesta secció, el nostre xef particular visita les cases dels lectors per cuinar amb ells, però la covid-19 i el confinament sanitari l’han obligat a quedar-se a casa i preparar-nos algun dels seus plats preferits, com aquesta fideuada elaborada al foc de llenya. Pep Nogué també ens explica els seus petits trucs perquè quedi rodona!
A la cuina / Master Class
Gàrum
Una salsa d'olor i gust potents que s'elabora amb una marinada de vísceres i trossos de peix en salmorra. Antigament era molt apreciada (a l'antiga Roma només en menjaven les classes benestants) i els últims anys està a resorgint, fent-la servir de manera similar als asiàtics amb la salsa de soja.
A la cuina
És temps de cireres!
Durant els mesos de fred, alguns les esperem amb delit i ens imaginem al costat d’un cistell ben curull de cireres, picotejant una rere l’altra, gairebé sense parar. Dolces, carnoses, sucoses i, fins i tot, divertides —qui no se n’ha penjat mai un parell d’arracades?—, són nutritives i antioxidants. Però, posats a somiar, nosaltres ens les hem imaginat en plats saborosos i sorprenents!
A la cuina
Peix blau
Seitons, tonyina i sardines. Una tríada blava i màgica per a una cuina marinera i saludable, gràcies a l'aportació d'àcids omega-3. Tot i que se'n consumeix tot l'any, l'estiu, amb l'augment de la temperatura del mar, és el moment ideal per menjar-ne. Us proposem dos plats molt refrescants i una recepta de pasta d'aires sicilians, tot de temporada!
A la cuina / Les postres de casa
Operació biquini
Estiu i operació biquini sembla que siguin la parella de ball perfecta, però mantenir-nos en un bon pes no ens ha de privar de degustar postres llamineres. Això sí, cal que estiguin elaborades, sobretot, amb fruita i altres productes saludables. Gemma Clofent ens ajuda a mantenir la línia amb tres propostes més que bones, boníssimes.
Al celler / Tria de tres
Tres propostes de vins de bombolles fines
Tres ancestrals del 2018, uns escumosos d'una sola fermentació i amb més gust de fruita
Al celler / Remena, nena
Alegria en el caos: el regne de les bombolles
A l'estiu, els escumosos triomfen: són refrescants i donen un punt d'efervescència i glamur a còctels fàcils de fer a casa
Al rebost / Calendari
Juny
Comença la temporada del meló! Aquesta fruita estiuenca, refrescant i dolça, ens manté hidratats de manera natural
Al rebost / Decàleg
Camamilla
Una de les herbes remeieres que més es consumeixen en infusió, però que també ens pot ser útil a la cuina. Amb una aroma dolcenca i floral, té un gust una mica amarg. Compreu-la fresca o seca i feu-la servir per aromatitzar plats bullits!
Al rebost
Estimats botiguers
En temps de confinament, els seus 'colmados' han estat un refugi
Al rebost / Tria bé!
Pebrot vermell vs. Pebrot verd
Els pebrots són una font inesgotable de nutrients. N’hi ha varietats per a tots els gustos i, a la cuina, els podeu fregir, escalivar o fer-ne una salsa. Tant si són verds com vermells, afegiu-los a les receptes sempre que vulgueu. Us en llepareu els dits!
Al rebost / Tant de Gust
La selvatana: lactis ecològics gironins
Al rebost / L'adreça
Molt més que formatge vegà
La petita empresa familiar Veggie Karma forma part d’una nova generació de projectes que no tan sols s’enfoquen en el producte, sinó en la manera de fer-lo. Perquè, ara més que mai, el negoci reivindica la importància de la responsabilitat mediambiental i social.
Fora de carta / Quadern dels bojos
Bojos per les... ostres!
Envoltats d'una aura de glamur, aquests bivalves són una delícia gastronòmica. No us podem prometre que hi trobeu una perla, però us expliquem el que necessitareu per gaudir-ne com cal.
Fora de carta / Sopa de lletres
Les noves formes de la gastronomia
Alguns experts defensen que les crisis, més que provocar canvis, poden accelerar tendències o consolidar-les. Ho il·lustren amb exemples com el de les teleconferències, una tecnologia fins ara infrautilitzada que ens fa més eficients i menys contaminants.
- Truita del bon temps
- Musclos, cloïsses, vegetals i gàrum
- Amanida Waldorf de raves, poma i iogurt
- Minipizza d’albergínia, tomàquet i espinacs
- Saltat de mongetes, patates amb pela rostides, bacó i pesto d’herbes
- Fideus de confinament
- Amanida de patata, cogombre i seitons amb vinagreta d’herbes
- Amanida d’alvocat, tonyina i ruca
- Espaguetis a la puttanesca amb sardines
- Broqueta moruna de sípia
- Molls menorquins
- Llaminera amb cireres
- Pomes amb mel
- Pa de pessic de cireres i albercocs
- Minicassoletes de crema de xocolata i cirera
- Pinya a la planxa amb granissat d’hibisc
- Gelat de iogurt amb fruites vermelles
- El nostre hummus
- Arròs especiat de pastanaga i api
- Còctel de cireres
- Gelat de iogurt de coco amb melmelada de cireres i albercocs tebis
- Fondue de xocolata amb fruita