Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

25 de maig - Taste-it, a Barcelona

L'edició 2024 de Taste-it se celebra, el 25 de maig, a la terminal Grimaldi del port de Barcelona

L'edició 2024 de Taste-it se celebra, el 25 de maig, a la terminal Grimaldi del port de Barcelona

Taste-it és una iniciativa de la Cambra de Comerç Italiana de Barcelona que té el suport del Consolat d'Itàlia a Barcelona i de l'Institut Italià de Cultura, per acostar la tradició del receptari regional italià als amants de la gastronomia d'Itàlia des d'un enfocament d'autenticitat, origen i pedagogia. En aquesta sisena edició, la gastronomia continua sent l'autèntica protagonista, donant visibilitat també a altres manifestacions culturals made in Italy com ara la música o el teatre.

La terminal Grimaldi del port de Barcelona es converteix, el 25 de maig, en un espai amb actuacions, carpes i zones de degustació amb taules i cadires cobertes per gaudir de la variada oferta de restauració, amb plats que podreu assaborir per entre 6 i 9 €.

TASTEIT 23 0641

La gastronomia està representada per catorze restauradors que oferiran receptes regionals, plats inèdits a la ciutat i una mostra de les tendències del menjar popular italià; tot això, en un divertit format de cuina de carrer. No hi faltaran la pasta, la pizza, els fregits, les piadines i, encara menys, els gelats artesanals ni els dolços típics. En un sol dia, el visitant podrà gaudir de més de vint plats salats i dolços que representen els sabors autèntics de pràcticament totes les vint regions que formen Itàlia.

Els participants

Els participants de l'edició d'enguany són: Le Cucine Mandarosso, amb Tonnarelli amb formatge i pebre i Fusillo avellinese a l'Antonella; Bella Itàlia, amb pizza fregida; Can Sardi, amb Panino amb pop i allada i Panada Oschirese; Quin Ba-bar, amb un entrepà amb mandonguilles amb salsa de tomàquet i Montanara; OíMá, amb els entrepans de productes prèmium italians; La Bottega, amb un arancino amb ragù i un altre de mantega; Radici, amb una pasta amb oli d'oliva verge extra, all negre i bitxo i els ravioli de carn amb parmesà i fondue de Zola amb remolatxa; Amore Mio, amb dues propostes d'entrepà, el Tenerezza (amb porchetta, formatge scamorza fumat, ruca i vinagre balsàmic) i el Fascino (amb salame finocchiona, bolets, formatge Primo Sale i paté d'olives negres); Algrano Bistro, amb uns Paccheri piccanti amb salsa de tomàquet, ruca i burrata fumada i uns raviolis del plin d'espinacs i formatge ricotta amb salsa de parmesà i tòfona fresca d'estiu; Bocca di Bonifacio, amb un vitello tonnato i pasta in forma, i Ostaia, amb la focaccia de la Ligúria. L'elenc l'arrodoneix la pizza d'Una Pizza Food Truck, els gelats de DelaCrem i els dolços típics italians de La Pasticceria di Gràcia. Fins i tot el cafè serà italià, servit per la casa torradora preferida dels napolitans, Caffè Vesuvio.

52956664862 8a54d3df77 c

La música i les arts escèniques seran presents a Taste-it, sota la direcció artística de la Compagnia Teatrale Italiana di Barcellona. No hi faltaran les actuacions musicals de diversos discjòqueis, èxits dels anys vuitanta als 2000 i música en viu amb el folk calabrès i la pizzica de Maria Teresa Lonetti i la seva banda, a més de la samba italobrasilera de Samba Quintal Delas, que animaran el ball per arrodonir un dia alla italiana.

Tallers i xerrades

Però encara n'hi ha més. Els qui vulguin aprofundir en els secrets de la cuina italiana podran apuntar-se als tallers que tindran lloc durant tot el dia: Davide Spada de Pasta Spada, juntament amb Smeg, desvetllarà els trucs pràctics d'elaboració de la pasta fresca (de 17:00 h a 18:30 h); CBG oferirà cuina en directe (de 12:00 h a 13:30 h) i l'oportunitat de descobrir delicadeses com la porchetta amb salsa tonnata o l'espectacular pasta curta acabada dins d'un provolone de 25 kg, amb un babà (o borratxo) com a postres, i De Cecco, al costat del restaurant Raffaelli, mostrarà les receptes més saboroses per gaudir de la pasta italiana de qualitat (de 14:30 h a 16 h).

52957632720 f91e2744df c

Tot plegat tindrà lloc entre el migdia i la una de la matinada i hi haurà un servei d'autobús llançadora gratuït cada 15 minuts entre la parada de l'autobús 88 Moll Sant Bertran - Moll Barcelona i la terminal Grimaldi Lines. Més informació a la pàgina web de l'esdeveniment.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: