Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Marta Cortizas, Millor Sommelier de Catalunya 2024

Anna Casabona i Christian Betoret són els altres dos finalistes després de tot un dia de concurs

Premis Millor Sommelier de Catalunya 2024

Premis Millor Sommelier de Catalunya 2024

Marta Cortizas, del restaurant Can Roca de Girona, ha estat proclamada com a Millor Sommelier de Catalunya 2024 al concurs celebrat a la Universitat de Cervera. Per la seva banda, Anna Casabona, delegada comercial de Juvé & Camps, ha estat la segona classificada, i Christian Betoret, de Mas de la Sala, de Sallent, el tercer. L’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) ha lliurat els premis durant el Sopar de Gala de la Nit del Sommelier que s'ha dut a terme aquest 26 de febrer al restaurant Els Comdals, de Vergós. 

A més, durant la vetllada també s'han presentat els Premis que cada any s'escullen per votació dels socis i sòcies de l'entitat. Alguns dels guanyadors d'enguany són:

  • Premi trajectòria, Tomàs Cusiné
  • Millor comunicadora, Amaya Cervera
  • Millor iniciativa en el món del vi, Fundació El Llindar
  • Millor oferta enoturística, Celler Mas Llunes
  • Millor sala, Restaurant Divinum de Girona

Unes proves ben maridades

Durant el matí, tots els aspirants s'han enfrontat a un examen teòric de 60 preguntes; comentar per escrit un tast a cegues de dos vins, un dels dos en llegua estrangera, i una altra prova de caràcter comercial. Només tres participants han passat a la final de la tarda, on les proves han estat de caràcter pràctic i la seva resolució o defensa es fa de manera oral davant un jurat professional. Una prova de servei, la decantació d'una ampolla de vi, el tast comentat de dos vins i la identificació de tres productes, la correcció d'una carta de vins errònia o la presa de comanda i maridatge d'un servei figurat, han estat alguns dels reptes que els finalistes han hagut de superar. 

El Jurat Professional ha estat format per noms coneguts com: Anna Vicens, presidenta de l'ACS; Sandra Barrachina, sommelier i propietària del restaurant la Cabana d'en Geli; Ferran Vila, Millor Sommelier de Catalunya 2018 i Millor Sommelier d'Espanya 2022; Ester Rocaginé, sommelier de l'empresa d'experiències Cal Agneta de Cervera, i Carles Aymerich, Millor Sommelier d'Espanya 2009 i Semifinalista al Millor Sommelier del Món l'any 2010.

Sopar i Nit del Sommelier

Al vespre, el restaurant Els Comdals ha acollit la Nit del Sommelier amb una mostra i degustació de vins amb 22 cellers de la DO Costers del Segre i un Sopar de Maridatge amb productes de quilòmetre zero i elaborat a divuit mans per nou xefs lleidatans. Els restauradors participants han estat Jesús Gimena (L'Espurna de Lleida), Sergi Ortiz (Antic Forn de Cervera), Francesc Molins (Cal Xirricló de Balaguer), Ignasi Bustamante i Adrián Zahino (El Celler Montsonís), Àngel Segura (Els Comdals de Cervera), Albert Marimón (La Cava de Tàrrega), Sergi Aritzeta (El Truc d'Agramunt), Gonzalo Ferreruela (Ferreruela, Lleida) i Juanjo Ceresuela (Nobadis de Cervera).

Per a més informació podeu consultar la web de l'Associació Catalana de Sommeliers.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: