Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Del 10 al 14 de juliol - Festival Vallviva

L'experiència combina gastronomia, música, cultura i solidaritat

Festival Vallviva

Festival Vallviva

Quan arriba l'estiu a la Garrotxa se celebra el festival Vallviva, l'experiència 360o que combina música, cultura, gastronomia i solidaritat durant cinc dies. Tindrà lloc del 10 al 14 de juliol a la Vall d'en Bas, on, un any més, i després de tres edicions, el festival tornarà a comptar amb xefs catalans de prestigi, amb artistes de trajectòries internacionals i amb un fort compromís amb la investigació de les malalties oncològiques, a les quals destinarà els seus beneficis a través d'un acord amb la Vall d'Hebron. 

La proposta gastronòmica

Un dels plats forts del Festival és l'oferta gastronòmica que es presenta, la qual aconsegueix convertir el Vallviva en un espai on es pot viure una experiència completa que despertarà tots els sentits. L'oferta gastronòmica es divideix en tres zones. Per una banda, es disposarà d'un espai de gastronomia local on tastar una selecció dels millors productes de quilòmetre zero, elaborats per productors locals curosament seleccionats, entre els quals hi ha Jordi Vilarrasa, La Casa del Pernil, Mas Claperol, Art Càtering, Restaurant La Deu, Cuina Volcànica, Cooperativa Vall d'en Bas, Carnisseria Planagumà, Croquetes i canelons Nandu Jubany, Hamburguesa Natrus, Coques Casabona, Cooperativa La Fageda, Ferrer Xocolata, La Postreria i La Casa del Gelat. 

La segona aposta, que, a més, és una novetat d'aquesta edició, és l'obertura d'un espai dins el segon village dedicat a la cuina d'autor i que comptarà amb la participació dels restaurants garrotxins del Grup Quinze Ous i l'Equilibri. I finalment, els prestigiosos restaurants de Les Cols (**), Miramar (**), Jubany (*) i Ca L'Enric (*) hi seran presents un any més amb menús exclusius d'Estrella Michelin dins el Vallviva Premium Experience. Tots ells elaboraran un menú pensat exclusivament per a cada un dels dies de festival i el públic el podrà degustar en un espai reservat per a l'ocasió i en un entorn natural idíl·lic. 

El primer dia del Festival, Nandu Jubany buscarà un equilibri entre una cuina tradicional i de qualitat i una de moderna i brillant, sempre amb productes de proximitat i de temporada, i amb receptes reinventades que cuiden fins al més petit detall.

L'endemà, el restaurant Les Cols, amb Fina Puigdevall i Martina Puigvert al capdavant, presentaran l'essència de la seva gastronomia: cuina sòbria però elegant, depurada però generosa, que transmet sinceritat, equilibri i naturalitat. 

Família, tradició i territori configuren la carta de presentació de Ca l'Enric, la proposta gastronòmica dels germans Juncà, que aposten per una cuina creativa basada en la tradició tot jugant amb ingredients autòctons. Ells seran els encarregats de la nit següent.

I, per cloure l'esdeveniment, Paco Pérez, que lidera el restaurant Miramar, representarà l'alta gastronomia de la Mar d'Amunt, un territori fronterer de mar i muntanya. Ell abandera un menú valent i transgressor, amb molta creativitat però respectant el producte i la tradició. 

Qualsevol persona que compri una entrada per al Festival podrà accedir a la zona de paradetes gastronòmiques, a diferència de les altres dues propostes, la de cuina d'autor i la dels menús Estrella Michelin, per a les quals cal comprar el tiquet del sopar a banda de l'entrada per al concert.

La proposta cultural

Amb l'objectiu de consolidar l'aposta per un festival que constitueixi un espai de trobada i un esdeveniment singular al cor de la Garrotxa, Vallviva comptarà amb artistes de primer nivell, com La Oreja de Van Gogh, Álvaro de Luna, Els Amics de les Arts, Alfred Garcia, Ginestà, El Pot Petit i el concert 'Emociona't amb la SCCC', amb la participació de Manu Guix, Beth, Mariona Escoda, La Pau, Joan Garrido i La Polifònica de Puig-reig. Aquests seran els caps de cartell d'aquesta edició, que es complementaran amb altres artistes emergents.

A banda de la programació musical, també és un espai on es poden descobrir propostes singulars i culturals del territori. En el village, el públic hi trobarà espectacles de màgia, exposicions d'art, obres de teatre, pintura en directe o grans acròbates. A més, després dels concerts a l'escenari principal, la festa continuarà al nou espai Night Experience, amb sessions de DJ diferents cada nit.

Vallviva reafirma la seva aposta solidària

El festival és una iniciativa de la Fundació Vallviva, de Royalverd i Noel, dues empreses familiars arrelades a la comarca de la Garrotxa. La Fundació té per objectiu fomentar qualsevol projecte o activitat, encaminada al benestar físic, psíquic i social de les persones, especialment les afectades per malalties oncològiques. Fundada l'any 2021, pretén acollir iniciatives com el festival Vallviva i obrir-se a nous projectes solidaris. 

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web del festival.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 281

TOT EL SABOR DE L'ESTIU!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Maria Solivellas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: