POL MARTÍN DE HARO
12/07/2021Diuen que el seu origen data del segle XIII; concretament, en una vall al costat del riu Emme, que dóna nom al formatge. Actualment és un dels formatges de Suïssa –país especialista en làctics– més populars que hi ha al mercat i és ideal per fer sandvitxos, amanides o broquetes variades. El reconeixereu gràcies als forats rodons que té, els quals el delaten fàcilment. Avui, al CUINA reivindiquem l'Emmentaler amb aquestes quatre receptes.
Sandvitx d'alvocat amb Emmentaler AOP
Un sandvitx vegetal on l'alvocat serà el rei entre llesques de pa torrat integral. Mireu de salpebrar-lo i afegir-hi una mica de suc de llima per tal que no es torni de color negre. L'acompanyament ideal seran unes fulles d'enciam de la varietat italiana Cicorino rosso, així com el formatge estrella suís, l'Emmentaler AOP, que haureu de tallar en rodanxes ben fines. Afegiu una cullerada de mostassa al sandvitx i... A gaudir-ne!
Amanida de búrgul amb Emmentaler AOP
El búrgul, molt popular a la cuina de l'Orient Mitjà, té origen en els grans de blat, que, un cop cuits, es deixen assecar i s'esmicolen en trossets. Popularment es compara amb la quinoa o el cuscús. Amb un manat de raves i de cebes tendres, uns nabius i la cremositat de l'emmentaler en palets, quedarà de meravella. A més, podeu amanir-lo amb una vinagreta amb llimona i oli. I és que una amanida amb formatge, especialment si és un de qualitat com aquest suís, sempre és millor.
Bagel amb Emmentaler AOP, salmó fumat, alvocat i 'wasabi'
Un dels esmorzars dels anglosaxons per excel·lència, el bagel, lluirà més que mai amb aquesta combinació única de sabors. El salmó fumat amb l'alvocat i el formatge Emmentaler –de sabor suau i lleugerament dolç– contrastarà amb el toc picant i amarg de la salsa de llima, anet, crema fresca i pebre de Sichuan. Simplement, irresistible.
Broquetes d'Emmentaler AOP
Els filets de vedella en escalopes amb cebetes, trossets de carbassó a la planxa i el formatge Emmentaler fos, més cremós que mai. Oi que sona bé? Doncs penseu a gaudir-ne com més aviat millor, que després se us refreda... A més, acompanyareu les escalopes amb una deliciosa salsa d'olives negres amb mantega, ceba, vi negre i orenga. Bon profit!
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.